Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Ισραήλ: Αποδέχεται το «ελλαττωματικό» σχέδιο Μπάιντεν» για τη Γάζα – «Αγκάθια» δύο υπουργοί
Σεισμός στην Κύθνο: Για «μικρή έκπληξη» μιλά ο Παπαδόπουλος - Συνδέεται με τα ηφαίστεια της περιοχής;
Κωνσταντινούπολη: Από διαρροή αερίου έπεσε το κτίριο - Νεκρός ιδιοκτήτης εστιατορίου στο ισόγειο
Μπάμπης Στόκας: «Έχω κάνει λάθος συνεργασίες, όπως αυτή με τον Σάκη Ρουβά, δεν είχαμε κανένα κοινό»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr