Ελαφρύ λεμονογλυκό στο ποτήρι για γλυκό φινάλε

© ICookGreek

Εκτέλεση

1. Βυθίζετε τα μισά σαβαγιάρ στο γάλα με το λικέρ, τα θρυμματίζετε με τα χέρια και τα μοιράζετε σε ποτήρια.

2. Χτυπάτε το τυρί-κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το μοιράζετε στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από την κρέμα τυριού.

3. Ετοιμάζετε το άνθος αραβοσίτου λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, προσθέτοντας επιπλέον στα υλικά το χυμό λεμονιού. Το μοιράζετε στα ποτήρια πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων.

4. Τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει λίγο η κρέμα. Γαρνίρετε με σαντιγί και ξύσμα λεμονιού πριν τα σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 50-200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (1/2 – 1 πακέτο)
  • 115 γρ. φρέσκο γάλα (1/2 φλιτζάνι) και 2-3 κουταλιές λικέρ λεμονιού για τα μπισκότα

Για την κρέμα λεμονιού

  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι για τον οποίο θα χρειαστείτε 660 ml γάλα (3 ? φλιτζανιού τσαγιού)
  • 45 γρ. (4-5 κοφτές κουταλιές σούπας) ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Για την κρέμα τυριού

  • 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 30 γρ. (3 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

  • σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
  • ξύσμα λεμονιού