ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παπανδρέου: «Γράψαμε Ιστορία»

  • Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
  • 23:30, 4/6/2006
Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ οι διαδικασίες της Διαβουλευτικής Δημοσκόπησης για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αμαρουσίου.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, στην τελική φάση της Διαβουλευτικής Δημοσκόπησης, τις περισσότερες ψήφους πήρε ο Πάνος Αλεξανδρής, ο οποίος και θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές Εκλογές.

Οι διαδικασίες άρχισαν το πρωί, με τους συμμετέχοντες πολίτες χωρισμένους σε 15 ομάδες διαλόγου.

Στη συνέχεια οι έξι υποψήφιοι εκλήθησαν να απαντήσουν στην ολομέλεια των συμμετεχόντων πολιτών, σε περισσότερες από 20 ερωτήσεις, οι οποίες είχαν συζητηθεί και διατυπωθεί στην πρώτη φάση, των ομάδων διαλόγου.

Στο τέλος της διαδικασίας οι πολίτες που συμμετείχαν στη Διαβουλευτική Δημοσκόπηση συμπλήρωσαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διαδικασίες και ακολούθως ψήφισαν (σε κάλπη) για τον καταλληλότερο υποψήφιο.

Η ψηφοφορία έγινε σε δύο γύρους, καθώς στον πρώτο γύρο κανείς από τους υποψηφίους δεν συμπλήρωσε ψήφους που να ξεπερνούν σε ποσοστό το 50% Συγκεκριμένα στην πρώτη ψηφοφορία οι υποψήφιοι έλαβαν:ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΑΝΟΣ 52ΒΕΛΟΥΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 4ΒΛΑΧΟΣ ΧΑΡΗΣ 12ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ ΜΑΙΡΗ 15ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΙΡΗ 16ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ 26ΑΚΥΡΑ 16ΛΕΥΚΑ 1

Στη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι, το αποτέλεσμα ήταν: ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΑΝΟΣ 65ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ 48ΑΚΥΡΑ 12ΛΕΥΚΑ 6Παπανδρέου: «Γράψαμε Ιστορία»Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου Δημάρχου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, δήλωσε: «Ουσιαστικά γράψατε, γράψαμε μαζί, αλλά εσείς περισσότερο, ιστορία, σε ότι αφορά την ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλουμε αυτή την εμπειρία να την καταγράψουμε και να την μεταφέρουμε σε πολλές περιοχές της γης, όπως βεβαίως και να αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία σε άλλες πόλεις και για άλλα θέματα. Ελπίζω και είμαι σίγουρος, ότι ο νέος Δήμαρχος του Αμαρουσίου θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή τη διαδικασία και για τη διαβούλευση που θα συνεχιστεί, για τα θέματα του Αμαρουσίου, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη δική σας συμμετοχή πάνω στα μεγάλα προβλήματα και στις λύσεις αυτών των προβλημάτων, με ένα δημοκρατικό τρόπο».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ