ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κοροϊδίας συνέχεια

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

  • ΕΘΝΟΣ
  • 23:17, 25/10/2007

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

Ως φαινόμενο δεν εκπλήσσει. Από τη στιγμή που έχουν διαπιστώσει ότι η κοροϊδία αποδίδει, φυσικό είναι να την επιστρατεύουν ως ύστατο καταφύγιο. Και ούτε είναι και τυχαίο, άλλωστε, ότι έφτασαν στο άκρον άωτο του κυνισμού να δηλώνουν πως θεωρούν φυσιολογικό άλλα να υπόσχονται προεκλογικά, και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Εδώ δεν ντρέπονται να λένε ότι ξεκινάνε διάλογο για το ασφαλιστικό, αλλά δεν τολμάνε να προτείνουν τίποτα και περιμένουν ιδέες από τους άλλους.

Και πολύ περισσότερο δεν εκπλήσσει και η κορύφωση της άλλης κοροϊδίας που εξελίσσεται παράλληλα με την προαναφερθείσα, και η οποία έχει ως στόχο να μας πείσει, όπως όλα αυτά τα χρόνια συμβαίνει, ότι ο πρωθυπουργός ούτε ξέρει, ούτε βλέπει, ούτε ακούει τίποτα και άρα δεν ευθύνεται για ό,τι κάνουν οι υπουργοί του.

Εχουν βαλθεί όλοι στην κυβέρνηση να μας πείσουν ότι για το ΦΠΑ και την προγραμματιζόμενη νέα φορο-λεηλασία δεν έχει ιδέα ο Κ. Καραμανλής. Και διερωτώμαι ως στοιχειωδώς νοήμων πολίτης: σ' αυτά τα καθημερινά πήγαινε-έλα του υπουργού Οικονομίας στο Μαξίμου τι κάνουν οι δυο τους; Για τη «δουλειά» συζητάνε ή το ρίχνουν στο τάβλι για να περνάει η ώρα; Με τα οικονομικά της χώρας ασχολούνται ή βάζουν στο βίντεο καμιά κασέτα και χαζεύουν;

Μόνο κάποιος ηλίθιος θα μπορούσε να πιστέψει πως ο Καραμανλής δεν έχει συμφωνήσει με όσα ανακοινώνει ή υπαινίσσεται ο Αλογοσκούφης. Και μόνο ένας εξίσου ηλίθιος δεν θ αντιλαμβανόταν αυτή την κακόγουστη προσπάθεια να προστατευτεί, και σ' αυτή την περίπτωση, ένας πρωθυπουργός, ο οποίος το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι ν αποφεύγει τις ευθύνες για όποιο θέμα κι αν ανακύψει.

Βέβαια, υπάρχει και η εξήγηση ότι αφού η κοροϊδία απέδωσε όλα αυτά τα χρόνια, φυσικό είναι να συνεχίζεται. Μόνο που τα χρόνια περνάνε και οι εποχές αλλάζουν. Παλιά μία σαχλαμάρα έλεγε ο Πολύζος και βρισκόταν εκτός κόμματος. Τώρα απέκτησαν φωνή και βρίζουν οι πάντες, κι ο Καραμανλής κάνει ότι δεν ακούει επειδή δεν τον παίρνει να κάνει οτιδήποτε άλλο.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ