ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Παρασκευή, 19/12/2014
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ
«E» 18/4/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Erotic Art 2014

από την Win Win Marketing

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΜARC

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΒΕΛ: Δέκα κόμματα & αυτοδυναμία τέλος

Πρωτοφανής πολιτική ρευστότητα και κομματικός κατακερματισμός αποτυπώνονται μόλις 18 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δημοσκόπηση της Marc προμηνύει την ανάδειξη μιας Βουλής με χαρακτηριστικά Βαβέλ. Με σαφήνεια καταγράφεται η τάση να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δέκα σχηματισμοί. Ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία μετατρέπεται σε «όνειρο θερινής νυκτός». Τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν από κοινού το 40,1%, ποσοστό που τους δίνει 158 έδρες

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΒΕΛ: Δέκα κόμματα & αυτοδυναμία τέλος

Πολιτικό τοπίο πρωτοφανούς ρευστότητας καταγράφει δημοσκόπηση της Marc, 18 μέρες πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με μέτρηση της κοινής γνώμης για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, φαίνεται πως η νέα Βουλή θα θυμίζει Βαβέλ καθώς δέκα κόμματα βρίσκονται πάνω από το 3%.

Η αυτοδυναμία είναι πλέον όνειρο απατηλό για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς παραμένει όχι μόνο στάσιμη αλλά συνεχίζει την πτώση, ενώ σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι περιμένουν την επόμενη μέρα των εκλογών συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό αποτυπώνεται και στη μέτρηση της κοινής γνώμης Marc, καθώς αποτυπώνονται από τη μία πλευρά τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη τρία κόμματα να διεκδικούν επί ίσοις όροις την τρίτη θέση. Ταυτόχρονα, Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία φαίνεται πως, έστω και οριακά, θα περάσουν το κατώφλι του 3%.

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΒΕΛ: Δέκα κόμματα & αυτοδυναμία τέλος

Ο κεντρικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας για να πάρει ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους και αυτοδύναμη κυβέρνηση φαίνεται πως δεν συγκινεί τους ψηφοφόρους, καθώς σε σχετικό ερώτημα τι πιστεύουν ότι θα προκύψει τελικά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, μόνο το 8,7% περιμένει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου εξακολουθεί να έχει υψηλά ποσοστά, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ η Χρυσή Αυγή δείχνει, μέχρι στιγμής, ότι με άνεση θα περάσει το φράγμα εισόδου στη νέα Βουλή.

Το ποσοστό των αναποφασίστων παραμένει σε υψηλά επίπεδα (16,6%), ενώ το 10% δηλώνει ότι θα προτιμήσει το άκυρο ή την αποχή.

Ωστόσο, παρά τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ -και τα δύο κόμματα στην πρόθεση ψήφου, χωρίς άκυρο, αποχή και επανατοποθέτηση αναποφασίστων, είναι στο 40,2%-, συγκεντρώνουν την πλειοψηφία της νέας Βουλής, 158 έδρες.

Διαφορές
Στην πρόθεση ψήφου και σε σύγκριση με προηγούμενη μέτρηση της Marc -που δημοσιεύθηκε στο «Εθνος της Κυριακής» 24-25 Μαρτίου- διαπιστώνονται τα εξής: Η ΝΔ, από το 24,8%, είναι σήμερα στο 22,3% και το ΠΑΣΟΚ από το 18,4%, στο 17,8%.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στο ερώτημα «ποιες θέσεις πολιτικού αρχηγού είναι πιο κοντά στις δικές σας απόψεις;», Αντώνης Σαμαράς (15,6%) και Ευάγγελος Βενιζέλος (14,7%) είναι σε απόσταση αναπνοής, ενώ το 28,5% απαντά «κανένας αρχηγός πολιτικού κόμματος».

Πάντως, αν και όλα τα πολιτικά κόμματα θεωρούν τις εκλογές τις πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση, φαίνεται πως μόνο έξι στους δέκα ερωτώμενους (ποσοστό 59,5%) τις θεωρούν σημαντικές, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη. Σημειώνεται ότι και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται ποσοστά της τάξης του 25% μέχρι το 33% που θεωρούν ότι δεν είναι σημαντικές οι βουλευτικές εκλογές.

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ
Πηγαίνουν στους «μικρούς»

Τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα φαίνεται πως συγκινούν περισσότερο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, καθώς από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc καταγράφεται πως μόνο το 13,1% των αναποφάσιστων δίνει περισσότερες πιθανότητες να ψηφίσει τη ΝΔ και το 10,1% το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι το 14% δίνει περισσότερες πιθανότητες να ψηφίσει σε 18 μέρες τη Δημοκρατική Αριστερά, το 13% τους Ανεξάρτητους Eλληνες και το 11,1% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα τι κυβέρνηση θα θέλατε να προκύψει από τις εκλογές, το 22,6% λέει «συνεργασία αριστερών κομμάτων», το 16,2% συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το 14,3% αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το 5,5% αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το 44% πιστεύει ότι η ψήφος του θα είναι «ψήφος διαμαρτυρίας» και το 43,4% ψήφος υποστήριξης προτάσεων.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Κάτω από το 50% οι συσπειρώσεις

Παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά οι κομματικές συσπειρώσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Παρότι είμαστε 18 μέρες πριν από τις εκλογές, η κομματική συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 28,3% ενώ της Νέας Δημοκρατίας στο 46,2%.

Τις μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων του -σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009- το ΠΑΣΟΚ έχει προς τη Δημοκρατική Αριστερά (8,9%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (7,3%), ενώ το 13,9% επιλέγει το λευκό ή την αποχή και το 19,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Οι Ανεξάρτητοι Eλληνες του Πάνου Καμμένου φαίνεται πως κερδίζουν 11,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κοντά στο 5% καταγράφονται και οι μετακινήσεις προς τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Χρυσή Αυγή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παναγιώτης Τσούτσιας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

Αγανακτισμένος
Πέμπτη
13:13
35
Γιατί, κύριοι, μας κοροϊδεύετε και δεν γράφετε ότι σ αυτό το γκάλοπ ψήφισαν μόνο χίλιοι Έλληνες; Με τέτοια ψέματα θα πάμε μπροστά;
κυκλαμινο
Πέμπτη
11:35
27
ποιο μικρο κομμα να εμπιστευθω για το αυριο οταν ακομα μου σηκωνεται η τριχα απο τοτε με την συγκυβερνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΦΛΩΡΑΚΗ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
aris
Πέμπτη
10:57
26
Μαιρη μου. . . χωρις αυτους θα καθαρισεις εσυ τα σπιτια!!!!!!!!
Ανώνυμος
Πέμπτη
9:03
18
Λυπηρο. . . . 40% ακομα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ??? δεν παμε καλα. . .
denikin
Πέμπτη
2:21
1010
θετικο να μπει η Χ. Α στο κοινοβουλιο. Πιθανη συνεπεια το διωξιμο των λαθραιων (μεταναστων και συνηγορων τους)
και το μπουντρουμι σε αναρχοαλητες που καινε καθε λιγο την Αθηνα
Sakis Mousageas
Πέμπτη
2:15
010
Αφήστε ρε επιτέλους τις κουταμάρες τις κορώνες και τις "παπαρολογιες". Τόσα χρονια που ψηφίζεται μονοκούκι τα ίδια καθίκια τι καταφέρατε?Να ξεπουλήσετε τη χωρα να υποθηκεύσετε τον εαυτό σας και να "δημιοuργησετε" μια πολιτική εξουσία εντελώς Σάπια. ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ,ακόμα και οι σκύλοι της πλατείας Συντάγματος,μήπως επιτέλους αλλάξτε ρωτα στο βαπόρι που λέγεται Ελλάδα. ΓΙΑΤΙ ΒΥΘΙΖΕΣΤΕ!!!!!!!Αλλα ξέχασα υπάρχουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που θέλουν τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. . .
Ανώνυμος
Πέμπτη
0:32
15
ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ?
Ανώνυμος
Πέμπτη
0:32
412
Με 40% βγάζουν 158 βουλευτές. Τι απατη εκλογικος νόμος είναι αυτός που έχουν φτιάξει. Πως μπορείς με 40% να κυβερνάς μια χώρα;
πετραν
Τετάρτη
22:36
712
απορω πως ακομη οι προδοτες και απατεωνες του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παιρνουν αυτα τα ποσοστα. Στην Τουρκια Η Τσιλερ απο 35% πηγε 3% και ο Γιλμαζ απο 40% πηγε 5% με τις απατεωνιες που εκαναν. ελληνες ξυπνηστε αν αγαπατε την πατριδα. Στο παρελθον ψηφισα ΠΑΣΟΚ_ΝΔ_ΛΑΟΣ. Τα αριστερα κομματα τα αποκλειω λογω ιδεολογιας και αθειας. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμισει ο τοπος.
georg
Τετάρτη
22:29
01
Έχω μια ερώτηση προς την εφημερίδα που θα παρακαλούσα να δημοσιευθεί και ει δυνατόν , να απαντηθεί : γιατί στη δημοσκόπηση λείπει το ποσοστό των άκυρων- λευκών και αναποφάσιστων ; Μπορεί να απουσιάζει αυτό το ποσοστό από μια έγκυρη δημοσκόπηση;
yannis
Τετάρτη
22:22
122


oloi sth DORA Reeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee
Big Mak
Τετάρτη
20:34
2110
Λιγο μυαλο παιδια μου. Καταρχας θεωρω πολυ καλο οτι θα μπει (αν μπει) η ΧΑ στη Βουλη για 2 λογους: α) θα πιεσει την υπολοιπη κεντροδεξια να κανει επιτελους κατι, να γινει πρακτικη, εστω και απο το φοβο διαρροης ψηφων προς την ΧΑ και μονο. β) λογω τριβης με το υπαρχον πολιτικο συστημα, η ΧΑ θα αλλοτριωθει και θα διαλυθει λιαν συντομως και παταγωδως. Απο την αλλη μερια, λετε αν μπουν 10-12 κομματα στη Βουλη, οτι ολα λυθηκαν; Τι καλα, δεν μπορυν να παρουν αποφασεις και ξανα μανα εκλογες; Και μεχρι ποτε; Και με ποιανου λεφτα; Χαλαρωστε και γινετε πρακτικοι ανθρωποι. Ουτως η αλλως, οι 300 θα ειναι λιγο-πολυ οι ιδιοι, και αν δεν ειναι οι ιδιοι θα ειναι οι γιοι τους ή τα ανηψια τους. Δειτε λιγο τις λιστες. Ολοι εχουν γονους μεσα. Ασε που ειδα και ενα υποψηφιο "Ανεξαρτητο Ελληνα" στο Σκαϊ σημερα το μεσημερι και γελουσα μονο που τον εβλεπα. Και θα μου πεις "ωραια, και ποιον τοτε"; Δεν ξερω, ακομη δεν εχω αποφασισει ουτε εγω ποιον θα ψηφισω, αλλα Καμενους και ακαφτους δεν ριχνω, να βρουνε αλλα κοροϊδα να μαζευουν ψηφακια και μετα να τα βρισκουν πισω απο την πλατη μας. Ή νομιζετε οτι στην ασχημη, οι βουλευτες του Καμενου θα μεινουν μαζι του και δεν θα πανε για προσχωρηση στην πολυκατοικια;
georg
Τετάρτη
20:29
642
οι ξένοι εργάτες φταίνε για όλα. . . υπάρχουν κάποιοι κρυφοφασίστες που σκέφτονται έτσι. Αφού τους εκμεταλευθήκαμε ,δεν τους θέλουμε πια. Αυτοί έφαγαν το χρήμα σκουπίζοντας δρόμους όταν οι ημεδαποί με τα λούσα τους έπιναν όλη μέρα καφεδάκι και έτρωγαν τα φραγγάκια του μπαμπά. Αφού έχτισαν την νέα Ελλάδα χωρίς συχνά ούτε ένα ένσημο και με την ανοχή της πολιτείας σ αυτή την εκμετάλευση. Αυτή είναι η μαγκιά του Νεοέλληνα : ανιστόρητος , κορδωμένος χωρίς υπόβαθρο , έχει ξεχάσει προ πολλού τα κύματα της δικής του μετανάστευσης στις Αμερικές κι τις Γερμανίες. Αλλά και εκεί έχουμε απάντηση : γιατί τι θα έκαναν οι κουτόφραγγοι χωρίς εμάς;
Πατριώτης
Τετάρτη
20:16
1139
Η Χρυσή Αυγή έπρεπε να είναι εκτός νόμου και οι μαχαιροβγάλτες στη φυλακή. Αν είναι δυνατόν, τέτοια αβάντα πια για να εκβιάσουν τον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ντροπή!
alexadros
Τετάρτη
19:27
316
Μπορεί να μας πει κάποιος , από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα παλιά και νεοσύστατα ή που πρόκειται να δημιουργηθούν μπορεί να βγάλει την χώρα από τη κρίση , να το αναρτήσει , να το μάθουμε και οι άλλοι; Το πολιτικό μας σύστημα έχει χρεοκοπήσει και αποτύχει παταγωδώς.
Πιστεύει κανένας ότι όποιο κόμμα και να βγεί , θα μπορέσει να κάνει τίποτα για να βγούμε από την εξαθλίωση , αφού μετά από 2 χρόνια σκληρής λιτότητας και εξαθλίωσης , υπάρχει ακόμη πρωτογενές έλλειμα ; Εχετε την εντύπωση ότι οι δανειστές μας τρώνε κουτόχορτο και μας δανείζουν χωρίς εξασφάλιση ; Μην τρέφουμε αυταπάτες.
Μην πιστεύει κανένας σε πολιτικάντηδες και σε όνειρα θερινής νυκτός. Όταν το δημόσιο δεν μικραίνει για να μη μειωθούν οι κομματικοί στρατοί , όταν το μόνο που κάνουν είναι να διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα που συντηρεί το δημόσιο , μειώνουν τις συντάξεις , πιστεύει κανένας λογικός ότι θα σταματήσει η εξαθλίωση του απλού κοσμάκη και ο κάθε Δημαράς , Καμμένος , Τσίπρας , Κουβέλης , Σαμαράς , Βενιζέλος , Παπαρήγα , και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων , θα μας σώσει ;
Τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου , και γέμισε ο τόπος εθνοσωτήρες , δεν τους σώζει τίποτα , αλλά να δούμε στο τέλος τι θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός και αν θα μπορέσει να σχηματισθεί κυβέρνηση , έστω και συνεργασίας ή θα έχουμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Από ιδεολογίες χορτάσαμε. Από τα έργα των πολιτικών καταστραφήκαμε. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ευθύνονται για την σημερινή μας εξαθλίωση. Τα άλλα κόμματα έκαναν και κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Το ωραίο είναι ότι σήμερα άκουσα στη τηλεόραση από εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , ότι και οι δύο πιστεύουν ότι θα είναι πρώτα κόμματα !!!!!

πασινκος
Τετάρτη
19:26
1120
μπραβο πασοκε φηφιστε πασοκ,ανεργια φοροι να δουνε τα ματιασας και φτωχια και των γοναιων. . . . . ????????
georg
Τετάρτη
18:16
1742
Οι φασίστες στο κοινοβούλιο. . . μια κοινωνία και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων σε σήψη. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.
κωστας ελληνας
Τετάρτη
18:13
3220
Θα ψηφισω οποιον μας απαλλαξει απο τους λαθρομεταναστες,τους τροικανους,τα μνημονια και τους προσκυνημενους. Νομιζω οτι μας δινεται μια ανεπαναληπτη ευκαιρια να αποβαλλουμε το ραγιαδισμο και να επαναφερουμε τις διαχρονικες δημοκρατικες και πανανθρωπινες αξιες των προγονων μας.
BAGGOS
Τετάρτη
17:56
1018
Με αυτες τις εκλογες αντε και καλα. . . . . . . . κρασια.
Ποτε θα καταλαβει ο Ελληνικος Λαος ο. τι ολοι τους
ειναι πουλημενοι και αχρηστοι?????
sakkas
Τετάρτη
17:48
130
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ? ΤΟΤΕ ΗΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ?
1 από 2επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • ΒΟΥΛΗ - ΒΑΒΕΛ: Δέκα κόμματα & αυτοδυναμία τέλος
 • ΒΟΥΛΗ - ΒΑΒΕΛ: Δέκα κόμματα & αυτοδυναμία τέλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Οι τελικές επιλογές [ «E» 19/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Οι «συναινετικοί»... [ «E» 19/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Σενάρια ή καθαρές λύσεις; [ «E» 19/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Απαιτούνται 11 μέρες για να μάθουμε αν θα έχουμε εκλογές [ «E» 19/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  2014 όπως 1812 και 1941; [ «E» 19/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Μια αιρετική ερμηνεία [ «E» 19/12 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Αυτισμός και τακτικισμοί [ «E» 19/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  «Κάτι θα γίνει, θα δεις»* [ «E» 18/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο πραγματικός κίνδυνος [ «E» 17/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Ανήκεστος βλάβη... [ «E» 16/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Ο «φευγάτος» και ο ανυπόμονος [ «E» 14/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  Το κεφάλι του Σάκη [ «E» 13/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ