ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Κυριακή, 21/12/2014
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ On Line
17:24 31/5/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123
18 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαμαράς: Διετές επίδομα ανεργίας, 3 χρόνια «εφεδρεία» στο Δημόσιο

Τις 18 κυβερνητικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, την ανάπτυξη των οποίων συνόδευσε με έμμεση επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την λογική της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου παρουσίασε μιλώντας στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Αντώνης Σαμαράς.

Σαμαράς: Διετές επίδομα ανεργίας, 3 χρόνια «εφεδρεία» στο Δημόσιο

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν «καμία σχέση με μονομερή καταγγελία του Μνημονίου», κάτι που, όπως είπε, θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός ευρώ και σε νέα, πολύ χειρότυερα Μνημόνια.

Εθεσε την αύξηση της απασχόλησης ως κεντρικό άξονα της πολιτικής του και έκανε λόγο για δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς και «διπλάσιες τον επόμενο χρόνο», «ανάλογα και με το ρυθμό εκταμίευσης του ΕΣΠΑ».

«Μιλάμε, για πραγματικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Όχι για ψεύτικες υποσχέσεις, για απραγματοποίητες προσλήψεις στο Δημόσιο. Όποιοι σας τάζουν προσλήψεις στο Δημόσιο, σας λένε ψέματα. Παίζουν με τον πόνο σας. Και προσβάλλουν το φιλότιμό σας», είπε.

Στρέφοντας δε τα πυρά του στη λογική της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και τους υποστηρικτές της, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως όσοι μιλούν για μία τέτοια λύση:

 • Μας εξαγγέλλουν ήδη από την τηλεόραση νέους φόρους. Στις καταθέσεις, στα εισοδήματα, στην περιουσία, παντού.
 • Οδηγούνται σε ρήξη με τους εταίρους μας που χρηματοδοτούν σήμερα τα ελλείμματά μας και θα αναγκαστούν σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων.
 • Μοιάζουν με παιδάκια που παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη κι οδηγούν την Ελλάδα πίσω στο μεγάλο κράτος που μας έφερε ως εδώ. Αυτό είναι επιστροφή, όχι στο χθες, αλλά στο προχθές.

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλία του πρόσθεσε: «Οσοι ετοιμάζουν μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, προστάτευαν τους κουκουλοφόρους και θέλουν να δώσουν και άσυλο και επίδομα ανεργίας σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες».

Ο κ. Σαμαράς κατένειμε τις 18 προτάσεις σε δύο κατηγορίες. Σε 10 που προϋποθέτουν διαπραγμάτευση με τους δανειστές και άλλες 8 που μπορούν να προωθηθούν μονομερώς. Συγκεκριμένα πρότεινε:


1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009. Και αποκατάσταση της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους. Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους ομολογιούχοι και ασφαλιστικά ταμεία.
2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, έστω και με τη μορφή προγραμμάτων επανεκπαίδευσης. Θα χρηματοδοτηθεί από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια.
3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες εφ' όσον βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο. Από αδιάθετα ευρωπαϊκά κονδύλια.
4. Ρύθμιση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών (ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά, ΦΜΑΠ του 2010 και 2011, φόρος εισοδήματος με μειωμένες απαλλαγές για το 2011) ώστε να μην ξεπερνούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της «μετενέργειας» στους 6 μήνες.
6. Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 για την επόμενη χρονιά και στις 10.000 χιλιάδες ευρώ τη μεθεπόμενη.
7. Αντικατάσταση του χαρατσιού τςη ΔΕΗ από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ.
8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών: Με πρώτο βήμα, τη μείωση του Φόρου για Νομικά πρόσωπα στο 15% την επόμενη χρονιά. Επίσης άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% από το 23%. Με επόμενα βήματα (για τις επόμενες τρείς χρονιές), τη σταδιακή μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, του μεσαίου από 19% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5% (για το συνολικό τουριστικό πακέτο) Τέλος, με τη σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή για τα Φυσικά πρόσωπα στο 32% (από 45% που φτάνει σήμερα).
9. Επέκταση τουλάχιστον έως το 2016 της χρονικής διάρκειας για τις περικοπές δημοσίων δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων [που με βάση τις σημερινές προβλέψεις πρέπει να περικοπούν στη διετία 2013-14]
10. Ειδικό καθεστώς για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται: Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους.

Μέτρα που δεν απαιτούν επαναδιαπραγμάτευση:
11. Ρύθμιση της αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά ποσοστό 30% του διαθέσιμου εισοδήματος. Εάν έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους να πληρώνουν μόνον τόκους για 2 ή 3 χρόνια.
12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία, για εγγεγραμένους της τελευταίας διετίας.
13. Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (EIB)
14. Εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.
15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16. Προώθηση αποκρατικοποιήσωεν πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. (π.χ το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων, συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων).
17. Πολιτική για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.
18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώνουν την κόλαση του Μνημονίου
«Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στον Αντ. Σαμαρά ότι «επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών».

Μιχελάκης: Αμετανόητο το λόμπι της δραχμής
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης: «Το λόμπι της δραχμής παραμένει αμετανόητο. Συνεχίζει με την ίδια ανευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό, που τόσες θυσίες έχει κάνει για να ξεπεράσουμε την κρίση. Σε αντίθεση με τις συνιστώσες της δραχμής, που μας οδηγούν με τις ασυναρτησίες τους στο χάος, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Γεννηματά: Πρόχειρες, ανεύθυνες και χωρίς κοστολόγηση
«Ο κ. Σαμαράς άλλαξε απλά το περιτύλιγμα και παρουσίασε ως νέες, τις προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χωρίς κοστολόγηση, χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες, τάζει λαγούς με πετραχήλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας είναι η αναφορά του κ. Σαμαρά στο επίδομα για όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, το οποίο έχει ήδη θεσμοθετηθεί από εμάς. Στα μόνα σημεία που είχε κάτι να πει, είναι οι προτάσεις που αντέγραψε από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ρευστότητα, τα δάνεια, το ΦΠΑ και τους μισθούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΑΡ: Ολίγον απ΄όλα
«Ο κ. Σαμαράς απέφυγε το Ζάππειο 5, αλλά επέστρεψε στα μονοπάτια των θολών υποσχέσεων. Φαίνεται ότι βρήκε τα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", που έχασε ο Γ. Παπανδρέου και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας και ολίγη ΑΟΖ από Καμμένο», σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερα του Φώτη Κουβέλη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

Σπυρος
Παρασκευή
15:40
01
. . . . . . . . . . . . . . . . και μετα τα τρια χρονια, θα παρει και δυο χρονια. . . . . ταμειο ανεργιας?????ετσι για να το καταλαβω δηλαδη!!
Σπυρος
Παρασκευή
15:33
02
"10. Ειδικό καθεστώς για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται: Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους". . . . μα καλα το χασαμε τελειως??????. . . . . . . . δηλαδη τρια χρονια πληρωμενη αδεια????
miki
Παρασκευή
13:26
14
αααααα καλα εχεις χασει την μπαλα εσυ Αντώνη μου. . . . . μα εσυ δεν ψηφισες την μειωση του επιδοματος και των μισθων κατα 22% πριν 2-3 μήνες??? τωρα θα τα παρεις πισω αυτα που υπεγραψες???? μα που απευθυνεσαι σε χαχολους????? απο κωλοτουμπα σε κωλοτουμπα πετας. . . . αστο το εχεις χασει το παιχνιδι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Παρασκευή
10:40
47
Έλληνες σταματήστε να ενημερώνεστε από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ επιλέξτε μέσα εξωτερικού η ανεξαρτητα blogs. Το δίλλημα είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιποί σύμμαχοι για την γνωστή καταστροφή που έρχεται ή Τσίπρας και λοιποί με την ελπίδα για φρένο της κατρακύλας (ελπίδα λέω γιατι δεν είναι για εμπιστοσύνη κανείς). Να είστε σίγουροι ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών θα διαρκέσει περίπου 1 χρόνο και αφού ξεπουληθούν τα πάντα τότε με την κατακραυγή των αντιλαικών μέτρων θα έχουμε εκλογές. . . αλλά πλέον χωρίς αντίκρυσμα. . αφού δεν θα υπάρχει τίποτα Ελληνικό. Διαβάστε ποιοί μας φέραν εδώ και πώς προσπαθούν να μας σώσουν. . . . Σώστε τους εσείς τώρα με το να μην τους ψηφίσετε γιατί μετά θα χρειαστουν αεορπλάνα νύχτα για να σωθούν. . . Ψηφίστε χωρίς τα διλλήματα της Μερκελ και της Λαγκάρντ. . . επιτέλους να δείξουμε ότι στον τόπο μας κανουμε κουμαντο εμείς με όποιο κόστος.
p.g
Παρασκευή
9:56
05
Και γιατι το ενδιαφερον μονο φια υπαλληλους του δημοσίου.
Οι υπάλληλοι του ιδωτικου τομέα είναι παιδια ΑΛΛΟΥ ΘΕΡΟΥ?
Αίρη
Παρασκευή
9:02
111
Ο ίδιος ο Σαμαράς ψήφισε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και τώρα υπόσχεται αύξηση του χρόνου καταβολής. Μας κοροϊδεύει κατάμουτρα!. Κανέναν λόγο για το χάος που επικρατεί στη χώρα μας από τους λαθρομετανάστες και την αντιμετώπισή του προβλήματος γιατί είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Αυτό που γίνεται στον Έβρο είναι αίσχος και ντροπή. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι παράνομοι που μπήκαν στην χώρα μας χωρίς διαδικασία αρά χωρίς εμβόλια, συστάσεις κλπ. και ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα. Η Αθήνα έχει γεμίσει γκέτο με συμμορίες.
Ανώνυμος
Παρασκευή
7:46
103
Oλοι οι βολεμενοι Αριστερουλιδες κανετε τους μαγκες στην Ελλαδα και στην Ευρωπη μιλατε με τους τοιχους
γιωργος
Παρασκευή
4:32
310
καλα αν ειναι να δινει 2 χρονια επιδομα δεν θα δουλευει κανεις τοτε θα δουλευουν ολοι 1 χρονο να παρουν τα ενσημα και μετα θα ζητανε απολυση και θα καθονται 2 χρονια. οτι λαικισμος!!!!οσο για το προγραμμμα του πει δημοσιου τομεα,τραγικο. κανονικα επρεπε να τους πεταξουν ολους εξω απο το δημοσιο χωρις αποζημιωση. τοσα χρονια φαγανε φαγανε στο δημοσιο. τι να πει κι ο κοσμος στον ιδιωτικο τομεα. παρατηρησατε για τον ιδιωτικο τομεα κανενα κομμα δεν εχει προγραμμα,μονο το δημοσιο τους νοιαζει,μην τυχον και θιχθει η εκλογικη τους πελατεια. .
patrioti
Παρασκευή
2:41
101
HEY, THIS SOUNDS GOOD. . . THIS GUY IS PRETTY SMART, HES TRYING TO SAVE YOUR ARSES. . . . WE GREEKS WHO LIVE ABROAD WANT THAT YOUNG SYRIZA DUDE TO WIN SO YOU GUYS CAN GO BACK TO THE DRACHMA. . THEN WE WILL COME OVER WITH OUR DOLLARS AND BUY YOUR HOUSES, YOUR ISLANDS AND WHATEVER ELSE WE CAN GET OUR HANDS ON. . . I THINK IF YOU GREEKS ARE SMART, YOULL VOTE TO STAY IN THE EUROZONE AND KEEP THE EURO.
Ακης-40
Παρασκευή
1:52
010
Α ρε κακομοιρη! Μπλα. . . Μπλα. . . κανείς δεν σας πιστεύει.
Παν
Παρασκευή
0:32
09
Ουστ
tnt
Παρασκευή
0:17
09
Nα σταματησετε να ξεπουλατε τους Ελληνες στους τοκογλυφους και στους λαθρομεταναστες. Τοτε ολα θα γινουν πολυ καλυτερα
ΤΝΤ
Πέμπτη
23:50
75
ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
kynhgos87
Πέμπτη
23:43
09
ΕΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ 45 ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ.
Iason
Πέμπτη
23:37
08
Samarako poios tha se pistepsei tora?Tous apodekatises olous kanenas den thelei oute na se vlepei. Parata ta mipos kai soseis ton egoismo sou toulahiston.
Ανώνυμος
Πέμπτη
23:13
25
ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ
oudeteros
Πέμπτη
20:59
148
Mono ena gia ton sotira Tsipra ke gia tous filous
tou. Oloi se ena ufo kai dromo se allon planiti. Gia tin
kathrari Ellas.
μπαχαλακιας
Πέμπτη
20:32
1328
το μνημονιο ειναι διαπραγματευσιμο χαρη στον κ. Τσιπρα και το συριζα, ολα ταλλα ειναι κολοκυθια τουμπανα. . . φιλια
Ανώνυμος
Πέμπτη
19:55
4231
Απο ΧΑ παω ΝΔ. σεν μπορω να παιζω το μελλον κορονα γραμματα των παιδιων μου με τον σεξι λαικιστη ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΙΑ
Nikos
Πέμπτη
19:15
2341
Το μνημόνιο είναι επαναδιαπραγματεύσιμ ο,γιατί η Ευρώπη αλλάζει ,με την Μέρκελ να δέχεται πυρά μέσα στη χώρα της και τον Ολάντ να βάζει νέα δεδομένα. . . .
Αυτή την ώρα είναι η ευκαιρία να δώσουμε τη μάχη ,αντί να πουλάμε ψευτομαγκιές σε στύλ καταληψιών Λυκείου Αμπελοκήπων.
Σε όσους πιστεύουν στα φούμαρα του Τσίπρα,έρχεται να τους. . . διαβεβαιώσει και το νέο απόκτημα του Συριζα,ο φοβερός. . . . αγωνιστής Φωτόπουλος,της ΓΕΝΟΠ. . .
Τώρα μάλιστα,έδεσε το γλυκό!
1 από 2επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί πολιτική νηφαλιότητα [ «E» 21/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Καμ(μ)ένος στις θεωρίες συνωμοσίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Λύσεις χωρίς «μπαλώματα» [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Αγριεύει ο πολιτικός πόλεμος [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Γερμανικό βέτο στην... πραγματικότητα [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Μπροστά στον κίνδυνο της αγοροκρατίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Το τσίρκο [ «E» 20/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Ο φόβος και η άγνοια [ «E» 20/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ