ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Πέμπτη, 18/12/2014
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ
«E» 21/7/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Erotic Art 2014

από την Win Win Marketing

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ 150.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Αύξηση ωρων διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς

Στην εφαρμογή σχεδίου περιορισμού προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών που βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο στα συρτάρια προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων. Πρόταση για διδακτικό ωράριο στις 22 ώρες στη δευτεροβάθμια και 25 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Περισσότερες ώρες εργασίας προβλέπονται για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
Περισσότερες ώρες εργασίας προβλέπονται για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

Στην αναμόρφωση του ωραρίου, δηλαδή την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των περίπου 150.000 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων.

Το σχέδιο αυτό βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας εδώ και έναν χρόνο. Τόσο η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή του Παπαδήμου είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο, το οποίο μάλιστα είχε ενισχυθεί και από σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ τον Αύγουστο του 2011, η οποία είχε παραδοθεί στην Αννα Διαμαντοπούλου.

Στη μελέτη του ΟΟΣΑ για την κατάσταση της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα τονίζεται μεταξύ άλλων πως «οι καθηγητές δουλεύουν λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρώπης» και ότι «το κόστος ανά μαθητή στην Ελλάδα είναι υψηλό. Και αυτό εξαιτίας κυρίως της αναλογίας μαθητών - εκπαιδευτικών, αφού ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 14,4, όταν στην Ελλάδα (στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) είναι 10,1 μαθητές ανά δάσκαλο».

Αύξηση ωρων διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς

Για τους λόγους αυτούς ο ΟΟΣΑ είχε κάνει και συγκεκριμένη πρόταση: «Η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει την εβδομαδιαία υποχρεωτική διδασκαλία κατά μέσο όρο τέσσερις με πέντε ώρες για να φτάσει τον μέσο όρο του ΟΑΣΑ. Οι αλλαγές θα πρέπει να εστιάζουν στην αύξηση του ωραρίου των πιο έμπειρων και πιο καλά προετοιμασμένων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Συγκεκριμένα, η πρόταση έλεγε να εξελιχθεί το διδακτικό ωράριο στη δευτεροβάθμια στις 22 ώρες και στην πρωτοβάθμια στις 25 ώρες την εβδομάδα. Η απόφαση αυτή θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και βέβαια μηδενικές προσλήψεις σε μόνιμους και αναπληρωτές δασκάλους, καθηγητές και νηπιαγωγούς. Κι αυτό γιατί, αν υποθέσουμε ότι οι περίπου 80.000 καθηγητές θα επιβαρυνθούν με δύο ή τρεις ώρες παραπάνω, τότε θα είναι σαν να καλύπτουν τη δουλειά 8-10.000 συναδέλφων τους. Τα πρώτα βήματα βέβαια προς την κατεύθυνση της μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού έχουν ήδη γίνει.

Πέρυσι προσελήφθησαν μόνο 600 άτομα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μόνιμες θέσεις, ενώ το 2010 είχαν προσληφθεί 3.000. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν την αύξηση του ωραρίου τους αιτία πολέμου καθώς όπως λένε η εργασία τους θα επιβαρυνθεί σοβαρά και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας καθώς και η εκπαιδευτική διαδικασία όσον αφορά τους μαθητές.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

specialK
Παρασκευή
11:17
01
Προς GEORGE :φιλε. . . κανείς πια δεν δικαιούται επίδομα αδείας. . . χαρούμενος? Προς ΑΙΓΑΙΟ: Πόσο,μα πόσο σε νιωθω φιλε μου!!! Προς ΠΕ02 : Το αυτό. . . .
Γ.Σ.
Δευτέρα
10:44
211
ΑΥΤΟ ΤΟ 10,1 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ 6ΘΕΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ 120 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΠΟ 20 ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ 1 ΔΙΕΥΘΥ ΤΗΣ, 6 ΔΑΣΚΑΛΟΙ, 1 ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ 1 ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΣ, ΣΥΝΟΛΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. ΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 120 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ 9 ΒΓΑΙΝΟΥΝ 13,3 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ, ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΕ 20 ΜΑΘΗΤΕΣ. ΔΗΛ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ 1/20. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ.
ΣΤΕΛΛΑ
Κυριακή
16:28
01
Συνδικαλιστές που συνειδητά κοιμούνται μπροστά στον τυφώνα του εργασιακού μεσαίωνα που έρχεται. Κατά τάλλα το μόνο που ξέρουν είναι να οργανώνουν δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές στα πλαίσια μιας υποκριτικής λογικής αλτρουισμού και ψευτοφιλανθρωπίας όταν μπροστά τους γκρεμίζεται όλο το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος. Ας είμαστε λοιπόν φιλάνθρωποι όπως στο μεσαίωνα σε μια κοινωνία που η μια κοινωνική ομάδα βρίσκεται εχθρικά απέναντι στην άλλη.
JX
Δευτέρα
12:22
58
Μαζι με τα αρθρα θα δωσετε και τα στοιχεια που εχει δωσει η ΟΛΜΕ απο το οργανο της ΕΕ που συγκεντρωνει τα στοιχεια (και οχι του ΟΑΣΑ που ειναι ψευτικα) που δειχνει οτι εκπαιδευτικοι ειναι στο μεσο ορο (και λιγο παραπανω) της Ευρωπης ? Γιατι δε κοινοποιειται αυτα τα στοιχεια ?
giorgos papadopoulos
Δευτέρα
22:15
1611
Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική οι πρωτοδιόριστοι διδάσκουν 21 ώρες και οι έμπειροι μόλις 16. Ανάποδα δεν έπρεπε να είναι? Ποιος χρειάζεται περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί? Γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες παρά μόνο σε Ελλάδα Κύπρο και Πορτογαλία?
km
Δευτέρα
9:02
627
Θάπρεπε νομίζω να ψάξουμε όλοι να δούμε την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών να κάνουν κατάθεση ψυχής στην τάξη!!! Οι περισσότεροι έχουν μεταπτυχιακά διδακτορικά και επιμορφώσεις με δικά τους έξοδα γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν!!! Ας σταματήσει πια η απόλυτη καταστροφική γενίκευση και η ισοπέδωση των πάντων!!!! Δεν είναι το θέμα πόσες ώρες θα δουλεύουν στην τάξη αλλά η καταξίωση που πρέπει να έχουν από το κοινωνικό σύνολο. Φτάνει πια η απόλυτη απαξίωση των εκπαιδευτικών από την κοινωνία!!!!
irma
Δευτέρα
3:43
731
KAΠΟΙΟΣ ΑΣΤΟΙΧΕΩΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΕ ΑΣΕΠ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΙΩΒΕΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ (ΑΧΡΗΣΤΩΝ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΣΕ 4 ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ!
αρης
Δευτέρα
0:49
199
Κατά την διάρκεια των σχολικών μου χρόνων στην Ελλάδα γνώρισα δασκάλους και καθηγητές. Δυστυχώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία τραγικά πολύ κατώτεροι διδακτικά, επιστημονικό, αλλά και σε ήθος από τον χειρότερο Άγγλο δάσκαλο που έχουν τα παιδιά μου στην Μεγ Βρετανία όπου ζώ τα τελευταία χρόνια και δουλεύω ως επιμελιτής Ιατρικής κλινικής. Πολλά από αυτά που γράφτηκαν είναι αληθινά και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καλή αμοιβή όπως άλλωστε και το συντριπτικό σύνολο του "σύγχρονου" Ελληνικού κράτους. Αλλά οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε πρώτα να κάνουν αυτοκριτική και να δώσουν προτάσεις ουσιαστικές για την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Ανάλογες προτάσεις κάνουμε εδώ στα νοσοκομεία μας όπου και εδώ λεφτά δεν υπάρχουν και προσπαθούμε να δουλέψουμε πιο αποτελεσματικά και ωφέλημα για όλους
δελμουζος
Κυριακή
22:30
28
δεν ειμαστε εκπαιδευτικοι αλλα παιδαγωγοι. πολοι βγαζουν τα κομπλεξ τους στους δασκαλους και στους καθηγητες. οι πιο πολλοι ειμαστε πληβειοδασκαλοι
δελμουζος
Κυριακή
22:23
36
οταν καποιος βγαζει τα κομπλεξ του ξεγυμνωνεται. δεν ειμαστε εκπαιδευτικοι αλλα παιδαγωγοι
B.M.
Κυριακή
21:53
219
Δεν μας λέει η εν λόγω έκθεση και γιατί οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι οι πιο χαμηλόμισθοι της Ευρώπης; Και όχι μόνο αυτό είναι και οι χαμηλότερα αμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι συγκριτικά με πτυχιούχους ίδιων προσόντων αλλά σε άλλα Υπουργεία. Και φυσικά όλα αυτά γιατί πρόκειται για τα κορόιδα-πειραματόζωα που τα δέχονται όλα αδιαμαρτύρητα. Ενιαίο μισθολόγιο, αξιολόγηση. . . Κουβέντα για αξιολόγηση στο υπόλοιπο δημόσιο έτσι; Αν αυξηθούν οι ώρες, ο μισθός θα αυξηθεί;
Χάρης
Κυριακή
20:03
1233
Όλοι παραπονιέστε για τις ώρες των εκπαιδευτικών. Έχει κάποιος από εσάς εργαστεί ως εκπαιδευτικός; Εργάζομαι εδώ και τρία χρόνια ως ωρομίσθιος. Για κάθε διδακτική ώρα στο σχολείο χρειάζομαι περίπου άλλο τόσο εργασία στο σπίτι. Αυτό πως θα πληρωθεί; Μήπως να σταματήσει η εργασία στο σπίτι και να πάμε απροετοίμαστοι στο μάθημα; Ακόμη και ανέκδοτα να θέλει κάποιος να πει πρέπει να προετοιμαστεί κάπως. . .
giorgio
Κυριακή
17:25
3314
ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΓΟΝΕΑΣ Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ Μ. . ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ
Elisabatta
Κυριακή
16:12
4320
Θεωρω σκανδαλο και ανηθικο , εκπαιδευτικοι με 20 χρονια υπηρεσιας να εργαζονται τρεις (3) ωρες την εβδομαδα εναντι των 8 των λοιπων εργαζομενων και να εχουν αδεια 100 ημερων , εναντι των 25 των υπολοιπων. Εδω και τωρα ωραριο εκπαιδευτικων τουλαχιστον στον μεσο ορο της Ευρωπης, για να μην πω , λογω της κρισης , αυξημενο κατα 30% τουλαχιστον. Τερμα με τις κομματικες πελατειες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
Κυριακή
15:59
1930
ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΕ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ-Ο ΟΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ-ΑΥΞΑΝΟΝ ΤΑΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΟΜΩΣ-ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Κ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ-Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ-ΑΙΣΧΟΣ ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ Κ ΚΟΥΒΕΛΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ Κ ΕΞΕΓΕΡΣΗ-Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
Αιγαίο...
Κυριακή
15:14
553
Εξαρτάται από το σχολείο και τον αριθμό μαθητών/τμήμα. Το όνειρό μου ήταν να γίνω εκπαιδευτικός. Το κατάφερα και είμαι π. χαρούμενος και περήφανος γι΄αυτό! Μην υποτιμάτε τους δασκάλους των παιδιών σας! Υπάρχουν πολλοί ευσυνείδητοι καθηγητές που κάνουν τη δουλειά τους με πολύ μεράκι έχοντας μάλιστα περάσει από εξετάσεις ΑΣΕΠ. Γύρω στα δ?κα χρόνια δούλεψα στα νησιά μας (Αιγαίο Κυκλάδες). Πέρασα τέλεια! Είχα έναν αξιοπρεπή μισθό (ποτέ δεν ήθελα παχουλό μισθό, έκανα το επάγγελμα του μαθηματικού από μεράκι και αγάπη προς τα παιδιά και ως διορισμένος ΔΕΝ έχω κάνει για λόγους αρχής ούτε 1 ιδιαίτερο). Στα νησιά τα παιδιά ήταν τόσο καλά από άποψη συμπεριφοράς. Τα τμήματα ήταν το πολύ 20ρια. Υπήρχαν και ζωηρά αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια. Ένιωθα ευλογημένος που ακούσα το επάγγελμα αυτό. Γύρισα στην Αθήνα. Μισθός κουτσουρεμένος κατά 40% περίπου, τμήματα 28ρια. Δουλεύω σε ΕΠΑΛ. . . Τα παιδιά έχουν τόοοοσο θράσος. . . κουράζομαι παρα πολύ. . . είναι κυριολεκτικά ΑΓΡΙΜΙΑ!!!! Όσο ήμουν στα νησιά και 10 ώρες να δούλευα παραπάνω, δε θα με πείραζε, τώρα στην ιδέα και μόνο ΤΡΕΜΩΩΩΩ!
kostis
Κυριακή
14:07
543
Ο ΟΟΣΑ δεν είναι καθόλου αξιόπιστος οργανισμός ερευνών. Ερευνά κατά παραγγελία και τα αποτελέσματα της εκάστοτε έρευνας είναι υπαγορευμένα από αυτόν που παραγγέλνει τη συγκεκριμένη έρευνα. Ας σταματήσουμε επιτέλους να τρώμε κουτόχορτο.
Μέντζιος Βασίλης
Κυριακή
13:58
29
Είναι γεγονός ότι όλα είναι θέμα παιδείας. Η παιδεία συμπεριλαμβάνει και την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση βάζει τις βάσεις για μια υγιή Παιδεία , ατομική και γενική. Βάζει τις βάσεις συνολικά όχι πιλοτικά. Σε δε θέματα που δεν υπάρχουν διαφωνίες (περιβαλλοντική,κυκλ οφοριακή αγωγή π. χ. με τρόπο απόλυτο ). Είναι γεγονός επίσης ότι στο παρελθόν παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός αποσπασμένων εκπαιδευτικών όχι για υπηρεσιακές ανάγκες αλλά για "άραγμα" των ιδίων. Όπως τέλος είναι γεγονός ότι το εκπαιδευτικό ωράριο διδασκαλίας δεν ίσχυε για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και σε κάποιες δε περιπτώσεις σε μονοψήφιο εβδομαδιαίο αριθμό ωρών. Είναι ευκαιρία θεωρώ :1ο Να ισχύσει ενιαίο διδακτικό ωράριο σε α/βάθμια και β/βάθμια Εκπαίδευση. 2ο Οι εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα διδακτικά τους καθήκοντα να αποσπώνται για τις ανάγκες σε γραφεία -η αξιολόγηση αυτών μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους λ. χ. η χρήση αδειών. 3ο Κατάργηση των πιλοτικών προγραμμάτων - ευέλικτης ζώνης και η ένταξη όσων κριθούν ως αναγκαία ή για νέα για όλους τους μαθητές. 4ο Απαραίτητο επίσης να βρεθεί ο τρόπος έτσι ώστε στο σχολείο να εφαρμόζονται οι κανονισμοί να επικρατήσει ο σεβασμός στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από όλους τους φορείς.
Ανώνυμος
Κυριακή
13:44
285
epitelous. . . tha ginei kai kati sosto nai na afksithoun oi ores, sigoura iparhoun sto dimosio ki aftoi pou mpikan apo ta parathira alla iparhoun ki aftoi pou mpikan me ta prosoda tous ki ehoun doulepsi kai sto parelthon ston idiotiko tomea kai einai efsiniditoi kai kseroun na doulevoun giati pano apo ola sevontai ton eafto tous ki as tous egine perikopi misthou peripou 45%. omos oi ekpaideftikoi epeleksan ipotithete tin douleia afti na einai dipla se paidia pou oloi kseroume poso kourastiko einai i mipos tin epeleksan gia tin epaggelmatiki apokatastasi kai gia ta free kalokairia , hristougenna , pasha ktl; giati osoi paraponiountai gia to orario katalaveno giati tin epeleksan !!!!
george
Κυριακή
13:43
3713
Και να προσθέσω (στο Κυριακή 12:57) άραγε πρέπει να δικαιούται το εκπαιδευτικό προσωπικό ΕΠΙΔΩΜΑ ΑΔΕΙΑΣ?
1 από 3επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Περισσότερες ώρες εργασίας προβλέπονται για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
 • Αύξηση ωρων διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ

 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Το διεθνές ενδιαφέρον [ «E» 18/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Προέχει η αλήθεια [ «E» 18/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Τα «παρών» δείχνουν κάλπες... [ «E» 18/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο πραγματικός κίνδυνος [ «E» 17/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Μόνο 3 φορές από τις 8 εξελέγη με συναίνεση Πρόεδρος [ «E» 18/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Το ντόμινο της πολιορκίας [ «E» 18/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Σπιράλ λιτότητας για την Εκπαίδευση [ «E» 18/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Ανήκεστος βλάβη... [ «E» 16/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Ο «φευγάτος» και ο ανυπόμονος [ «E» 14/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  Το κεφάλι του Σάκη [ «E» 13/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  «Κάτι θα γίνει, θα δεις»* [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Καμένη γη! [ «E» 18/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ