ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Κυριακή, 21/12/2014
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ On Line
09:18 16/5/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Κυνική ομολογία μέσα στη Βουλή από τον υμνητή του ναζισμού

Η κυνική όσο και προκλητική ομολογία του θεωρητικού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τον θαυμασμό του (ήδη από τα «νεανικά» του χρόνια ) προς τα... ναζιστικά ιδεώδη, χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική συζήτηση για την άρση ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου, ύστερα από μήνυση που του είχε υποβάλει ο ακροδεξιός βουλευτής.

Κυνική ομολογία μέσα στη Βουλή από τον υμνητή του ναζισμού

Εκθέτοντας -και εντός του Κοινοβουλίου- τον ινστρούχτορα της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής κάποια εγκωμιαστικά προς τον ναζισμό κείμενα του Χρήστου Παππά, αντλημένα από τις... πρώιμες θεωρητικές αναζητήσεις του ακροδεξιού βουλευτή, τις οποίες εκτενώς έχει αναδείξει σε πρόσφατα δημιοσιεύματά του το Εθνος της Κυριακής.

Το απόσπασπα που επέλεξε ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν το ακόλουθο:

«Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ης Απριλίου 1945.

Την ίδια ημέρα, 30 Απριλίου, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλισταί, θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.

Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ: «σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί Δικαιοσύνη». Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών, του διεθνή ιουδαϊσμού.

Ο αγών συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει».

Η απάντηση του Χρ. Παππά, που βεβαίως δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί την πατρότητα του κειμένου, ήταν μια αμήχανη κια κυνική ομολογία:

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε από το βήμα αυτό, γραπτά της νιότης μας. Σας ευχαριστούμε κ. Τατσόπουλε και συμπληρώνουμε πως 'τι να κάνουμε; Ο εθνικισμός πράγματι είναι η νιότη του κόσμου και στον εθνικισμό πράγματι ανήκει το μέλλον αυτού του κόσμου'».

Να τον δικάσουμε και για τον Κολοκοτρώνη...
Ο κ. Παππάς εμφανίσθηκε «απειλητικός» και εναντίον βουλευτών που τόλμησαν να γελάσουν όταν αναφέρθηκε σε θέσεις του Π. Τατσόπολου για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

«Θα θέλαμε ο κ. Τατσόπουλος να εγκληθεί όχι για το θέμα της εξυβρίσεως της δικής μου αλλά για το θέμα της εξυβρίσεως του στρατηγού, του «Γέρου του Μοριά», του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», είπε ο Χρ. Παππάς που λίγο μετά, εγκαταλείποντας το ύφος εθνοαμύντορος, μίλησε για αριστερά των... gay parade

«Ο κ. Τατσόπουλος με την Συριζαίικη παράλογη λογική του, υπερέβη τον εαυτό του και απέδειξε τι σημαίνει η αριστερά των gay parαde. Εξέλιπε ο ανδρισμός. Θα έπρεπε ως βουλευτής που φοράει παντελόνια να πει 'ναι να αρθεί η ασυλία μου'».

Στα γέλια αρκετών βουλευτών οΧρ. Παππάς στράφηκε προς την αριστερή πτέρυγα της Βουλής και είπε: «Γελάτε. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και θα κλαίτε κάποτε».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να συναινέσει σε άρση της ασυλίας του με το εξής αιτιολογικό:

«Δεν ζητάω την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», αφού «στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να χρησιμοποιήσει την ενδεχόμενη άρση της προκειμένου να ενισχύσει στη συνέχεια την αστική αγωγή αλλά και να δημιουργήσει κλίμα ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και να δημιουργηθεί μια φάμπρικα αγωγών μέσα στη Βουλή».

Αναφερόμενος στα περιστατικά που οδήγησαν στην υποβολή της χρυσαυγίτικης μήνυσης εις βάρος του, ο κ. Τατσόπουλος θύμησε ότι αυτή υπεβλήθη με αφορμή μία συνέντευξη που εκείνος είχε δώσει στην ηλεκτρονική έκδοση του LIFO και στην οποία αποκάλεσε «νταβατζήδες» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως εξήγησε, η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες μετά τα γεγονότα στο «Χυτήριο», που είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της παράστασης «Corpus Christi».

«Αυτό που έγινε εκείνη τη νύχτα είναι ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρατάχθηκαν, εν είδει νταβατζήδων, έξω από το Χυτήριο για να εμποδίσουν την προσέλευση των θεατών. Ηταν μια νύχτα τρόμου. Νταβατζής σημαίνει προστάτης μέσω της βίας», πρόσθεσε ο Π. Τατσόπουλος συμπληρώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε αποφασίσει ότι «η παράσταση δεν θα παιχτεί, όπως και δεν δεν παίχτηκε».

Απορρίφθηκε η αίτηση
Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας Πέτρου Τατσόπουλου απορρίφθηκε με ψήφους 121 υπέρ και 73 κατά. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε, 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε και 1 άκυρο.

Διαβάστε ακόμη: Το ναζιστικό ευαγγέλιο του Χρήστου Παππά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

this is MELIGALAS
Τετάρτη
21:02
2947
Ρε φασίστες, ψηφοφόροι των χρυσών αυγών, γιατί δεν βγαίνετε καθαρά να πείτε ότι είστε Ναζί; Γιατί ντρέπεστε; Μήπως γιατί φοβάστε να υποστηρίξετε ανοιχτά μια ιδεολογία θεμελιωμένη στο ΜΙΣΟΣ; Ο κομμουνισμός, αντίθετα, θεμελιώνεται στην αλληλεγγύη. Γι αυτό, μαλάκες, ένας κομμουνιστής μπορεί να είναι (και να πεθάνει επειδή είναι) αντισταλινικός, ενώ ένας φασίστας ποτέ δεν μπορεί να είναι αντιχιτλερικός. Αλλά δεν πειράζει. . . Θα δούμε ποιος θα κλάψει τελευταίος: όποιος, όπως εσείς, ζητάει αίμα, στο τέλος θα είναι αυτός που θα πλήρώσει το λογαριασμό του αίματος. Έτσι έγινε και με την γερμανική κοινωνία στη δεκαετία του 30: μίσος και μέθη για τον Φύρερ, και μετά στη δεκαετία του 40, ερείπια και θρήνοι ("δεν ξέραμε-δεν είδαμε", "παρασυρθήκαμε"). . . .
stefos
Τετάρτη
20:29
2512
pondie tin genoktoniasou tin ekanan remalia san aftous pou ipostirizis. ta akra katastrefoun mia zoi tin elada,ta kentrika tin kataklevoun. giafto as afisoume tin kiwernisi trikomatiki alios tin exoume wameni. .
stefos
Τετάρτη
20:22
2036
i elada eine touristiko kratos tourismos ke rasismos den teriasi
ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Τετάρτη
20:15
2820
paidia mhn skate gia thn tsatsopoyloy aplos emhne agam/tos kai ti na kanh caxnh?
Παναγιωτης
Τετάρτη
19:58
2322
Παντως ειναι η πρωτη φορα που αποδεχονται την ναζιστικη ιδεολογια μεσα στην Βουλη. Ναζισμος=εκατομμυρια νεκροι. Θα κριθουν απο το λαο. Ομως αναρωτιεμαι αν το αντιπαλον δεος ειναι καλυτερο απο τους ναζιστες. Το σωμα και το αιμα του Χριστου ειναι η θεια Κοινωνια.
marios
Τετάρτη
19:21
2425
Σκατα ειναι και οι δυο
marios
Τετάρτη
19:19
3123
Ουτε δεξια ουτε Αριστερα,και οι δυο σε ενα καραβι και φουντο. . . . .
GIANNIS HOLARGOS
Τετάρτη
19:19
4031
Αλήθεια αυτός ο Τατσόπουλος είναι υποστηρικτής και υμνητής καλύτερου δικτάτορα από τον Χίτλερ. Τα δικά του δηλαδή ίνδάλματα ( Στάλιν, Χότζα,Γιανκ,) είναι καλύτερα; Κονταροκτυπήθηκαν λοιπόν στη βουλή τα δύο πιο ακραία στοιχεία που ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο. Εδώ αφήνω και ασχολίαστη τη δικαιολογία του Τατσόπουλου γιατί δεν ζητά ο ίδιος την άση της βουλευτικής του ασυλιας.
ΝΠ
Τετάρτη
18:41
1044
@πόντιος
Μόνο μια κόλαση θα μπορούσε να ξεράσει τέτοια τέρρατα σαν τους Στάλιν και Χίτλερ και όλους που συμφωνούν ή συμμερίζονται τις ιδέες τους!
this is Sparta
Τετάρτη
18:40
4629
Ομολογία ξε-ομολογία ναααα τον πάει τον Τσατσοπουλο να άρει το άσυλό του. . . Μπορεί να πήδηξε την μισή Αθήνα , αλλά κότα. Και όλος αυτός ο θόρυβος των ΜΜΕ , για να κουκουλώσουν το θέμα. Τι σχέση εχει ποιος ζήτησε να αρει το άσυλο , νοιώθει το Τσατσό οτί ειναι αθώος ; γιατί δεν το άρει τότε ;
Σαρπηδόνας
Τετάρτη
18:05
1251
Κανένας Έλλην. . . πατριώτης, θα μας πει κάτι πνευματώδες για τον θαυμαστή του Χίτλερ; Έλλην εθνικιστής είναι αυτός; Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο θα ήταν Σουμπερίτης, για όσους γνωρίζουν. Όσοι πάλι δεν γνωρίζουν, ας ανοίξουν κανένα βιβλίο για να μάθουν τι ήταν οι Σουμπερίτες! Κακό δεν κάνει. . .
ο ποντιος
Τετάρτη
18:04
6938
ρε καθαρματα αν υμνουσε τον τσαουσεσκου η τον σταλιν δεν θα σας ενοχλουσε

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ