ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Κυριακή, 7/2/2016
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ
«E» 21/5/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΚΥΚΛΟ» ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Η Σκανδιναβία ο επόμενος σταθμός Σαμαρά

Συνέχεια στον «κύκλο» των επισκέψεών του σε μεγάλες χώρες με σημαντική οικονομική δύναμη σχεδιάζει να συνεχίσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, καθώς θεωρεί ότι η σημερινή εικόνα της Ελλάδας είναι απολύτως ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις.

Η Σκανδιναβία ο επόμενος σταθμός Σαμαρά

Αλλωστε, η φράση που μονίμως υπάρχει στις ομιλίες του εντός και εκτός Ελλάδας πλέον είναι πως το «Grexit» έχει γίνει πλέον «success story», ενώ, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, τα όσα έγιναν στην Κίνα αποτελούν θετικό δείγμα για τη στήριξη που μπορεί να έχει η χώρα μας στην πορεία εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, ο επόμενος σταθμός των επισκέψεων του κ. Σαμαρά θα είναι οι σκανδιναβικές χώρες, όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και υπάρχει ενδιαφέρον για επέκταση των επενδύσεών τους αλλά και για εμπλοκή τους στο real estate.

Η Σουηδία και η Φινλανδία, ειδικότερα, ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν μεγάλες εταιρείες των δύο συγκεκριμένων χωρών που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στην Ελλάδα (π.χ. Nokia). Η επίσκεψη αυτή, εφόσον οριστικοποιηθεί, είναι πιθανόν να γίνει μέσα στον Ιούνιο, καθώς ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει άμεσα συνέχεια στο επιτυχημένο ταξίδι της Κίνας.

Σαφές μήνυμα
Αλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τα όσα συμφωνήθηκαν στο Πεκίνο ήταν αρκετά, έτσι ώστε και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ο κ. Σαμαράς εντάσσονται προφανώς και οι επισκέψεις στις ΗΠΑ και στη Ρωσία.

Ωστόσο, αυτά τα ταξίδια δεν θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και υπάρχουν ορισμένοι εντός της κυβέρνησης που συνδέουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού με την έκβαση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και ειδικότερα με τα θέματα που αφορούν την ενέργεια και το γεωστρατηγικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Το πιθανότερο είναι και οι δύο επισκέψεις να γίνουν με απόσταση ολίγων εβδομάδων η μία από την άλλη, μέσα στο φθινόπωρο, αν και η Αθήνα επιδιώκει να «κλείσει» τα ραντεβού με Ομπάμα και Πούτιν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Βερολίνο
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με σημαντικούς Ευρωπαίους ηγέτες. Την Πέμπτη θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Ιρλανδό ομόλογό του Ε. Κένι, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μεταβεί στο Βερολίνο, προκειμένου να μετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι και θα συναντηθεί -κατά πάσα πιθανότητα- και με την καγκελάριο Ανγκ. Μέρκελ.

Χθες, ο κ. Σαμαράς με το επιτελείο των συνεργατών του έκανε την αποτίμηση των επαφών που είχε στο Πεκίνο και στη Σανγκάη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το πρώτο από τα προγράμματα που θα «τρέξουν» αμέσως θα είναι η επέκταση της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του «Ελ. Βενιζέλος» και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιθανολογούν ότι ίσως και μέσα στο έτος να υπάρξει αποτέλεσμα και για τα δύο.

- Στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επρόκειτο να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τον οποίο και θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν.

Γιάννης Σαραντάκος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Advertisement