ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Κυριακή, 29/11/2015
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ On Line
11:01 28/2/2014
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123
ΑΡΘΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΣΕΩΝ

Σταύρος Θεοδωράκης: Πάνε να με φοβίσουν

Τη δική του απάντηση στις πολλές επικρίσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της καθόδου του στις ευρωεκλογές, δίνει σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άρθρο του με τίτλο «Γράμμα ενός προδότη (της δημοσιογραφίας)».

Σταύρος Θεοδωράκης: Πάνε να με φοβίσουν

Στο άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο γνωστός δημοσιογράφος εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στο να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία για χάρη του νέου του πολιτικού εγχειρήματος, ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το «Ποτάμι», σχολιάζε: «Δεν το περίμενα να συμβεί έτσι».

Loading the player ...


Όπως γράφει, η σκέψη του να αλλάξει πλεύση και να μπει στον στίβο της πολιτικής ενισχύθηκε από την επίσκεψή του το περασμένο Φθινόπωρο στα Τίρανα όπου τον σταμάτησαν δύο Ελληνίδες φοιτήτριες όπου ζούσαν και σπούδαζαν πλέον εκεί καθώς δεν είχαν καταφέρει να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Κάπως έτσι βρέθηκα ένα βράδυ να σκέφτομαι ''δεν παρατάς τις εκπομπές μήπως κάνεις κάτι σημαντικότερο''. Αμαρτία είναι να το συγκρίνω κα ίσως και να κάνω το λάθος αλλά μάλλον είναι σημαντικότερο. Έτσι τουλάχιστον επέμεναν όλους αυτούς τους μήνες οι φίλοι μου. «Μπες μπροστά Σταύρο. Εσένα σε ξέρει ο κόσμος. Μήπως καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι». Εδώ είμαστε λοιπόν. Το Ποτάμι. Τριάντα χρόνια στη δημοσιογραφία έχω γνωρίσει τους περισσότερους πολιτικούς. Όλοι μπορούσαν μόνοι τους και  κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει τον άλλον. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου.(...)», γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως, μέσω του άρθρου του, απαντά και στους επικριτές του: «Πολλοί αυτές τις ώρες πάνε να με φοβίσουν. 'Πού πήγες και έμπλεξες'. 'Και πες ότι βγαίνεις, νομίζεις ότι θα τα καταφέρεις;'. Δεν το έχω σκεφθεί ποτέ έτσι. Πάντα οι δρόμοι ήταν για μένα μια ευκαιρία. Έτσι έφθασα και στη δημοσιογραφία. Πέρασα το ποτάμι -εννοώ τώρα τον Κηφισό που χώριζε τα δυτικά προάστια από την Αθήνα- και τα κατάφερα (μάλλον). Βέβαια τότε ήμουν 22 και τώρα είμαι 50. Είμαι πιο μυαλωμένος δηλαδή», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Ε.Σ. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡΠΡΟΤΑΣΕΙΣ