ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Δευτέρα, 22/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 24/6/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Μετονομάζεται σε «Αγάπη» η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθοριστεί λεπτομερέστερα το καταστατικό της νέας ΜΚΟ

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η οποία συνήλθε χθες σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της ιεραρχίας, στη ΜΚΟ εισέρχεται πλέον ως εταίρος η Εκκλησία της Ελλάδος στη θέση της απερχομένης Αρχιεπισκοπής Αθηνώ
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η οποία συνήλθε χθες σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της ιεραρχίας, στη ΜΚΟ εισέρχεται πλέον ως εταίρος η Εκκλησία της Ελλάδος στη θέση της απερχομένης Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Τέλος εποχής για την εκκλησιαστική ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που μετονομάζεται σε «Αγάπη» και αλλάζει μορφή.

Ο προβληματισμός που υπήρχε στους κόλπους της Εκκλησίας για τον ρόλο της ΜΚΟ αποτυπώθηκε τελικά χθες στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία η «Αλληλεγγύη» μετασχηματίστηκε.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η οποία συνήλθε χθες σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της ιεραρχίας, στη ΜΚΟ εισέρχεται πλέον ως εταίρος η Εκκλησία της Ελλάδος στη θέση της απερχομένης Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ταυτόχρονα, ορίστηκε πρόεδρος της ΜΚΟ «Αγάπη» ο μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, αντιπρόεδρος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και μέλος ο Κωστής Δήμτσας. Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ορίστηκε ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός και του Διορθοδόξου Κέντρου ο διευθυντής της ΕΚΥΟ Αντώνιος Ζαμπέλης.Πριν από λίγες μέρες, οι μητροπολίτες είχαν συζητήσει εκτενώς το θέμα της «Αλληλεγγύης» και είχε προταθεί ακόμα και να μπει «λουκέτο» στην Οργάνωση.

Οπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί λεπτομερέστερα το καταστατικό της νέας ΜΚΟ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες πλην των φιλανθρωπικών.

Φιλανθρωπικό έργο
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν περί αναστολής λειτουργίας της Αλληλεγγύης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν συναινούσε, θεωρώντας ότι έτσι θα δινόταν η εντύπωση πως συρρικνώνεται το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ενα άλλο σενάριο που απορρίφθηκε ήταν η ένταξη της οργάνωσης στις οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας με πλήρη αλλαγή στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε από τον διαχειριστικό έλεγχο, ο οποίος έγινε μετά την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Οργάνωσης, ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

Ευθύνες
Για τα ελλείμματα στην Οργάνωση αποδόθηκαν ευθύνες σε μέλη της διοίκησης που υπήρχε έως το 2008.

Χθες εξάλλου αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται την Κυριακή να μεταβεί στην Καππαδοκία, όπου θα συλλειτουργήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποδεχτεί τη σχετική πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη και θεωρείται βέβαιο ότι, έστω και ατύπως, θα συζητηθεί μεταξύ των δυο Προκαθημένων το θέμα του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη, το οποίο προκάλεσε πρόσφατα «τριβές» μεταξύ των δυο Εκκλησιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΝΑΤΣΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η «επόμενη» μέρα [ «E» 22/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Επιπολαιότητες [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Συναίνεση και τακτικές... [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά η αγγλική αντι-ΕΕ Δεξιά [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Στην παράδοση του Μπίσμαρκ [ «E» 22/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Κοινωνικά δικαιώματα και λιτότητα [ «E» 22/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά... [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Η εμμονή στο λάθος [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ