ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Πέμπτη, 27/11/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 24/6/2010
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

Μετονομάζεται σε «Αγάπη» η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθοριστεί λεπτομερέστερα το καταστατικό της νέας ΜΚΟ

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η οποία συνήλθε χθες σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της ιεραρχίας, στη ΜΚΟ εισέρχεται πλέον ως εταίρος η Εκκλησία της Ελλάδος στη θέση της απερχομένης Αρχιεπισκοπής Αθηνώ
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η οποία συνήλθε χθες σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της ιεραρχίας, στη ΜΚΟ εισέρχεται πλέον ως εταίρος η Εκκλησία της Ελλάδος στη θέση της απερχομένης Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Τέλος εποχής για την εκκλησιαστική ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που μετονομάζεται σε «Αγάπη» και αλλάζει μορφή.

Ο προβληματισμός που υπήρχε στους κόλπους της Εκκλησίας για τον ρόλο της ΜΚΟ αποτυπώθηκε τελικά χθες στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία η «Αλληλεγγύη» μετασχηματίστηκε.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η οποία συνήλθε χθες σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της ιεραρχίας, στη ΜΚΟ εισέρχεται πλέον ως εταίρος η Εκκλησία της Ελλάδος στη θέση της απερχομένης Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ταυτόχρονα, ορίστηκε πρόεδρος της ΜΚΟ «Αγάπη» ο μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, αντιπρόεδρος ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και μέλος ο Κωστής Δήμτσας. Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ορίστηκε ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός και του Διορθοδόξου Κέντρου ο διευθυντής της ΕΚΥΟ Αντώνιος Ζαμπέλης.Πριν από λίγες μέρες, οι μητροπολίτες είχαν συζητήσει εκτενώς το θέμα της «Αλληλεγγύης» και είχε προταθεί ακόμα και να μπει «λουκέτο» στην Οργάνωση.

Οπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί λεπτομερέστερα το καταστατικό της νέας ΜΚΟ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες πλην των φιλανθρωπικών.

Φιλανθρωπικό έργο
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν περί αναστολής λειτουργίας της Αλληλεγγύης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν συναινούσε, θεωρώντας ότι έτσι θα δινόταν η εντύπωση πως συρρικνώνεται το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ενα άλλο σενάριο που απορρίφθηκε ήταν η ένταξη της οργάνωσης στις οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας με πλήρη αλλαγή στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η «μαύρη τρύπα» που αποκαλύφθηκε από τον διαχειριστικό έλεγχο, ο οποίος έγινε μετά την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Οργάνωσης, ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ.

Ευθύνες
Για τα ελλείμματα στην Οργάνωση αποδόθηκαν ευθύνες σε μέλη της διοίκησης που υπήρχε έως το 2008.

Χθες εξάλλου αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται την Κυριακή να μεταβεί στην Καππαδοκία, όπου θα συλλειτουργήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποδεχτεί τη σχετική πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη και θεωρείται βέβαιο ότι, έστω και ατύπως, θα συζητηθεί μεταξύ των δυο Προκαθημένων το θέμα του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη, το οποίο προκάλεσε πρόσφατα «τριβές» μεταξύ των δυο Εκκλησιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΝΑΤΣΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ

 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η λύση του προβλήματος [ «E» 26/11 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Βουλευτική ασυνέπεια [ «E» 26/11 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Κυλιόμενος... προϋπολογισμός [ «E» 26/11 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Οι Γερμανοί βλέπουν τη Μαρίν Λεπέν... πρόεδρο της Γαλλίας! [ «E» 26/11 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Κρύο-ζεστό για Ερντογάν [ «E» 26/11 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Εθνική συγκυρία και πολιτική αστάθεια [ «E» 26/11 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Τι μπορούν να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ [ «E» 26/11 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Ζητάει και τα... ρέστα [ «E» 25/11 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Ποδοσφαιρικός βάλτος [ «E» 25/11 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Το «διακύβευμα» του Γ. Παπανδρέου [ «E» 24/11 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Αλυσοδεμένη χώρα, ταπεινωμένος λαός [ «E» 23/11 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  Τηλεφωνικός τρόμος [ «E» 22/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Η όμορφη συναίνεση όμορφα καίγεται... [ «E» 20/11 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ