ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Δευτέρα, 8/2/2016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ On Line
19:19 30/5/2011
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στην πλατεία πάλι οι «Αγανακτισμένοι»

Πιστοί στο ραντεβού που έχουν κλείσει μέσω του διαδικτύου, ήταν και σήμερα οι ομάδες των «Αγανακτισμένων». Συγκεντρώθηκαν και πάλι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση στη χώρα

Άλλη μία συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος μέλη του κινήματος «Αγανακτισμένων.
Άλλη μία συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος μέλη του κινήματος «Αγανακτισμένων.

Πιστοί στο ραντεβού που έχουν κλείσει μέσω του διαδικτύου, ήταν και σήμερα, για έκτη συνεχή ημέρα, οι ομάδες των «Αγανακτισμένων».

Από τις 6.30 το απόγευμα και μετά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, για την άσχημη οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι ανέρχονται σε περίπου 4.000.

Λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας, από το ύψος της οδού Ξενοφώντος.

Αν και αριθμητικά λιγότεροι από την χθεσινή ογκωδέστατη συγκέντρωση, δεν έλλειψε ούτε σήμερα το πάθος στις εκδηλώσεις τους.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κρατώντας πανό και χτυπώντας, συμβολικά μαγειρικά σκεύη, οι διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των χιλιάδων συγκεντρωμένων σε πλατείες άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, απαιτώντας «ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», όπως αναφέρουν στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος.

«Θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε κάθε ημέρα εδώ στην πλατεία, μέχρι να καταλάβουν αυτοί που πρέπει, ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 22χρονη Μαρία, προσθέτοντας: «έχει καταδικαστεί μία ολόκληρη γενιά με τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει όλη την Ευρώπη, αλλά πολύ περισσότερο την Ελλάδα, σε κρίση. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι και να παρακολουθούμε από τον καναπέ».

«Ήταν αναμενόμενο να έχει λιγότερο κόσμο σήμερα η πλατεία, ύστερα από τη χθεσινή συγκέντρωση, αλλά το επίπεδο της οργάνωσης αυξάνεται. Η φωνή και το μήνυμά μας ακούγεται όλο και πιο δυνατά, σταδιακά διαμορφώνεται με σαφήνεια, ενώ συντονίζεται και με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αγανακτισμένους », επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης, 42 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος.

Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους.

Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζουν διαδικασία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ