ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Σάββατο, 27/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ On Line
19:04 9/1/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Καλούν μάρτυρες για την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων

Ενορκη κατάθεση καλούνται να δώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσιακοί παράγοντες που, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, "παρενόχλησαν" το έργο τους, ζητώντας για λογαριασμού τρίτων προσώπων, να επισπεύσουν την έρευνά τους πάνω σε τρεις υποθέσεις.

Καλούν μάρτυρες για την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά, τα οποία θα προσέλθουν να καταθέσουν στο πλαίσιο της «διοικητικής εξέτασης» όπως χαρακτηρίστηκε, που διεξάγει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, δεν ξεπερνούν τα πέντε.

"Είναι υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου", αλλά και ένας συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων που είναι ψηλά στην εισαγγελική ιεραρχική πυραμίδα, λένε οι ίδιες πληροφορίες.

Οι μάρτυρες θα διευκρινίσουν εάν οι υποδείξεις που φέρονται πως έκαναν προς τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη πραγματοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή ήταν απλές υπηρεσιακές ενέργειες, ή έγιναν για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια ο κ. Μακρής θα αξιολογήσει τόσο τα υπομνήματα όσο και τις διευκρινίσεις που έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως και τις καταθέσεις των μαρτύρων που θα κληθούν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το κλείσιμο του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων θα εκτιμήσει εάν τελέστηκαν αδικήματα ή όχι από τους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες, αλλά και από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Από τον κ.Μακρή θα ακολουθήσει η έκδοση πορίσματος, με το οποίο ή θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί και πειθαρχικά αδικήματα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.

Όπως εκτιμά ο κ. Μακρής, η διοικητική έρευνα που διεξάγει θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης την περασμένη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα κ. Μακρή δύο υπομνήματα στα οποία κατέγραφαν τα πρόσωπα τα οποία τους «παρενόχλησαν» για συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να προβούν σε αξιολογήσεις.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς στο υπόμνημά τους κάνουν αναφορά σε «παρεμβάσεις τρίτων υπηρεσιακών και μη παραγόντων οι οποίοι μετέφεραν το ενδιαφέρον υπουργού» για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που χειρίζονται.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης προσήλθαν για τρίτη φορά στο γραφείο του κ. Μακρή και παρείχαν διευκρινίσεις τόσο προφορικά όσο και εγγράφως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Σοβαρότητα και υπευθυνότητα [ «E» 27/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Επιτέλους καινοτομία [ «E» 27/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Οι «μάγοι» και η «φάτνη» των 180... [ «E» 27/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Καράβι κοντά στα βράχια [ «E» 27/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Ενδείξεις και αποδείξεις συναλλαγής [ «E» 27/12 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Νέος χρόνος, νέα αρχή [ «E» 27/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Από τη Νορμανδία στις Αρδένες [ «E» 24/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Η ύστατη μάχη της κυβέρνησης προ των εκλογών [ «E» 24/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Δέσμιοι νοητικών στερεοτύπων [ «E» 24/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Πάση θυσία στην εξουσία... [ «E» 23/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ