ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Κυριακή, 21/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 20/2/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο

Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία

Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και α
Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και αυτοτελών υπηρεσιών

Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 15.000 απολύσεις εντός του έτους περιλαμβάνει την «οριζόντια περικοπή» του 3% -κατά μέσον όρο- των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, καθώς και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύει.

Η συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με την τρόικα τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνει το σύνολο των υπουργείων, με εξαίρεση μόνο τα υπ. Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη κυρίως για το ένστολο προσωπικό, ενώ δεν θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι στην Υγεία και την Παιδεία. Ετσι από το σύνολο των 650.000 δημοσίων υπαλλήλων, εάν αφαιρεθούν οι 150.000 ένστολοι, υπολείπονται περίπου 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο (πλέον των περίπου 100.000 υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ), από τους οποίους θα επιλεγούν οι 15.000 (το 3% κατά μέσον όρο επί του συνόλου των υπαλλήλων) που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2012.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. ΡέππαςΤην περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε το θέμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του γγ του υπ. Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη.

Τα ποσοστά συμμετοχής κάθε υπουργείου στις απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του 2012 θα κυμαίνονται ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό που διαθέτουν οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μεγαλύτερη συμμετοχή του 3% αναμένεται να έχει το υπ. Εργασίας λόγω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, καθώς και το υπ. Οικονομικών από το προσωπικό των ΔΕΚΟ.

Οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν
Οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν

Ο σχεδιασμός των δράσεων που περιλαμβάνονται στο βασικό σενάριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και αυτοτελών υπηρεσιών, αξιολογώντας δύο βασικά κριτήρια: τη χρησιμότητα των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων στη νέα αρχιτεκτονική του Επιτελικού Κράτους και τον προϋπολογισμό που διαθέτουν σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους.

Κάθε υπουργός θα αποφασίσει εντός του επόμενου διμήνου ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο εύρος των αρμοδιοτήτων του, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Με βάση τις εισηγήσεις θα διαμορφωθεί επιχειρησιακό σχέδιο από την Ομάδα Υποστήριξης και τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, το οποίο θα παραδοθεί άμεσα στο νεοσυσταθέν Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, όπου συμμετέχουν οι υπουργοί που συνθέτουν την Κυβερνητική Επιτροπή και προεδρεύει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Και «κρυφές» απολύσεις

Εκτός των προγραμματισμένων 15.000 απολύσεων για το 2012 το νέο Μνημόνιο «κρύβει» και κρυφές απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2015, εντασσόμενες στον προγραμματισμό των 150.000 αποχωρήσεων.

Oπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η επόμενη μέρα που φέρνει η νέα μνημονιακή σύμβαση θα υποχρεώσει υπουργεία και φορείς να λειτουργήσουν με βάση τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος.

Ετσι, εάν οι δαπάνες τους είναι αυξημένες, τότε οι πολιτικές ηγεσίες και οι διοικήσεις των οργανισμών θα πρέπει -εάν δεν «βγαίνουν» οικονομικά- να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις προσωπικού προκειμένου να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ»
Στην πρώτη γραμμή των απολύσεων οι 1.400 υπάλληλοι σε ΟΕΕ - ΟΕΚ

Οι 1.400 εργαζόμενοι των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, που καταργούνται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, αναμένεται να αποτελέσουν την πρώτη «θυσία» στον «βωμό» των 15.000 απολύσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να συσταθεί νέος οργανισμός, όπου θα περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες των 2 καταργούμενων φορέων, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα κονδύλια που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διατηρηθούν μόνο 400 θέσεις εργασίας και να απολυθούν 1.000 εργαζόμενοι.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην πρώτη γραμμή των καταργήσεων θα τεθούν τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ όπου απασχολούνται περίπου 1.180 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα απολυθούν άμεσα, πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Στη νέα μνημονιακή σύμβαση αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί ήδη στη Βουλή προβλέπεται η κατάργηση των πολεοδομιών και η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας που θα οδηγήσει εκτός Δημοσίου χιλιάδες εργαζομένους.

Στην «κόκκινη ζώνη» των απολύσεων θα τεθούν οι εργαζόμενοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ που θα κλείσουν εν όψει της ανασυγκρότησης του Οργανισμού. Για τον ΟΑΕΔ συζητείται ακόμα και η συνεργασία του Οργανισμού με ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του καθώς και το μισθολογικό κόστος με την απόλυση εργαζομένων.

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ανακοινωθεί με το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το κλείσιμο μικρών περιφερειακών ΤΕΙ που δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σπουδαστών, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην «έξοδο» διοικητικούς υπαλλήλους, ακόμα και εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
Σε 12μηνη εφεδρεία, με το 60% των αποδοχών

Σε καθεστώς «εφεδρείας» για 12 μήνες θα εντάσσονται οι εργαζόμενοι των καταργούμενων φορέων και υπηρεσιών, μόνο που αυτήν τη φορά, μετά τη λήξη του 12μηνου, όπου θα λαμβάνουν αποζημίωση το 60% του βασικού μισθού τους, θα απολύονται.

Μετά το φιάσκο της εφαρμογής της εφεδρείας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν επιφυλακτικοί με τη διατήρηση του καθεστώτος. Υστερα από πιέσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχτηκαν να διατηρηθεί το μέτρο, προκειμένου να μην οδηγηθούν αμέσως στην ανεργία όσοι απολυθούν από το Δημόσιο.

Οσοι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι θέλουν μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, θα εντάσσονται στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, δηλαδή θα αποζημιώνονται μέχρι να συνταξιοδοτηθούν με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβαναν. Παράλληλα θα συντάσσονται από το ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης των «εφέδρων» με βάση τα κριτήρια που έχουν προσδιοριστεί.

Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μετατάσσονται «έφεδροι» σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου, αφού αυτομάτως θα θεωρούνται ως νέα πρόσληψη, ενώ από την άλλη πλευρά έχουν καταργηθεί όλες οι κενές οργανικές θέσεις που θα μπορούσαν να τους υποδεχτούν.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι πιθανότητα μετάταξης θα υπάρχει μόνο για εξειδικευμένα στελέχη που έχουν τεθεί σε εφεδρεία, ενώ θεωρείται αδύνατη η μετάταξη «εφέδρων» Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον βαθμό που τελικά πραγματοποιηθούν μετακινήσεις εφέδρων στο Δημόσιο οι μετατάξεις θα πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια, όπου υπάρχουν ανάγκες προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της εφεδρείας, μόνο το 10% των προσλήψεων κάθε έτους μπορεί να καλυφθεί με μετατάξεις εφέδρων. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν, όμως, ότι για το 2012 υπάρχει πιθανότητα να αποφασιστεί πάγωμα των προσλήψεων.

Δημόσιοι υπάλληλοι
Αξιολόγηση από ιδιώτες με συνεντεύξεις και γραπτές εξετάσεις

Από ιδιωτικές εταιρείες θα γίνεται τελικά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων κριτηρίων, και συνέντευξη μαζί με γραπτό τεστ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι βαθμολογούνται θετικά και πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού αξιολόγησης ο οποίος δεν θα δημιουργεί αμφισβητήσεις και δεν θα αφήνει υπόνοιες ότι θα γίνουν «κομματικές» επιλογές, όπως επανειλημμένως έχει υπογραμμίσει ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι, εάν προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναλάβει το έργο της αξιολόγησης των υπαλλήλων μία εταιρεία, τότε υπάρχει περίπτωση να οριστεί ο ανάδοχος ακόμα και μετά έναν χρόνο.

Με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες, χωρίς όμως να γίνουν «εκπτώσεις» στην εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων από ανεξάρτητους αξιολογητές, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει να αναθέσει το έργο της αξιολόγησης σε διεθνή αναγνωρισμένο οργανισμό (γαλλικό κράτος ή στον ΟΟΣΑ). Με τη σειρά του, ο ανάδοχος του έργου θα αναθέσει την αξιολόγηση σε ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Μεταξύ των κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα οποία θα οριστικοποιηθούν με τη συμμετοχή των Γάλλων εμπειρογνωμόνων, είναι η «ζωντανή αξιολόγηση» που περιλαμβάνει συνέντευξη με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών καθώς και τη συμπλήρωση ενός τεστ γνώσεων.

Οι αξιολογητές μετά την εκτίμηση του συνόλου των κριτηρίων θα παραδίδουν την εισήγησή τους για το μέλλον του εργαζομένου. Οπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων δεν θα μπορούσαν να την «τρέξουν» οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές του Δημοσίου, αφού θα δημιουργούσε σημαντικές αντιδράσεις η διεξαγωγή των συνεντεύξεων από τα ίδια τα στελέχη του Δημόσιου.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Οριστικοποιούνται τα κριτήρια

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες τα κριτήρια αξιολόγησης υπηρεσιακών δομών και υπαλλήλων, που θα εφαρμοστούν άμεσα.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

astos
Τρίτη
15:28
06
Κουράγιο παιδιά. Είδα αμυγδαλιές να ανθίζουν ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Αφού αυτές ξεπέρασαν την παγωνιά, κι εμείς θα τα καταφέρουμε. Ρομαντικός? Όχι. Σκληρός στις παγωνιές.
βικτωρια
Τρίτη
13:33
1013
Δεν φταίμε όλοι. Εμείς που διοριστήκαμε με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δεν είμαστε μέρος του πελατειακού συστήματος, κριθήκαμε για αυτές τις θέσεις που κατέχουμε. Ας κριθούν χιλάδες που έχουν μπεί χρόνια από το παράθυρο και πάντα βρίσκουν τρόπουw να επιβιώνουν.
ΓΙΩΤΑ ΚΑΠΑ
Τρίτη
8:49
25
Το δημόσιο έχει πολλά στραβά και πολύ διαφθορά.
Αυτό όμως συμβαίνει γιατί το επέτρεψαν να συμβεί ΚΑΙ γιατί τα παραδείγματα που παίρναμε τόσα χρόνια από τους ηγέτες μας ήταν αυτά της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας.
Κανείς δεν διασφαλίζει και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ενώ όλα έχουν γίνει μέχρι στιγμής με αυτόν τον τρόπο, τώρα ξαφνικά θα μπούνε τα σωστά κριτήρια αξιολόγησης.
Συμφωνώ ότι το ξεσκαρτάρισμα πρέπει να αρχίσει από τους πολιτικούς ή οποίοι αποδικνύονται πολύ λίγοι των περιστάσεων, δειλοί, άτολμοι και συμφεροντολόγοι. Πρέπει επιτέλους να δώσουν κάποιο δείγμα τσίπας. Πρέπει ΟΛΟΙ να παραιτηθούν και από εδώ και πέρα να παραιτούνται όποτε αποτυγχάνουν. Να καθιερωθεί ένα ηθικός κώδικας ως παράδειγμα για τους πολίτες.
Αυτά όμως εκτός από θέληση θέλουν και χρόνο, και χρόνος ούτε και θέληση δεν υπάρχει.
Οπότε?. . . . . . .
m.panos
Δευτέρα
23:10
821
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ 10-15% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ :ΚΑΤΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, 150. 000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ, ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ , 100. 000 ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΙ. ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ
eva
Δευτέρα
21:13
447
Πόσο καιρό ακόμα θα καθόμαστε να καμαρώνουμε τους 300? Δύο Ιταλοί δήμαρχοι θα δίνουν το μισθό τους στην Ελλάδα. Οι δικοί μας Βολευτές τι κάνουν?Δεν πρέπει κι αυτοί να κόψουν κάτι ή και όλο το μισθό τους?Μόνο από τις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας ξέρουν να κόβουν?Μα και από τους ανέργους? ΕΛΕΟΣ!!!
Έλληνας
Δευτέρα
21:09
828
Να απολυθούν: όσοι δεν προσφέρουν, όσοι με την δράση τους ζημιώνουν ,όσοι με παραλείψεις αβλεψίες κακοδιαχείριση ζημίωσαν την χώρα ,όσοι με υπόγειους τρόπους πλούτισαν ,όσοι παρά την κρίση που έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε απόγνωση συνεχίζουν να παίρνουν παχυλούς μισθούς και 2-3 συντάξεις. . Να απολυθούν και οι 300 και να επιστρέψουν στο λαό όσα όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν στην πλάτη του
lefteris
Δευτέρα
21:09
398
OSO PIO LIGA KOPROSKYLA STO DHMOSIO TOSO TO KALITERO ALLA KANEIS DEN MAS LEEI TI THA GINEI ME TOYS 300POSOEI THA KOPOYN??? KAI OLOI EXOYN AMNHSIA TI EGINAN TA TRIA PAKETA DELLOR??? A XEXSA MAZI TA FAGAME
Ανώνυμος
Δευτέρα
21:03
31
σου στέλνω
astos
Δευτέρα
19:40
1138
Θα απολύσουν λέει 150. 000 ανθρώπους και όποιον πάρει ο χάρος. Να απολύσουν πρώτα τις στρατιές συμβούλων που περνάνε απο τα υπουργεία μόνο και μόνο για να πάρουν την αμοιβή τους. Να απολύσουν όσους άχρηστους έμπασαν απο το παράθυρο για να παίζουν πασιέντζα και να αμοίβονται με λεφτά δικά μας που δεν τα δικαιούνται. Να απολύσουν όσους μας λένε τί καιρό θα κάνει, γιατί νομίζω ότι περισεύουν πολλοί, να απολύσουν όσους απο τους σεισμολόγους δε μας χρειάζονται και νομίζω ότι είναι πολοί, να απολύσουν τους μουσικούς που κι αυτοί επιβαρύνουν τον δημόσιο κορβανά δηλαδή την τσέπη μας, να απολύσουν όλους τους άχρηστους. Αν το κάνουν νομίζω ότι δε θα βρούν να απολύσουν 150. 000.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Δευτέρα
19:19
232
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΛΟΙ ΟΙ
χβασίλης
Δευτέρα
19:19
27
Κι αν δεν απολυθούν - να μην ξεχνάμε πως το ελληνικό κράτος γνωρίζει μόνο να προσλαμβάνει - μέχρι τέλος του έτους, τι γίνεται; απολύεται ο βολευτής και πληρώνει αυτός τους μισθούς, αυτών που δεν απόλυσε, από την τσέπη του, ή ισχύει κι εδώ η υπουργική ανευθυνότητα;
ΓΙΑΝΝΗΣ
Δευτέρα
19:16
62
Γιαυτο ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ
ΦΤΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΑΦΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΟΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ ΝΤΡΟΠΗ
ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Δευτέρα
19:06
316
ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δευτέρα
18:55
2813
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δευτέρα
18:54
3210
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
stefan
Δευτέρα
18:47
633
ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΟΨΙΜΟ ΚΕΦΑΛΗΣ. . .
Ζ
Δευτέρα
16:50
322
3% από κάθε Υπουργείο. Δηλαδή, πάλι οριζόντιες τακτικές θα έχουμε.
ΣΠΥΡΟΣ
Δευτέρα
16:40
342
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Μερκούριος
Δευτέρα
16:30
171
Κάθεφυσιολογικός άνθρωποςθα σας πειτη σκέψητους θρασείςΈλληνες:"Μην ζητάτε230 000 000 000πιστώσειςκαι τα οφέληκαικανείς δεν θαθέσει όρους-τόσο σαφής!"Ναι, αλλά όχι στην Ελλάδαδεν υπάρχειδημοκρατία, όπωςλευκόκαταλαβαίνο υμεαγγλοσαξονικό κόσμο,και τη δημοκρατίαστις ελληνικέςδήμου,η οποία20 χρόνια έχειεκφυλιστεί, όπωςο κομμουνισμός,ηλίθιοκ αιατυχής,κακοήθη όγκο,σφουγγάρι,ανθεί στο πίσω μέροςτου κόσμου. Υπάρχουνδισεκατομμύρ ιαο κόσμοςνα δώσεισε κάθεάνθρωποανάλογα μετη διασκέδαση,ενώοΓερμα νός Hansarbayterτον δώσειωςέφυγεμετά από κατανάλωση20-30%τουε ισοδήματος- στήριξηγια την"προβληματική"τεμ πέληδεςκαισούφρωμαΈλλ ηνεςκαιτους άλλους. Νότιους. Αποδεικνύεταιότι η σκέψησήμεραγια τον ελληνικό πολιτισμό,την καταπολέμησητου μαστού, πουέδωσετη φιλοσοφίακαι τη δημοκρατίαστον κόσμοδεν έχει τίποτα νακάνει μετοDNA σεαρχαία ελληνικά. Είναιυποβαθμισμένητέ ρας-τριώνεπικεφαλής δράκομε τρία μεγάλαστόματα,που τρώνεσανσκατάκαιFadr omaαπό το φορτηγόγια λογαριασμό του κόσμουκαιτόσο περήφανος γιατον κώλο μουέχει κολλήσειτώραHHHHLπαν τελόνιμε"Είμαστε όλοιΕΛΛΆΔΑ". Δεν θέλωναείναιΈλληνες,δ εν θέλωτον κόσμονα μεβρίζουνκαι ναμισεί επειδήμια χούφτααπόάστοχεςλούμ πεν.
Μερκούριος
Δευτέρα
16:29
171
Κάθεφυσιολογικός άνθρωποςθα σας πειτη σκέψητους θρασείςΈλληνες:"Μην ζητάτε230 000 000 000πιστώσειςκαι τα οφέληκαικανείς δεν θαθέσει όρους-τόσο σαφής!"Ναι, αλλά όχι στην Ελλάδαδεν υπάρχειδημοκρατία, όπωςλευκόκαταλαβαίνο υμεαγγλοσαξονικό κόσμο,και τη δημοκρατίαστις ελληνικέςδήμου,η οποία20 χρόνια έχειεκφυλιστεί, όπωςο κομμουνισμός,ηλίθιοκ αιατυχής,κακοήθη όγκο,σφουγγάρι,ανθεί στο πίσω μέροςτου κόσμου. Υπάρχουνδισεκατομμύρ ιαο κόσμοςνα δώσεισε κάθεάνθρωποανάλογα μετη διασκέδαση,ενώοΓερμα νός Hansarbayterτον δώσειωςέφυγεμετά από κατανάλωση20-30%τουε ισοδήματος- στήριξηγια την"προβληματική"τεμ πέληδεςκαισούφρωμαΈλλ ηνεςκαιτους άλλους. Νότιους. Αποδεικνύεταιότι η σκέψησήμεραγια τον ελληνικό πολιτισμό,την καταπολέμησητου μαστού, πουέδωσετη φιλοσοφίακαι τη δημοκρατίαστον κόσμοδεν έχει τίποτα νακάνει μετοDNA σεαρχαία ελληνικά. Είναιυποβαθμισμένητέ ρας-τριώνεπικεφαλής δράκομε τρία μεγάλαστόματα,που τρώνεσανσκατάκαιFadr omaαπό το φορτηγόγια λογαριασμό του κόσμουκαιτόσο περήφανος γιατον κώλο μουέχει κολλήσειτώραHHHHLπαν τελόνιμε"Είμαστε όλοιΕΛΛΆΔΑ". Δεν θέλωναείναιΈλληνες,δ εν θέλωτον κόσμονα μεβρίζουνκαι ναμισεί επειδήμια χούφτααπόάστοχεςλούμ πεν.
1 από 3επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Ο σχεδιασμός των δράσεων ξεκινά από τις επιτροπές Αναδιάρθρωσης που έχουν συσταθεί σε κάθε υπουργείο, οι οποίες θα εισηγηθούν άμεσα στους υπουργούς την κατάργηση εποπτευόμενων νομικών προσώπων ή και α
 • Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας
 • Οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί πολιτική νηφαλιότητα [ «E» 21/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Καμ(μ)ένος στις θεωρίες συνωμοσίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Λύσεις χωρίς «μπαλώματα» [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Αγριεύει ο πολιτικός πόλεμος [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Γερμανικό βέτο στην... πραγματικότητα [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Μπροστά στον κίνδυνο της αγοροκρατίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Το τσίρκο [ «E» 20/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Ο φόβος και η άγνοια [ «E» 20/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ