ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Δευτέρα, 22/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 1/3/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί τα νοικοκυριά σε δεινή θέση

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Το «κίνημα της πατάτας» και η προσπάθεια για το κτύπημα των μεσαζόντων που ξεκίνησε με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας και διευρύνεται με τη διάθεση και άλλων προϊόντων.

Ενώ η Ομάδα ετοιμάζεται να διαθέσει το ερχόμενο Σάββατο στην Κατερίνη άλλους 75 τόνους πατάτες, που θα μεταφέρουν τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι και θα τις παραδώσουν σε 1.100 (!) πολίτες οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή, τη σκυτάλη παίρνουν και άλλες ομάδες εθελοντών στη Βέροια, στον Βόλο και στη Δράμα αλλά και στη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Παλιές και νέες ομάδες εθελοντών που στήνονται τώρα αναλαμβάνουν δράση και όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ομάδας της Πιερίας στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πανελλαδική πρωτοβουλία-κίνηση που θα συντονίζει τη δράση.

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Εκτός από τις πατάτες, το επόμενο προϊόν που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς είναι λάδι από την Κρήτη, κάτι που επέλεξαν οι ίδιοι οι καταναλωτές της Πιερίας με ποσοστό 52%, παίρνοντας μέρος σε ψηφοφορία στη σελίδα της Ομάδας στο διαδίκτυο καθώς και φασόλια από τις Πρέσπες.

Επίσης ψηλά στην ιεράρχηση έρχονται και το αλεύρι, το ρύζι καθώς και τα μακαρόνια.

Στον Βόλο την πρωτοβουλία πήρε μια νεοσύστατη ομάδα με τον τίτλο «Ανωση - Εθελοντές Βόλου». Ξεκίνησε αρχικά από το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, αλλά πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όριά του και βρήκε ευρύτερη ανταπόκριση.

«Στόχος μας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας στη Βέροια, Ν. Ασλάνογλου
«Στόχος μας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας στη Βέροια, Ν. Ασλάνογλου

Πολίτες, δήμοι ακόμη και μοναστήρια τηλεφωνούν ήδη για να δώσουν παραγγελίες, ενώ πολλοί φορείς όπως η Ενωση Κταναλωτών Βόλου, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο, το Εργατικό Κέντρο Βόλου κ.ά. συμπαρίστανται και στηρίζουν την πρωτοβουλία.

Στήριξη
Οπως λέει η πρόεδρος του σωματείου Γαρυφαλλιά Τσιώμου, που είναι και η ψυχή της προσπάθειας των εθελοντών, στόχος τους είναι σε μια περίοδο που μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων και οι τελευταίοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση να προμηθευτούν αγροτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και στηρίζοντας συγχρόνως τους ίδιους τους παραγωγούς.

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Ετσι ήρθαν σε επαφή με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι και δέχονται μέχρι αύριο Παρασκευή παραγγελίες για μια πρώτη ποσότητα 30 τόνων με πατάτες που θα παραδοθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Οπως και στην Κατερίνη, η τιμή διάθεσης της πατάτας θα είναι στα 25 λεπτά το κιλό.

Επίσης έχουν γίνει επαφές και με αγρότες των Σερρών για να τους προμηθεύσουν ρύζι καθώς και με αγρότες της Καστοριάς για την προμήθεια φασολιών και περιμένουν τις προσφορές τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Συμμετοχή 1.100 πολιτών

«Το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα», τονίζει ο Γιώργος Ντισπυράκης
«Το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα», τονίζει ο Γιώργος Ντισπυράκης

Η κίνηση περισσότερων από 1.100 πολιτών στην Πιερία που δήλωσαν συμμετοχή για την προμήθεια πατάτας από το δεύτερο φορτίο (70 τόνοι), μετά τους 533 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο φορτίο που διατέθηκε το περασμένο Σάββατο, δείχνει το εύρος της απήχησης που είχε στο κοινό το όλο εγχείρημα και ότι παίρνει διαστάσεις κινήματος.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δηλώσουν συμβολικά συμμετοχή και να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης στη σημερινή κρίση ζητώντας να γίνει πράξη το χτύπημα των μεσαζόντων.

Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με το μέλος της Ομάδας Κώστα Τζομίδη, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την προμήθεια απευθείας από παραγωγούς, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, ποσοτήτων λαδιού που θα διατεθούν σε χαμηλές τιμές.

25 ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
Σπάει και στη Βέροια το κύκλωμα διακίνησης

Στην Ημαθία τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας γνωρίζουν από πρώτο χέρι πολύ καλά όλο το κύκλωμα της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, αφού η περιοχή τους είναι από τις πιο παραγωγικές περιοχές της χώρας και οι αγρότες δίνουν συνεχώς μάχη με τους μεσάζοντες, όπως λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας Νίκος Ασλάνογλου.

Στην περιοχή παράγονται ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και πολλά άλλα προϊόντα, και οι αγρότες βρίσκονται συχνά στη δυσάρεστη θέση ακόμη και να αφήσουν να σαπίσει η παραγωγή τους στο χωράφι αφού οι τιμές των μεσαζόντων είναι εξευτελιστικές, όπως αναφέρει.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Κατερίνης και με πυρήνα τα μέλη της Οικολογικής Ομάδας, δημιουργήθηκε και στη Βέροια μια διευρυμένη ομάδα εθελοντών που ως κίνηση πρωτοβουλίας ανέλαβε να βοηθήσει ώστε να διοχετευτούν και στην περιοχή απευθείας από τους παραγωγούς και σε χαμηλές τιμές μια σειρά προϊόντων.

«Ακολουθούμε την ''τεχνογνωσία'' της Εθελοντικής Ομάδας Ν. Πιερίας και στοχεύουμε στο να βοηθήσουμε ώστε να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο Ν. Ασλάνογλου.

«Με το που ανακοινώσαμε την πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν παραγγελίες άνω των 10 τόνων πατάτας. Η πρώτη παραγγελία θα είναι για 25 τόνους και η παράδοση θα γίνει από έναν παραγωγό του Νευροκοπίου απευθείας στους καταναλωτές στο κέντρο της Βέροιας, το μεθεπόμενο Σάββατο στις 10 Μαρτίου».

Και οι εθελοντές της Βέροιας ετοιμάζουν τη σχετική φόρμα ώστε να δέχονται τις παραγγελίες για τις πατάτες μέσω του Διαδικτύου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΑΣ
Οργανώνονται και οι Κρητικοί

Στη ρότα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου ετοιμάζονται να κινηθούν και οι αγρότες της Κρήτης με το λάδι, τη σταφίδα, τα κηπευτικά και τα άλλα προϊόντα του νησιού. Παραγωγοί και αγροτικά στελέχη της Κρήτης μιλώντας στο «Εθνος» χαρακτήρισαν «επανάσταση» το επίτευγμα των συναδέλφων τους στο Νευροκόπι.

Παράλληλα, επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση κατά των κερδοσκόπων και ότι οι ίδιοι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική συνάντηση στο Ηράκλειο για τον συντονισμό των δράσεων, που θα ακολουθήσουν.

«Υπάρχει στην Κρήτη μεγάλο ενδιαφέρον για κάτι ανάλογο με το Νευροκόπι. Εξετάζουμε με ενδιαφέρον και προσοχή το θέμα, ώστε ό,τι γίνει να είναι οργανωμένο και παράλληλα αποτελεσματικό και μόνιμο», δήλωσαν στο «Εθνος» ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Γιώργος Τζωρτζάκης και Γιώργος Ντισπυράκης.

«Εγώ όπως και άλλοι παραγωγοί θέλουμε να πουλάμε τα προϊόντα μας από το χωράφι. Δεν ανεχόμαστε άλλο να μας πίνουν το αίμα οι μεσάζοντες. Με σωστή οργάνωση και θέληση, αγρότες, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών θα νικήσουμε. Εδώ από το Διαδίκτυο έπεσαν πρόσφατα αυταρχικά καθεστώτα στη βόρεια Αφρική, οι μεσάζοντες δεν θα πέσουν;», επισημαίνει ο αγροτοσυνεταιριστής Μιχάλης Χαιρέτης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης, εκτιμά ότι το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα, που μπορούν να αποθηκευτούν.

«Η λύση είναι οι παραγωγοί με τη βοήθεια των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών να κλείνουν απευθείας μέσω Διαδικτύου παραγγελίες σε σούπερ μάρκετ και τα προϊόντα να είναι τυποποιημένα. Τέρμα το χύμα λάδι. Τέρμα οι μεγάλες αγορές των χονδρεμπόρων», λέει με έμφαση ο Γ. Ντισπυράκης και προσθέτει «Είναι παραλογισμός το λάδι να έχει τιμή στα πολυκαταστήματα 10 ευρώ το λίτρο και ο ελαιοπαραγωγός να το πληρώνεται από τον έμπορο 1.70 το κιλό!».

Μανόλης Κοκολάκης

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Στο παιχνίδι και ο δήμος της Παλλήνης

«Πράξη αλληλεγγύης» προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και των καταναλωτών χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή της Παλλήνης την πρωτοβουλία να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με παραγωγούς από το Νευροκόπι, ώστε να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους πολίτες σε χαμηλές τιμές.

Χωρίς την παρέμβαση των μεσαζόντων, που οδηγεί τις τιμές στα ύψη, οι κάτοικοι του δήμου Παλλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πατάτες προς 28 λεπτά το κιλό, δηλαδή περίπου 50% φθηνότερα σε σχέση με το σούπερ μάρκετ.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές μέχρι τις 8 Μαρτίου είναι να συμπληρώσουν ένα έντυπο με τα στοιχεία και την ποσότητα που επιθυμούν να αγοράσουν ώστε οι παραγωγοί να γνωρίζουν την ποσότητα του προϊόντος που θα μεταφέρουν στην Αθήνα.

Οπως λέει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος, η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής ήταν εντυπωσιακή από την πρώτη μέρα.

«Μόνο την πρώτη μέρα δεχτήκαμε 50 αιτήσεις. Είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η πρωτοβουλία μας, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στους Ελληνες αγρότες», λέει ο κ. Ζούτσος «ότι τους στηρίζουμε. Ηρθε η ώρα να καταλάβουν οι μεσάζοντες ότι ειδικά αυτή την περίοδο δεν μπορούν να κερδοσκοπούν σε βάρος όλων. Θεωρούμε απαράδεκτο να πωλούν πάμφθηνα οι αγρότες και το προϊόν να φτάνει πανάκριβο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, είναι κρίμα να εισάγουμε προϊόντα τα οποία μπορούμε να έχουμε σε πολύ καλές τιμές από Ελληνες παραγωγούς».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις τιμές

Τέλος εποχής... για τους χονδρεμπόρους των αγροτικών προϊόντων σηματοδοτούν οι κινήσεις οργανωμένων ομάδων πολιτών να αγοράζουν κηπευτικά και άλλα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς.

Αυτό υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου αγρότες θα δημοσιοποιούν τις τιμές πώλησης και τις διαθέσιμες ποσότητες των προϊόντων τους και έμποροι αλλά και καταναλωτές από την άλλη πλευρά θα προχωρούν σε απευθείας αγορές αγαθών.

Στο ίδιο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο θα υπάρχει και βάση δεδομένων με ιδιοκτήτες φορτηγών, στους οποίους οι συναλλασσόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. Η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας θα προκηρυχθεί τον Μάρτιο και έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση από την «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ.

ΕΘΝΟΣ - ΓΝΩΜΗ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

Ελένη
Παρασκευή
21:32
00
θα ήθελα να αγοράσω και εγώ πατάτες και αλεύρι στο βόλο παρακαλούμε ενημερώστε μας σε ποιο site θα κάνουμε την παραγγελία μας. ευχαριστώ.
παντζη
Παρασκευή
9:34
01
θελω 2 τενεκεδες εξτρα παρθενο ελαιολαδο
ελενη
Σάββατο
16:46
011
που μπορώ να μπω για να κάνω παραγγελίες?
Kαχριμανιδης Κωστας
Δευτέρα
21:09
03
Θελω 30 κιλα Πατατες και ενα δοχειο Λαδι
Aρης
Παρασκευή
22:07
04
ειμαι παραγωγος λαδιου απο κρητη και εχω διαθεσιμη ποσότητα που θα πρεπει να απευθυνθω για πληροφοριες ???
Θοδωρής
Πέμπτη
21:38
04
Ποιο είναι το e-mail του κινήματος για φθηνά προιόντα από παραγωγούς στη Χαλκίδα ή που μπορώ αλλού να ρωτήσω;Όποιος ξέρει να μου απαντήσει, παρακαλώ.
rita
Κυριακή
15:35
02
kai stin athina pinai polis kosmos kante kati metanastes apo ollo ton kosmo tha voithisoume perimenoume anakoinosis kalli epitixia
Ανώνυμος
Κυριακή
15:03
01
Στη Θεσ/νίκη η Γεωπονική του ΑΠΘ νοικιάζει σε πολίτες γη 100τ. μ. προς 120 Ευρώ το χρόνο,δηλαδή 1200 Ευρώ το στρέμμα. Ούτε η τιμή πώλησης του στρέμματος δεν κοστίζει τόσο. Η τιμή στις ενοικιάσεις χωραφιών είναι 50 Ευρώ/στρεμ. Το ΑΠΘ προσπαθεί να βοηθήσει τους πολίτες της Θεσ/νίκης; ή βρήκε την ευκαιρία να βγάλει λεφτά;
ΕΙΡΗΝΗ
Σάββατο
22:32
35
Θα ήθελα κι εγώ ν΄αγοράσω προϊόντα πώς όμως?
ΣΦΗΚΑΣ
Σάββατο
12:53
01
Απλή μετατροπή των παλαιού τύπου μεσαζόντων σε μεσάζο ντες μέσω διαδικτύου. Τα οποια αποτελέσματα θα είναι βραχυ πρόθεσμα. Αγροτοκτηνοτρόφοι φτιάξτε παραγωγικούς συνε ταιρισμούς πλήρως εξοπλισμένους σε υποδομή,καταργείστε τους παλιούς πιστωτικούς. . πρίν βρεθείτε πεδουκλωμένοι.
Yannispap
Παρασκευή
20:39
00
Κανένας οίκτος στους μεσάζοντες; Τι θ απογίνουν; Πως θα συντηρούν τα καγιέν,τις βίλλες,τις πολυέξοδες γκόμενες και τα. . . σκυλάδικα; Eλεος πια. . !
manos
Παρασκευή
18:57
01
Mε την ΛΑΜΙΑ τι γίνεται?Καμμια ενέργεια ακόμα?
manos
Παρασκευή
18:45
00
Στην ΛΑΜΙΑ θα κάνουμε κάτι?Ξυπνάτε Ελληνες!!!!!!!!
ΠΕΤΡΟΣ
Παρασκευή
18:16
04
Κι ως συνήθως τα βαμπίρ - μεσάζοντες θα βρουν συμμάχους όλων των ειδών, αριστερών, δεξιών, κεντρώων κ. ο. κ. .
Ο κόσμος έχει ξεπεράσει ΟΛΑ τα κόμματα πλέον.
Κάθε αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση θα προσπαθούν να την καπελώνουν όλα τα γνωστά πιόνια της μεταπολίτευσης.
Δυστυχώς γι αυτούς η μεταπολίτευση πέθανε και τους παίρνει μαζί της.
Γιουλη Σ
Παρασκευή
14:01
19
καιρος ειναι να παρουμε την κατασταση στα χερια μας!ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!!!!
αντώνης
Παρασκευή
13:56
04
Ανεξαρτητοι Καστανοπαραγωγοι Δ. Ε Μελιβοίας-Δήμος Αγιας Απο το φθινόπωρο και εμεις οι ανεξαρτητοι παραγωγοι Καστανου Μελιβοίας. . . . το καλυτερο της Ελλάδος !!συμμετεχουμε ενεργα στο κινημα,διαθετοντας την παραγωγή μας χωρις μεσαζωντες κατευθείαν στον καταναλωτη,για ενδιαφερομενους φορεις προώθησης απο τωρα e-mail επικοινωνιας για καλυτερο συντονισμο antoniosgabranis@yah oo. gr
Περικλής Λεύκας
Παρασκευή
13:37
13
Για τη Θεσσαλονίκη δεν βλέπω καμιά κίνηση. Νομίζω πως πολλοί θα ενδιαφέρονταν.
MANOS
Παρασκευή
13:31
13
Τι γινεται με τη περιοχη Χαλκιδας και Θηβας οσον αφορα προιοντα πατατας,καροτων και κρεμυδιων. Θα κανουν τιποτα οι παραγωγοι ????????
nikos mpikakis
Παρασκευή
11:08
02
Στην Αργολιδα τι γινεται ρε παιδια ? Εδω δεν θα γινει τιποτα ?Καμια πρωτοβουλια ? Καντε κατι επιτελους !!! Ολοι μας πειναμε !!!
kostas
Παρασκευή
10:18
05
ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ πχ. site ,τηλ κλπ. ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ:
1 από 4επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα
 • Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα
 • «Στόχος μας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες» λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας στη Βέροια, Ν. Ασλάνογλου
 • Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα
 • «Το εγχείρημα μπορεί να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με το ελαιόλαδο και τη σταφίδα», τονίζει ο Γιώργος Ντισπυράκης
 • Κίνημα για φθηνά τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η «επόμενη» μέρα [ «E» 22/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Επιπολαιότητες [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Συναίνεση και τακτικές... [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά η αγγλική αντι-ΕΕ Δεξιά [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Στην παράδοση του Μπίσμαρκ [ «E» 22/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Κοινωνικά δικαιώματα και λιτότητα [ «E» 22/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά... [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Η εμμονή στο λάθος [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ