ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Κυριακή, 21/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 2/3/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα

Προϊόντα σε τιμές παραγωγού θα διατεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο σε Κατερίνη, Καβάλα και Δράμα. Αντίστοιχες δράσεις διοργανώνονται για τις επόμενες ημέρες σε Βέροια, Βόλο και Λάρισα

Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα

Σε τουλάχιστον πέντε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας διοργανώνονται σήμερα το πρωί «κοινωνικά παζάρια» με διάθεση πατάτας Νευροκοπίου σε τιμές παραγωγού, ενώ οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες πολιτών διευρύνονται και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα και θα ακολουθήσουν τα επόμενα Σαββατοκύριακα.

Στην Κατερίνη, που άνοιξε τον «χορό» στο λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» με τη διάθεση 24 τόνων το περασμένο Σάββατο, επαναλαμβάνεται η δράση σήμερα στο κέντρο της πόλης, όπου θα πουληθούν άλλοι 75 τόνοι που παραγγέλθηκαν διαδικτυακά.

Η Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, εξετάζει τρόπους να επεκτείνει τη δράση και στο λάδι. Το προϊόν αυτό αναδείχτηκε πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών σε σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία.

Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα

Στην πόλη της Καβάλας, στον πολυχώρο «Σήματα Καπνού», με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων θα διατίθενται εικοσάκιλα τσουβάλια με πατάτες έναντι 5 ευρώ. Την ίδια ώρα παραγωγοί από το Κ. Νευροκόπι Δράμας θα βρίσκονται στο χωριό Αμυγδαλεώνας Καβάλας και θα κάνουν το ίδιο, προσκεκλημένοι του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Ρίχνουν τις τιμές
Στη Δράμα, στον χώρο πάρκινγκ του Διοικητηρίου, θα πωλούνται δεκάκιλα τσουβάλια έναντι 2,5 ευρώ, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Δράμας και της Ενωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, τη «σκυτάλη» θα πάρουν άλλες τρεις πόλεις, που ετοιμάζουν ανάλογα «κοινωνικά παζάρια».

Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα

Στο κέντρο της Βέροιας, με πρωτοβουλία της Οικολογικής Ομάδας της πόλης, θα διατεθούν 25 τόνοι πατάτας έναντι 25 λεπτών το κιλό.

Στον Βόλο, όπου οι παραγγελίες-ρεκόρ προσέγγισαν τους 100 τόνους προκαλώντας «έμφραγμα» στην οργάνωση της δράσης, η διάθεση του προϊόντος θα γίνει το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Νέα «είσοδος» είναι αυτή των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν παραγγελίες από Λαρισαίους, με τιμή πώλησης τα 25 λεπτά το κιλό και ελάχιστη παραγγελία τα 20 κιλά. Το ραντεβού δόθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

Στην Παλλήνη Αττικής, η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία του δήμου είναι μεγάλη και οι ποσότητες αναμένεται να διατεθούν στα μέσα Μαρτίου.

Πρωτοβουλία για την παραγγελία πατάτας ανέλαβε και δημοτική παράταξη του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, η οποία έχει έρθει ήδη σε επαφή με παραγωγούς σε Νευροκόπι και Δράμα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, έχει επιτευχθεί μια αρχική συμφωνία με 0,32 ευρώ το κιλό για παραγγελίες ανά 10 κιλά. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και με άλλα βασικά προϊόντα (π.χ. λάδι, όσπρια, λεμόνια, φρούτα κ.ά.) και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Εφυγαν» εν ριπή οφθαλμού 22 τόνοι πατάτας

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε χθες η «μάχη της πατάτας», όμως οι 22 τόνοι που έφτασαν στους χώρους του ΑΠΘ ήταν πολύ λίγοι για να καλύψουν τις παραγγελίες. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί συνωστισμός στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου στάθμευσε το φορτηγό από το Κ. Νευροκόπι της Δράμας.

Η πρωτοβουλία, που αναλήφθηκε στο πλαίσιο μεταπτυχιακού μαθήματος από τον ομότιμο καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστο Καμενίδη, έπασχε τελικά στον τομέα της οργάνωσης. Είχε ξεκινήσει ως μια κίνηση στο εσωτερικό του πανεπιστημίου, με δικαιούχους τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ωστόσο, διέρρευσε γρήγορα εκτός των τειχών του ιδρύματος, και τα τηλέφωνα που είχαν διατεθεί για τις παραγγελίες έσπασαν από εκατοντάδες πολίτες.

Το ΑΠΘ ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης ότι οι παραγγελίες είχαν ξεπεράσει τους 50 τόνους, οι οποίοι θα έφταναν χθες, Παρασκευή, στο κτίριο Διοίκησης για να διατεθούν σε όσους είχαν καταχωριστεί στις λίστες, ενώ άλλοι 50 τόνοι θα δίνονταν σήμερα Σάββατο στον ίδιο χώρο.

Η πράξη όμως διέψευσε τους σχεδιασμούς, αφού αντί για 50 έφτασαν μόνο 22 τόνοι, ενώ ανάμεσα στους πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να παραλάβουν ήταν και πολλοί που δεν είχαν καταχωριστεί στις λίστες.

Ο καθηγητής που ανέλαβε την πρωτοβουλία προανήγγειλε, πάντως, ανάλογες κινήσεις στο επόμενο διάστημα και σε άλλα προϊόντα, ενώ διερευνάται η δυνατότητα εφαρμογής ανάλογης δράσης και για τον πασχαλινό οβελία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ
Δευτέρα
15:06
00
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΕΤΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΑΙ Η ΟΧΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΑΙ ΟΙ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΙ 4. 500. 000 ΑΤΟΜΑ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ
mparkalos
Κυριακή
14:53
00
Απαντώντας σε σχόλιο σχετικά με την διανομή στην Καβάλα να αναφέρω ότι η ποσότητα που μοιράστηκε ήταν μικρή γιατί δεν περίμεναν αυτήν την ανταπόκριση από τον κόσμο. Το μέρος που έγινε η διανομή δεν βοηθούσε για μεγαλύτερες ποσότητες.
1 Metanastis
Κυριακή
11:35
01
Giati na min to kanoun se osa proionta mporoun? Oloi
oi synerismoi prepi na drastiropoiithoun, afou mporoun
na enothoun me to diadyktio. Etsi den tha mporoun
oi emporoi kai mesazontes na sas roufoun to aima Oi
neoi pou gnorizoun mporoun na voithisoun tous poio
megalous. Etsi tha ehi kalyteri timi o paragogos kai
ftinotero o katanalotis kai tha einai oloi evharistimenoi
Dimitris
Σάββατο
22:36
06
Οσον αφορα την ποιοτητα της πατατας αυτη την εποχη: Η πατατα ειναι καλη, η μονη διαφορα ειναι , οτι επειδη εχουν περασει καποιοι μηνες που βγηκε απο τη γη, ενα μερος του αμυλου εχει μετατραπει σε σακχαρα και γιαυτο οι πατατες εχουν ελαφρια πιο γλυκια γευση. Οσο για την τιμη ειναι πολυ καλη, οταν την Πεμπτη που ειχε λαικη στη Δραμα, οι μικροπωλητες πουλουσαν με 0,67 το κιλο, ενω αντιστοιχα μεσα στην Δραμα υπαρχουν μαναβικα που πουλανε με 0,38 το κιλο.
ΓΙΩΡΓΟΣ
Σάββατο
21:53
73
auti pou poulane tha plirosoun eforia i opos plironoun i georgi thilathi ala elinika opos i gftti ARGIDIA ( ΚΑΝΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ; ΚΩΣΤΑ )
kostas
Σάββατο
21:07
100
auti pou poulane tha plirosoun eforia i opos plironoun i georgi thilathi ala elinika opos i gftti ARGIDIA
george
Σάββατο
20:54
19
Οι παραγωγοί φορολογούνται με πόσα καλλιεργήσιμα στρέμματα έχουν και όχι πόση ποσότητα βγάζουν οι πονηριές δεν περάνε πάντα yoirgos. όποιος είδε τον Παπαδάκι προχθές το πρωί θα το ξέρει αυτό
yiorgos
Σάββατο
20:42
202
mia afeli erotisi stous paragogous: apodeikseis kai katepektasi foroi perilambanontai stin timi ? i ola einai mavri agora ? ta sumperasmata dika sas>
george
Σάββατο
20:36
24
Λοιπόν ας αφήσουμε τις κοροϊδίες και ας μιλήσουμε σοβαρά. Είμαι από ΚΑΒΑΛΑ και καμία διάθεση δεν έγινε από τις αναγγελίες για 20 κιλά πατάτες με 5 ευρώ , αντί αυτού έλεγαν ότι οι πατάτες τελείωσαν ?. . και τι ώρα τις διέθεσαν? από τις 7 το πρωί και μετά που άνοιξε ο πολυχώρος δεν είχε τίποτε !!!
Ζαφειρακη Μαρω
Σάββατο
20:01
09
Καλη αφυπνιση σε ολους μας!Εδω στα Χανιά πώς μπορουμε να εχουμε πατατες κ άλλα ελληνικά παραδοσιακά προιοντα από όλη την αγαστή μας χώρα;Εν ολίγοις, ποιος θα μας βοηθησει να φτιαξουμε εναν καταναλωτικό συνεταιρισμό ,να παραγγελνουμε ο,τι επιθυμουμε ελληνικό,φθηνο ,αξιόπιστο;Διότι εδώ στην πόλη μου δεν κινείται φύλλο συνεννόησης,ειμαστε όλοι κροίσοι φαίνεται κ θέλουμε να τρωμε γερμανοαγγλογαλλικες δημιουργιες!Αναμενω, ευχαριστώ!!
giorgos
Σάββατο
19:20
18
απαντηση προς τον κυρ. mk μηπως εισαι μεσαζων η χονδρεμπορος? αλλιως εισαι πολλυ ασχετος και δεν ξερεις απο πατατες τιποτε
ΝΠ
Σάββατο
19:04
17
ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
ΝΠ
Σάββατο
19:03
113
ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΥΡΙΕ mk ΑΧΡΗΣΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΟΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ. ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥΛΙΩΤΑΝ ΑΠΟ 0,65-085 ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΕΡΑ.
ΜΑΚΕΔΩΝ
Σάββατο
18:05
117
ΜΠΑΒΟ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΡΧΑΛΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
mk
Σάββατο
16:53
424
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ? ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ (ΜΑΝΑΒΙΚΑ , ΛΑΙΚΕΣ)ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ. ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ
Σάββατο
13:48
141
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ ΜΕ 1€ ΤΟ ΚΙΛΟ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΑΤΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα
  • Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα
  • Φουντώνει το κίνημα για φθηνά τρόφιμα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ