ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CARANDRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Παρασκευή, 1/8/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 12/4/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν χθες το πρωί στον σταθμό του Κηφισού μεταξύ ορισμένων οδηγών και ιδιοκτητών ΚΤΕΛ

Με καθυστερήσεις που έφταναν έως και τις δύο ώρες αναχωρούσαν χθες το πρωί τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, εξαιτίας της απεργίας των οδηγών, ενώ δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί με τους ιδιοκτήτες
Με καθυστερήσεις που έφταναν έως και τις δύο ώρες αναχωρούσαν χθες το πρωί τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, εξαιτίας της απεργίας των οδηγών, ενώ δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί με τους ιδιοκτήτες

Ομαλοποιήθηκε αργά χθες το μεσημέρι η κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού μετά την απόφαση των οδηγών να αναστείλουν την 24ωρη απεργία τους, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρωί, και να αποχωρήσουν από τον σταθμό.

Εως εκείνη την ώρα τα δρομολόγια από τον Κηφισό πραγματοποιούνταν μετ΄ εμποδίων, με καθυστερήσεις που έφταναν έως και τις δύο ώρες και με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Οι οδηγοί των ΚΤΕΛ είχαν συγκεντρωθεί στον σταθμό από νωρίς το πρωί και είχαν αποκλείσει και τις δύο εισόδους, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βρίσκονται «όμηροι» της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών λεωφορείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ, για χθες είχαν προγραμματιστεί 400 δρομολόγια, δηλαδή περίπου 25 ανά ώρα.

Λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων, τα λεωφορεία αναχωρούσαν αρχικώς από τον παράδρομο του σταθμού και αργότερα από το πάρκινγκ του σταθμού.

Σοβαρά επεισόδια δεν σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ωστόσο υπήρξαν μικροσυμπλοκές μεταξύ ορισμένων οδηγών και ιδιοκτητών.

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από τους απεργούς να σταματήσουν τον αποκλεισμό του σταθμού και να ξεκινήσουν νέο γύρο διαλόγου.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι παρέμεναν στον σταθμό έως αργά το μεσημέρι ζητώντας «διάλογο με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρείας».

Χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν τα δρομολόγια από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, ο οποίος δεν αποκλείστηκε από απεργούς και οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν κανονικά.

Βόρεια Ελλάδα
Με πληρότητα 100% και χωρίς προβλήματα έφευγαν χθες τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ της βόρειας Ελλάδας. Σήμερα και αύριο θα μπουν έκτακτα δρομολόγια σε προορισμούς που έχουν αυξημένη κίνηση, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν φέτος να μετακινηθούν με το ΚΤΕΛ, λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Μόνη εξαίρεση το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, όπου η κίνηση ήταν χθες μειωμένη.

Οι επιβάτες ενδεχομένως να φοβήθηκαν ότι υπάρχει απεργία και δεν θα εξυπηρετηθούν, είτε επέλεξαν τα δικά τους Ι.Χ., είτε θα αναχωρήσουν για τη Χαλκιδική σήμερα και αύριο.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Γιώργος Αρβανιτίδης, δεν υπήρχαν προβλήματα, όλα τα δρομολόγια έγιναν κανονικά, δεν σημειώθηκαν επεισόδια, όπως αυτά του προηγούμενου Σαββάτου όταν οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για απολύσεις και μειώσεις των συμβάσεών τους και εμπόδισαν λεωφορεία να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

Παρά την απεργία, όλα τα δρομολόγια έγιναν χθες κανονικά προς τη Χαλκιδική με την πληρότητα ωστόσο να μην ξεπερνά το 60%.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ

 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η δύναμη της Ευρώπης [ «E» 1/8 ]...»

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Μήπως είναι ένοχες οι... φράουλες; [ «E» 1/8 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Οι σύμμαχοι του Νετανιάχου [ «E» 1/8 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Πλεόνασμα φτώχειας [ «E» 1/8 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Αγκυρες στο παρελθόν [ «E» 1/8 ]...»


  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Το θέμα δεν είναι οι «180», αλλά οι «151» [ «E» 27/7 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Ελλάδα και Κύπρος σε τεντωμένο σχοινί [ «E» 27/7 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Ο μύθος της Αργεντινής [ «E» 26/7 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  Σε ενοχλεί η άμμος; Μην πας στην αμμουδιά! [ «E» 26/7 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  «Ενδιάμεσοι σταθμοί» τα εθνικά κράτη κατά τους Γερμανούς [ «E» 25/7 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Εκλογές ως απειλή και ευκαιρία [ «E» 22/7 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Ραντεβού στην κόλαση το φθινόπωρο; [ «E» 21/7 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Ο δρόμος της πολιτικής λύσης [ «E» 17/7 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ