ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Σάββατο, 28/3/2015
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 21/11/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΠΑΜΕ και στο ΙΚΕΑ...

Αντιμέτωπη με τις «παρεμβάσεις» δυνάμεων του ΠΑΜΕ βρέθηκε χθες ακόμη μία μεγάλη επιχείρηση στην Ελλάδα, η ΙΚΕΑ.

Το κατάστημα της ΙΚΕΑ στον Κηφισό πολιορκήθηκε από εργαζομένους και συνδικαλιστές που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο περικοπής μισθών
Το κατάστημα της ΙΚΕΑ στον Κηφισό πολιορκήθηκε από εργαζομένους και συνδικαλιστές που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο περικοπής μισθών

Το κατάστημα της αλυσίδας επίπλων και οικιακού εξοπλισμού στον Κηφισό πολιορκήθηκε από εργαζομένους και συνδικαλιστές που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο περικοπής μισθών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν στη λειτουργία του προβλήματα, ενώ μια πιθανή ένταση των κινητοποιήσεων δεν αποκλείεται να τα επιδεινώσει εν μέσω κρίσης.

Η χθεσινή ημέρα έφερε λουκέτα και αναβρασμό και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Μειώσεις μισθών ανακοίνωσε η Forthnet, ενώ λουκέτο έβαλε σε 10 καταστήματα η Costa Coffee.

Στην ΙΚΕΑ η απόφαση της διοίκησης για μειώσεις μισθών προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα του Κηφισού, ενώ, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΜΕ, «οι εργαζόμενοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους». Η διοίκηση της εταιρείας «Housemarket AE», στην οποία ανήκουν τα ΙΚΕΑ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα», ωστόσο «καταφέραμε να διατηρήσουμε και τις θέσεις εργασίας και μέχρι σήμερα τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως «οι μειώσεις δεν ξεπερνούν κατά μέσον όρο το 8,5% και δεν υπερβαίνουν το 11% για κανέναν εργαζόμενο», ενώ προσθέτει πως οι νεοπροσλαμβανόμενοι λαμβάνουν «κατώτατο μισθό 30% πάνω από τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Απασχολούμενοι
Επισημαίνει επίσης ότι «η Hοusemarket ΑΕ (ΙΚΕΑ) είναι εταιρεία αμιγώς ελληνικών συμφερόντων και απασχολεί πάνω από 1.600 άτομα, περισσότερα από 3.000 μαζί με τους συνεργαζόμενους».

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Κομνηνός, στέλεχος του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει πως «θέση μας είναι να μην υπάρξει καμία μείωση μισθού και να μην υπογραφεί καμία ατομική σύμβαση».

Σε περικοπές μισθών προχώρησε και η Forthnet. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν περικοπές ύψους 10%-15%, κυρίως στα call centers. Οι εργαζόμενοι, πάντως, καταγγέλλουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις φτάνουν έως και το 35%, με αναδρομική ισχύ από τη μισθοδοσία Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα λουκέτο στα δέκα καταστήματα Costa Coffe στην Ελλάδα βάζει η εταιρεία «The Greek Coffee Company AE», που αντιπροσώπευε στη χώρα μας τη γνωστή βρετανική αλυσίδα. Τα περισσότερα καταστήματα ήταν από χθες κλειστά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ