ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Δευτέρα, 22/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 27/2/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη

Oνόματα υπεράνω υποψίας περιλαμβάνονται στη γνωστή πλέον και ως «λίστα Νικολούδη» και αφορά τις 335 περιπτώσεις που ο έλεγχος του «Πόθεν Εσχες» έδειξε «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή.

Στις αρμόδιες Αρχές έχει προωθήσει ήδη τη λίστα ο αντεισαγγελέας ΑΠ. Παν. Νικολούδης
Στις αρμόδιες Αρχές έχει προωθήσει ήδη τη λίστα ο αντεισαγγελέας ΑΠ. Παν. Νικολούδης

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και τα οποία ήδη ο επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης έχει προωθήσει ήδη τον σχετικό κατάλογο στις αρμόδιες Αρχές.

Ο κατάλογος τον οποίο αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής» αποτυπώνει τον «Χάρτη» της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνονται ως υπόλογοι 335 πρόσωπα, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, δημοτικές αρχές, εισηγητές επενδυτικών σχεδίων, επιβλέποντες μηχανικοί, μέλη Αρχών και Επιτροπών, περιφερειάρχες, Ιατροί διευθυντές ΕΣΥ, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και στελέχη ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέτοχοι και εταίροι ΜΜΕ κ.ά.

Τα «Πόθεν Εσχες» των συγκεκριμένων πολιτών παρουσιάζουν μεγάλα «κενά» που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών, που τα εντόπισαν ύστερα από έλεγχο των 30.000 συνολικά δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα που καίνε και πρόσωπα υπεράνω κάθε υποψίας:

Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη
 • Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου «Ρόιτερ», που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη... διαφάνεια.
 • Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού.
 • Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης, με έντονα «αριστερό» προφίλ.
 • Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά την «αντιμνημονιακή σημαία».
 • Δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι.
 • Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού.
 • Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρώην πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας.
 • Προβεβλημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα.

Οπως ανέφερε στην Εκθεση Πεπραγμένων της Γ΄ Μονάδας (έτος 2012), «βασική επιδίωξη των στοχευμένων ελέγχων ήταν κατά πρώτο να ελεγχθούν πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητά τους ή πρόσωπα τα οποία είχαν προκαλέσει με τον τρόπο ζωής η τη συναλλακτική τους δραστηριότητα και τέλος πρόσωπα τα οποία είχαν προκαλέσει με τον τρόπο ζωής ή τη συναλλακτική τους δραστηριότητα και τέλος πρόσωπα τα οποία είχαν απασχολήσει την Α΄Μοναδα της Αρχής, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί εγκληματική δραστηριότητά τους.

Κατά δεύτερο λόγο οι έλεγχοι περιέλαβαν όλες τις κατηγορίες υπόχρεων, κυρίως κατηγορίες που δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ κατά το παρελθόν, έτσι ώστε να σταλεί μήνυμα σε όλους ότι μελλοντικά ουδείς θα παραμείνει ανεξέλεγκτος.

Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη

Για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην Εκθεση θα πρέπει τώρα να υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη» θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την περιουσιακή κατάστασή τους, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές καταστάσεις τους, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα, καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών προσώπων τους.

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ «ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΥΣ»
Επιχειρηματίες της Πάτρας που έδειχναν ιδιαίτερα «υπερτυχεροί» στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών της Εφορίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι επιχειρούσαν μέσω των δελτίων να δικαιολογήσουν «μαύρο χρήμα» ή να καλύψουν υποθέσεις φοροδιαφυγής. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι ένας από αυτούς εμφανίζεται μέσα σε έναν χρόνο να έχει κερδίσει 300 δελτία. Τα ποσά που έχουν κερδίσει οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ξεκινούν από 50.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και το 1,5 εκατ. ευρώ.

Π. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
Στα... αζήτητα 497 υποθέσεις φοροδιαφυγής

Ο Π. Νικολούδης εξαπέλυσε χθες από τη Βουλή μύδρους κατά των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής τους οποίους χαρακτήρισε διάτρητους και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτους, αποκαλύπτοντας ότι 497 υποθέσεις «δεμένης» φοροδιαφυγής που διαπίστωσε η Αρχή βρίσκονται στα «αζήτητα» του ΣΔΟΕ. Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο κ. Νικολούδης, αφού παρουσίασε την έκθεση της Αρχής με τα 335 ονόματα, αναφερόμενος στον έλεγχο των 497 υποθέσεων είπε με έμφαση ότι «τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά, εγώ θα τις κοιτούσα άμεσα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφού πρόκειται για χρήματα που είναι... έτοιμα να τα βρεις και να τα πάρεις». «Εμείς τους δίνουμε κουταλιά έτοιμη και δεν μπορούν να την εκμεταλλευτούν» τόνισε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα μία υπόθεση που έστειλε προς έλεγχο σε μία ΔΟΥ όπου ο φορολογούμενος δήλωνε εισόδημα 7.500 ευρώ και είχε καταθέσεις 350.000 ευρώ. «Με ρωτούσαν τι να κάνουμε; Επεσα από τα σύννεφα...» δήλωσε με έκπληξη.

Ενα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο για τις ΔΟΥ, όπως είπε, είναι ότι οι αναφορές για τις μεγάλες επιχειρήσεις μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πρόταση πάντως της Αρχής είναι τα ποσά που δεσμεύονται να μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη, χαρακτηριστικό του «φαύλου κύκλου» που επικρατεί είναι ότι το ΣΔΟΕ που έχει τον μηχανισμό δεν μπορεί εκ του νόμου να βεβαιώσει τους φόρους, ενώ οι ΔΟΥ που μπορούν να το κάνουν δεν έχουν τον μηχανισμό ή δεν θέλουν να προχωρήσουν. «Ο ένας έχει το μαχαίρι, άλλος το πεπόνι και κανείς δεν τρώει» σημείωσε διότι, όπως εξήγησε, «το φορολογικό σύστημα της χώρας δεν είναι ούτε σταθερό ούτε δίκαιο, ούτε αποτελεσματικό, ούτε απλό». Παραδέχθηκε δε ότι η Αρχή δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, αφού όπως είπε «δεν είμαστε σούπερμαν».

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ, το ύψος της φοροδιαφυγής στη χώρα μας φτάνει στο 5% του ΑΕΠ (περίπου 11 δισ. ευρώ), οι βεβαιωμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς το 2012 αντιστοιχούν μόλις σε 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων δεσμεύτηκαν τα 97,9 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται, για... ψίχουλα μπροστά στον τεράστιο όγκο της φοροδιαφυγής» παρατήρησε.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Νικολούδη λίγο πριν από το πέρας της ενημέρωσης ότι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2012, σε σύσκεψη που κλήθηκε -εκτός υπουργείου- με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων καταθετών, του δόθηκε χέρι με χέρι από ένα στέλεχος του υπουργείου CD, η λεγόμενη λίστα Λίχτενσταϊν που περιείχε 17 ονόματα καταθετών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

Ανώνυμος
Πέμπτη
14:15
51
Η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη Απολύτως αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που χρόνια τώρα δίνει την μάχη κατά της διαπλοκής. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ φωτογραφίζει δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με αριστερό προφίλ ο οποίος σύμφωνα με το ανυπόγραφο κείμενο αφορά περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής. Αν αφορά στην εκπρόθεσμη κατάθεση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του δημοσιογραφου καλό θα είναι να αναφερθεί το ακριβές αδίκημα. Αν ο συντάκτης -ο οποίος δε είναι και πολύ περήφανος για το ρεπορτάζ του γι αυτό και δεν το υπογράφει- έχει περισσότερα στοιχεία που αφορούν στις εμετικές κατηγορίες καλό θα είναι να τις αναφέρει συγκεκριμένα. Ο δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης του κρατικού καναλιού εργάζεται ή εργάζονταν σε Γραφεία Τύπου Εταιριών ή Υπουργείων; Ήταν μεσολαβητής αγοροπωλησιών δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες; Ήταν μεσολαβητής ή συνεργάτης σε γραφεία τύπου ή σε άλλες θέσεις φανερές ή κρυφές του ιδιωτικού τομέα; Μήπως ο τραπεζικός λογαριασμός περιείχε μόνο τον παχυλό μισθό που ελάμβανε από την Κρατική τηλεόραση (1200 μικτά); Ποια είναι τελικά τα περουσιακά στοιχεία αυτού του περιβόητου δημοσιογράφου με αριστερό προφίλ, και ποιο είναι τελικά το έγκλημα του; Το αυτοκίνητο χρώματος κόκκινου 1400 cc, η βάρκα των 6. 50 μέτρων και το σπίτι ιδιοκατοίκησης (της Ζηνοβίας), ή το αριστερό προφίλ της δημοσιογραφικής γραφής; Γιατί δε γίνεται τελικά αδίκημα η διαφορετική οπτική πόσω μάλλον η αριστερή για να τελειώνουμε; Είναι φανερό καιρό τώρα ότι όσοι δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στο κοπάδι συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων θα διώκονται με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Να είναι φανερό όμως και στα χαλκεία ότι πίσω δε θα κάνω ούτε για να πάρω φόρα. Και μόνος σίγουρα δεν είμαι. Έχω τους συναδέλφους μου και το Σωματείο μου. Πηγή: www. lifo. gr
amazon
Πέμπτη
13:33
01
Χωρίς ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΑ. . . ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ. . . ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η ΟΡΓΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ φόβο. . . !!!
Dimitra
Τετάρτη
23:26
010
Theloume ta onomata olon kai to onoma autou pou egrapse to kimeno
mikara
Τετάρτη
22:38
08
Τα ονόματα. . . . . . . . . . . . τα ονόματα. . . . . . . . . . τα ονόματα. . . . . . . . . . . . . . .
giorgos.s
Τετάρτη
18:07
226
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
GIANNIS O KRIS
Τετάρτη
17:24
227
Δεν κατάλαβα γιατί ο κ Νικολούλης πεσε απο τα σύννεφα. Το φορολογοκό συστημσ ειναι ετσι δομημένο ώστε να την πληρώνει ο ψωριάρης και να γλυτώνει το χοντρογούρουνο ,γιατί ετσι εξυπηρετεί τους κρατούντες αφου αυτοί εχουν το τυρί αυτοί εχουν και το μαχαίρι. Το αίσχος και η ξεφτήλα σε ολοτους το μεξαλείο. και πρασπαθούν να κλείσουν μέσα αυτούς που χρωστούν στο δημόσιο χίλια και δυό χιλιάδες ευρώ επειδή ειναι ανεργοι και δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους.
Μάριος Σελινός
Τετάρτη
15:01
027
Καλά τόσο δύσκολο είναι να αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε να επιτρέπει στο ΣΔΟΕ και σε οποιαδήποτε άλλη αρχή που ασχολείται με την πάταξη της φοροδιαφυγής να βεβαιώνει φόρους; Εξυπακούεται ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες αυτές να στελεχωθούν κατάλληλα για να ολοκληρώνουν το έργο τους και όχι να το παραπέμπουν σε άλλους φορείς όπως γίνεται σήμερα με πενιχρά τελικά αποτελέσματα όπως λέει ο κύριος αντιεισαγγελέας.
manos
Τετάρτη
14:06
143
???. δήλωσε με έκπληξη???. Προς τι η έκπληξη κ. Νικολούδη και κ. βουλευτές;; Ξέρουν και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι την κάνουν οι εφοριακοί αυτή τη πληροφορία. Εκβιάζουν τους ύποπτους για πιθανή φοροδιαφυγή για να τους καλύπτουν. Δηλαδή η πληροφορία αντί να αξιοποιηθεί ώστε αυξήσει τα έσοδα του Κράτους χρησιμοποιείται για να αυξήσει τον πλούτο των εφοριακών. Πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρωτοβουλία για να σπάσει αυτός ο βρώμικος μηχανισμός. Κύριοι πολιτικοί ΚΑΝΤΕ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας.
manos
Τετάρτη
13:33
135
???. έφερε ως παράδειγμα μία υπόθεση που έστειλε προς έλεγχο σε μία ΔΟΥ όπου ο φορολογούμενος δήλωνε εισόδημα 7. 500 ευρώ και είχε καταθέσεις 350. 000 ευρώ. ‘’Με ρωτούσαν τι να κάνουμε; Έπεσα από τα σύννεφα. . . ’’ δήλωσε με έκπληξη???. Ξέρουν και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι την κάνουν οι εφοριακοί αυτή τη πληροφορία. Εκβιάζουν τους ύποπτους για πιθανή φοροδιαφυγή για να τους καλύπτουν. Δηλαδή η πληροφορία αντί να αξιοποιηθεί ώστε αυξήσει τα έσοδα του Κράτους χρησιμοποιείται για να αυξήσει τον πλούτο των εφοριακών. Πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρωτοβουλία για να σπάσει αυτός ο βρώμικος μηχανισμός. Κύριοι πολιτικοί ΚΑΝΤΕ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας.
κωστας ελληνας
Τετάρτη
12:55
036
Επιτελους ενας σοβαρος λειτουργος και μια σοβαρη τοποθετηση στον κυκεωνα της παραπληροφορησης και της βλακειας των μμε. Λεει το αυτονοητο ο ανθρωπος πως γινεται καποιος χωρις ουσιαστικο εισοδημα που δε φτανει ουτε για τσιγαρα και βενζινη να εχει καταθεσεις και ακινητα ??? Συμπληρωνει ομως οτι η εφορια εξυνε. . . . . και απορω πως δε τουκαναν και μηνυση. . . . . κατα τα αλλα τα κοροιδα θα φορτωθουν τα νεα μετρα. . . . τελικα απο οτι ομολογουν οι γνωριζοντες υπαρχουν λεφτα, αυτα της ιερης φοροδιαφυγης, αλλα η κυβερνηση σφυριζει αδιαφορα και ετοιμαζει νεα χαρατσια. .
mike
Τετάρτη
11:20
732
olla ta lamogia na dosoun ta kelemena piso !!!!!! kai sti strouga gia paradigmatismo. . . . . . .

oi dikaiosini na ememvi amesa !!!!

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Στις αρμόδιες Αρχές έχει προωθήσει ήδη τη λίστα ο αντεισαγγελέας ΑΠ. Παν. Νικολούδης
 • Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη
 • Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η «επόμενη» μέρα [ «E» 22/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Επιπολαιότητες [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Συναίνεση και τακτικές... [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά η αγγλική αντι-ΕΕ Δεξιά [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Στην παράδοση του Μπίσμαρκ [ «E» 22/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Κοινωνικά δικαιώματα και λιτότητα [ «E» 22/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά... [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Η εμμονή στο λάθος [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ