ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Κυριακή, 21/12/2014
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 30/7/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Διαθεσιμότητα με μοριοδότηση

Τη μοριοδότηση των κριτηρίων με τα οποία θα επιλεγεί το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο αρμόδιος υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο, ενώ επεξεργάζονται σενάρια για να υπάρξει αρνητική μοριοδότηση για υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα ή που απουσιάζουν επί μακρά χρονικά διαστήματα.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης των κριτηρίων σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα τυπικά προσόντα και η προϋπηρεσία, για τον τρόπο εισαγ
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης των κριτηρίων σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα τυπικά προσόντα και η προϋπηρεσία, για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο

Οπως ανέφερε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜEGA, οι υπάλληλοι που κατέχουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών ή έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και παράλληλα έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση στην υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να «προστατευτούν» από τη διαθεσιμότητα, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που τεθούν σε κινητικότητα να είναι από τους πρώτους που θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στην οποία -εκτός των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας- για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο δημόσιο, θα μοριοδοτούνται οι παρακάτω κατηγορίες:

 • Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό με μόρια και σειρά προτεραιότητας που είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ.
 • Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
 • Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό, όπου στην επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ.
 • Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994 που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ.
 • Τα πειθαρχικά αδικήματα καθώς και οι απουσίες επί μακρό χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν αρνητική μοριοδότηση στην τελική βαθμολογία του υπαλλήλου.

Οι αποχωρήσεις
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, «οι αποχωρήσεις θα προκύψουν από τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, τις πειθαρχικά ελεγχόμενες υποθέσεις, το πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων, τις καταργήσεις φορέων και σε μικρότερο ποσοστό από την κινητικότητα».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιήσει εγκύκλιο για την περαιτέρω επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας στο δημόσιο ενώ εντείνονται οι έλεγχοι για την εξεύρεση πλαστών πιστοποιητικών στους προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων, βρίσκεται σε καλό δρόμο ο προγραμματισμός για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.296 υπάλληλοι τον Σεπτέμβριο από όλα τα υπουργεία προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η προθεσμία, σύμφωνα με την οποία όλα τα υπουργεία θα πρέπει να καταθέσουν τον σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο θα καταργήσουν θέσεις από συγκεκριμένες δομές για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αριθμός υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

 • Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να απομακρύνουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ?
Τετάρτη
19:23
12
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΚΙΝΗΤ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥN ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ (ΒΛΕΠΕ Π. Χ. ΚΕΠ) ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΑΣΕΠ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΛΟΓΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΒΛΕΠΕ STAGE). ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΑΓΙΟΥΣ. ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΣΗΖΗΤΑΜΕ
Παλι καλα που μοριοδοτουνται μονο δύο
Τετάρτη
18:56
02
ρε παληκαρια ελεος με αυτες τις γ@μη. . . τις ξενες γλωσσες που ποτε κανεις δεν χρησιμοποιει ουτε μια λεξη μεχρι να βγει στη συνταξη στις περισσοτερες υπηρεσιες του δημοσιου. Βαλτες τις στο υπουργειο εξωτερικων και οπου αλλου πραγματικα χρησιμοιουνται. Αντιθετα η πιστοποιημενη γνωση Η/Υ που ειναι το βασικο εργαλειο δουλειας στο δημοσιο ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Και αυτο με το βαθμο πτυχιουκαποια στιγμη πρεπει λιγο να ψαχτει το θεμα μεσω αξιολογησης των ΑΕΙ. Δηλαδη αν τελειωσει καποιος το ΗARVARD με 6 και καποιος αλλος το ΑΕΙ ανω ραχουλας με 8 ποιος ειναι πιο αξιος; Επισης το βασικοτερο δεν εχουν ολες οι σχολες τον ιδιο βαθμο δυσκολιας. Οπωσδηποτε φτυνεις αιμα για να τελειωσεις ενα τμημα του πολυτεχνειου, των θετικων σχολων κ. λ. π με 6 π. χ. πολυ περισσοτερο απο το να τελειωσεις με 7 η 8 ενα τμημα. . . (ολοι καταλαβαινουμε, δεν το γραφω για να μην παρεξηγηθω)
αξιοκρατία αγάπημου
Τετάρτη
13:49
14
Εγώ γιατί φοβάμαι ότι θα παραμείνουν ακλόνητοι στη θεσούλα τους οι αλαζονικοί κομματάνθρωποι, αφοσιωμένοι γλείφτες, πιστοί πελάτες της μεταπολιτευτικής πολιτικής ελίτ που μας πηδάει ανηλεώς και χωρίς ίχνος σιέλου από ιδρύσεως του ελληνικού (?) κράτους??? Ε?? Μήπως υπερβάλλω? Η ιστορία όμως αυτό δε μας διδάσκει??
Ανώνυμος
Τρίτη
13:56
733
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Κ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ Κ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?
Ρούλα
Τρίτη
12:20
468
πιο ΑΣΕΠ και κουραφέξαλα, (μήπως ενοούν το ΑΣΕΠ της Κατσέλη) γιατί αυτό ναι είχε πέραση, διώξιμο όλοι ανεξαιρέτως στη θέση τους οι έχοντες να θρέψουν οικογένεια και παιδιά και οι νέοι ας τελειώσουν τις σπουδές τους και μετά τα ξαναλέμε, δεν γίνεται να πιάνουν ένα γραφείο και την ποδιά του εκάστοτε Βουλευτή και να μην εργάζονται πληρώνοντάς τους για να σπουδάζουν, έλεος ή θα γίνει καθαρισμός ή αφήστε τα κουκουλόματα και τα δήθεν και δήθεν

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί πολιτική νηφαλιότητα [ «E» 21/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Καμ(μ)ένος στις θεωρίες συνωμοσίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Λύσεις χωρίς «μπαλώματα» [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Αγριεύει ο πολιτικός πόλεμος [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Γερμανικό βέτο στην... πραγματικότητα [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Μπροστά στον κίνδυνο της αγοροκρατίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Το τσίρκο [ «E» 20/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Ο φόβος και η άγνοια [ «E» 20/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ