ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Τρίτη, 9/2/2016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 30/7/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Διαθεσιμότητα με μοριοδότηση

Τη μοριοδότηση των κριτηρίων με τα οποία θα επιλεγεί το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο αρμόδιος υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο, ενώ επεξεργάζονται σενάρια για να υπάρξει αρνητική μοριοδότηση για υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα ή που απουσιάζουν επί μακρά χρονικά διαστήματα.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης των κριτηρίων σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα τυπικά προσόντα και η προϋπηρεσία, για τον τρόπο εισαγ
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης των κριτηρίων σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα τυπικά προσόντα και η προϋπηρεσία, για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο

Οπως ανέφερε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜEGA, οι υπάλληλοι που κατέχουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών ή έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και παράλληλα έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση στην υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να «προστατευτούν» από τη διαθεσιμότητα, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που τεθούν σε κινητικότητα να είναι από τους πρώτους που θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Loading the player ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στην οποία -εκτός των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας- για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο δημόσιο, θα μοριοδοτούνται οι παρακάτω κατηγορίες:

  • Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό με μόρια και σειρά προτεραιότητας που είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ.
  • Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
  • Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό, όπου στην επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ.
  • Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994 που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ.
  • Τα πειθαρχικά αδικήματα καθώς και οι απουσίες επί μακρό χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν αρνητική μοριοδότηση στην τελική βαθμολογία του υπαλλήλου.

Οι αποχωρήσεις
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, «οι αποχωρήσεις θα προκύψουν από τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, τις πειθαρχικά ελεγχόμενες υποθέσεις, το πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων, τις καταργήσεις φορέων και σε μικρότερο ποσοστό από την κινητικότητα».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιήσει εγκύκλιο για την περαιτέρω επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας στο δημόσιο ενώ εντείνονται οι έλεγχοι για την εξεύρεση πλαστών πιστοποιητικών στους προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων, βρίσκεται σε καλό δρόμο ο προγραμματισμός για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.296 υπάλληλοι τον Σεπτέμβριο από όλα τα υπουργεία προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η προθεσμία, σύμφωνα με την οποία όλα τα υπουργεία θα πρέπει να καταθέσουν τον σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο θα καταργήσουν θέσεις από συγκεκριμένες δομές για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αριθμός υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

  • Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να απομακρύνουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους  

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Advertisement