ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Τετάρτη, 25/11/2015
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 2/8/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ερχεται νέο κύμα διαθεσιμότητας

Από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων θα προέλθει το δεύτερο και τελευταίο κύμα διαθεσιμότητας του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο θα συμπεριληφθούν -μετά από αξιολόγηση- 1.500 διοικητικοί χαμηλών προσόντων.

10.000 διοικητικοί υπάλληλοι εργάζονται στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας
10.000 διοικητικοί υπάλληλοι εργάζονται στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέστειλε τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων θα προέλθει από τα πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διοικητικοί υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει έγγραφο προς όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με το οποίο ζητούνταν να προχωρήσουν τα ιδρύματα στην επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων.

Στο ίδιο έγγραφο, αναφερόταν ότι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και στόχος είναι να εντοπιστούν εάν περισσεύουν υπάλληλοι και πόσοι.

Στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, εργάζονται 10.000 διοικητικοί υπάλληλοι, αριθμός ο οποίος χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας πολύ μεγάλος.

Η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων ωστόσο, δεν πρόκειται να «αγγίξει» τα περιφερειακά ιδρύματα αλλά μόνο τα μεγάλα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τα ίδια τα ιδρύματα, πάντως, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς, αλλά χρειάζονται και προσλήψεις επιπλέον εργαζομένων.

Χθες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, ζητά να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοί του από τη διαδικασία για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, τονίζοντας ότι το ίδρυμα «αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών».

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα -εξαιτίας και της διασποράς των τμημάτων σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Σύρο- δεν αντέχει περικοπές σε προσωπικό.

H λίστα των 2.122
Με τη διαπιστωτική πράξη που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», 2.122 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων τέθηκαν και επισήμως σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι περίπου 1.100 εκπαιδευτικοί ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, αρκετοί ακόμη καθηγητές θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι σε δημόσια ΙΕΚ αλλά και σε επαγγελματικά λύκεια προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν διαλέξει ειδικότητες που καταργήθηκαν ενώ κάποιοι άλλοι πάνε σε διοικητικές θέσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡΠΡΟΤΑΣΕΙΣ