ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Κυριακή, 7/2/2016
ΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣ On Line
17:05 4/7/2013
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΔΙΕΘΝΗ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
123
ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 38 «ΥΠΟΠΤΟΙ»

Ξανανοίγει ο φάκελος της Μαντλίν - Για «νέα στοιχεία» μιλά η αστυνομία

Την έναρξη νέας επίσημης έρευνας σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην εξαφάνισης της τρίχρονης, τότε, Μαντλίν ΜακΚάν ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, καθώς, όπως λέει, έχει στα χέρια της «νέα στοιχεία και νέες θεωρίες».

Ξανανοίγει ο φάκελος της Μαντλίν - Για «νέα στοιχεία» μιλά η αστυνομία

Στη νέα ανακοίνωσή της, η αστυνομία κάνει λόγο για 38 «ανθρώπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον» και είναι πιθανό να εμπλέκονται με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στην Πορτογαλία το 2007.

«Η έρευνά μας έχει προχωρήσει, στο βαθμό που έχουμε ταυτοποιήσει 38 πρόσωπα από τα οποία θέλουμε να λάβουμε καταθέσεις. Τα πρόσωπα αυτά προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και είμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με κάθε χώρα σε αυτή τη φάση», ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Τα δώδεκα από τα πρόσωπα αυτά είναι Βρετανοί που βρίσκονταν (...) στην Πορτογαλία όταν η Μάντλιν εξαφανίστηκε», ανέφερε η ανακοίνωση αυτή.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι υφίσταται μία πιθανότητα η Μάντλιν να είναι ακόμη εν ζωή», επισήμανε ο αρχιεπιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ.

Ξανανοίγει ο φάκελος της Μαντλίν - Για «νέα στοιχεία» μιλά η αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία είχε αποφασίσει να αρχίσει δική της έρευνα μετά την απόφαση της πορτογαλικής να θέσει στο αρχείο την υπόθεση τον Ιούλιο του 2008.

Η μικρή Μάντλιν, ή Μάντι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είχε εξαφανιστεί τον Μάιο του 2007 στην περιοχή Πράια ντα Λουζ, στα νότια της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές η οικογένεια Μακάν. Οι γονείς της, οι οποίοι γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο όχι μακριά από το σημείο από όπου απήχθη το μικρό κορίτσι, είναι πεισμένοι ότι έχει απαχθεί.

Η εξαφάνιση αυτή προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον από μέρους των μέσων ενημέρωσης σε διεθνές επίπεδο αλλά και μια τεράστια διεθνή έρευνα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ είχε διανείμει τον Απρίλιο φέτος μια φωτογραφία της μικρής Βρετανής, επεξεργασμένη με υπολογιστή ώστε να εικονίζει το πώς θα είναι η 9χρονη σήμερα Μάντλιν.

Η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε «πάνω από 3.800 ενέργειες», που οδήγησαν στην συγκέντρωση νέων ευρημάτων και νέων στοιχείων από αυτόπτες μάρτυρες, όπως ανέφερε.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς «Κέιτ και Τζέρι Μακάν καλωσόρισαν θερμά την μετατόπιση της έμφασης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας από την επανεξέταση (των στοιχείων) στην έρευνα».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ξανανοίγει ο φάκελος της Μαντλίν - Για «νέα στοιχεία» μιλά η αστυνομία
  • Ξανανοίγει ο φάκελος της Μαντλίν - Για «νέα στοιχεία» μιλά η αστυνομία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

ΕΘΝΟΣΠΟΡΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Advertisement