ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Κυριακή, 21/12/2014
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 24/2/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών

Βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που με τις περικοπές των αποδοχών τους έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων. Μέχρι και 50% μειώνονται οι δόσεις που οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών

Μέχρι 50% μειώνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.

Το ποσοστό της παρακράτησης για την κάλυψη του δανείου έφτανε στα 6/10 του μισθού. Ομως, μετά τις δραστικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα «αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας», η παρακράτηση θα μειωθεί στα 3/10 του μισθού.

Το ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, και όπως είπε, εντός των ημερών θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα μειωθεί δραστικά -στο μισό- η παρακράτηση από τον μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου.

Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευ
Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού. Κι αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ίδιο θα ισχύσει και για τα στεγαστικά που έχει χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των οποίων οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.

Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών

Στις 180.000 υπολογίζονται τα στεγαστικά δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους με συνολικά υπόλοιπα 4 δισ. ευρώ.

Υπόλοιπα 1,2 δισ. ευρώ
Ενώ τα στεγαστικά που έχουν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπολογίζονται στις 130.000 με υπόλοιπα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος

Σημειώνουμε ότι ήδη το ΤΠΔ έχει ανακοινώσει σειρά ρυθμίσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους που περιλαμβάνουν «πάγωμα» των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια για 2 χρόνια, πληρωμή της μισής δόσης για 5 χρόνια, και επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου μέχρι τα 85 χρόνια του δανειολήπτη.

Επίσης σε ισχύ βρίσκεται και ρύθμιση ειδικά για όσους βρίσκονται σε καθεστώς συνταξιοδότησης. Στην περίπτωσή τους -και μέχρι να τους καταβληθεί η σύνταξη- «παγώνει» η πληρωμή των δόσεων, στο στεγαστικό, με την προϋπόθεση ότι μόλις ο δικαιούχος εισπράξει τη σύνταξή του θα καταβάλει άμεσα όλο το ποσό των δόσεων χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση (δηλαδή δεν επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας).

Οπως σημείωσε χθες στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, όσο και τις τράπεζες και έχει συμφωνηθεί «ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα».

Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά και στόχος είναι να μη μείνει καμιά κατηγορία δανείων αρρύθμιστη.

Σε καθυστέρηση το 50% των... ρυθμισμένων δανείων
Προγράμματα ρυθμίσεων «ανάσα» για δανειολήπτες

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δανειολήπτες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλης Ράπανος, αναφέρει ότι οι τράπεζες τον τελευταίο χρόνο προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις των δανείων.

Αυτό γίνεται κυρίως με την επιμήκυνση της διάρκειας στα στεγαστικά, και με τη μεταφορά οφειλών (από καταναλωτικά, κάρτες στην ίδια τράπεζα) στο στεγαστικό δάνειο, ώστε η συνολική οφειλή να έχει χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Επίσης οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για ανέργους με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο χάριτος.

Οι ρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο, καθώς ήδη το 12% των στεγαστικών δανείων βρίσκεται σε καθυστέρηση και το ποσοστό των καθυστερήσεων στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες προσεγγίζει το 30%.

Ωστόσο, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μεγάλα ποσοστά καθυστερήσεων που εμφανίζουν τα ρυθμισμένα δάνεια που φτάνουν στο 50%. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, 3 στα 10 δάνεια που ρυθμίζονται, δεν εξυπηρετούνται από τον πρώτο κιόλας μήνα, και τα 2 στα 10 δάνεια στους επόμενους τρεις μήνες.

Μάλιστα οι τράπεζες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επιμηκύνουν τη χρονική διάρκεια του δανείου, έχουν παρατείνει το όριο ηλικίας του δανειολήπτη στη λήξη του δανείου πάνω από τα 80 χρόνια (έως τα 85 έτη στο ΤΠΔ).

Παράδειγμα: Ενας υπάλληλος (υπ. Οικονομικών) ΥΕ με 14 χρόνια υπηρεσίας, με το παλιό μισθολόγιο είχε μηνιαίες αποδοχές 1.946 ευρώ.

Εάν έχει στεγαστικό ύψους 150.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 20 χρόνια και επιτόκιο 3,5%, η δόση που πληρώνει είναι 870 ευρώ τον μήνα και εάν το δάνειο είναι 25ετούς διάρκειας, η δόση του είναι 751 ευρώ τον μήνα. Με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του μειώνεται στα 1.085 ευρώ. Με τη ρύθμιση, η μηνιαία δόση του στεγαστικού θα μειωθεί στα 325 ευρώ τον μήνα.

Εφη Καραγεώργου
efikar@pegasus.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

Christos67
Δευτέρα
11:15
01
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ:Δεν μου λες βρε καρντάση "Δημήτρη" που έγραψες την Παρασκευή 7/9 στις 11. 47 ότι λίγο πολύ οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι δεν φοροδιαφεύγουν ενώ οι Δημόσιοι ναι. . . . Μισθωτοί οι μεν, μισθωτοί οι δε. Από όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους μέσω εργασίας τα παίρνουν οι Κυβερνώντες. Πόσο ηλίθια αντιμετωπίζεις την κατάσταση αναλόγως με τις ανάγκες που έχεις!! Βάλτα καλύτερα με τους τραγουδιστές για παράδειγμα που δηλώνουν κάποιοι φτωχαδάκια. Εσύ μπροστά σε αυτούς φαίνεσαι λεφτάς. . . . και διαμαρτύρεσαι; τις ίδιες ανάγκες που έχεις εσύ για ρυθμίσεις, τις έχεις κι ο ΔΥ. Αν τραβάς ζόρι, τα παράπονά σου στον Πάγκαλο που πρώτα έβριζε τους Δ. Υ. κι εσύ τον χειροκροτούσες, και μετά τον έβριζες κατόπιν της θέλησής του να σε βάλει και σένα στο ίδιο τραπέζι με τους Δ. Υ. λέγοντας πως όλοι μαζί τα φάγατε! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. . . βάλτα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που γλυτώνουν εργοδοτικές εισφορές 1,1% κλπ. . . βάλτα με τους πραγματικούς φοροφυγάδες!!
petros
Δευτέρα
10:40
02
kourema daneion ano tou 50% epitokio 2% paratash apopliromhs opos thn 8elei o daneiolipths allios mhn ksekinate tipota xatzidakh ta idia 8a leme se ligo kairo.
Christos67
Δευτέρα
10:34
01
Δεν μου λες βρε καρντάση "Δημήτρη" που έγραψες την Παρασκευή 7/9 στις 11. 47 ότι λίγο πολύ οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι δεν φοροδιαφεύγουν ενώ οι Δημόσιοι ναι; μισθωτοί οι μεν, μισθωτοί οι δε. Από όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους μέσω εργασίας τα παίρνουν οι Κυβερνώντες. Πόσο ηλίθια αντιμετωπίζεις την κατάσταση αναλόγως με τις ανάγκες που έχεις!! Βάλτα καλύτερα με τους τραγουδιστές για παράδειγμα που δηλώνουν κάποιοι φτωχαδάκια. Εσύ μπροστά σε αυτούς φαίνεσαι λεφτάς. . . . και διαμαρτύρεσαι; τις ίδιες ανάγκες που έχεις εσύ για ρυθμίσεις, τις έχεις κι εσύ. Αν τραβάς ζόρι, τα παράπονά σου στον Πάγκαλο που πρώτα έβριζε τους Δ. Υ. κι εσύ τον χειροκροτούσες, και μετά τον έβριζες κατόπιν της θέλησής του να σε βάλει και σένα στο ίδιο τραπέζι με τους Δ. Υ. λέγοντας πως όλοι μαζί τα φάγατε! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. . . βάλτα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που γλυτώνουν εργοδοτικές εισφορές 1,1% κλπ. . . βάλτα με τους πραγματικούς φοροφυγάδες!!
ntina laxana
Παρασκευή
13:11
03
Πήρα σήμερα το χαρτί στα χέρια μου από το ΤΠΔ. Το δημοσίευμα είνα ΨΕΜΑ!!! Πράγματι μειώνεται στα 3/10 η δόση αλλά. . . . . . πρέπει να δώσεις το ποσό που υπολείπεται σε έξι μήνες!!!!! Το ίδιο πράγμα δηλαδή!!! ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΕΣ!!!!
Ανώνυμος
Σάββατο
9:34
01
δανειο απο το ταχυδρομικο με 40 χρονια εξοφληση τησ ταξεως των 100 χιλιαδων ευρω. . μπορει να γινει μειωση? υπαλληλοσ ευρυτερου δημοσιου τομεα?
Ανώνυμος
Σάββατο
9:29
00
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡςΤΗΣς ΑΝ ΑΚΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 100. ΟΟΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ. . ΤΗΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ? ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΡςΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΔςΣΕΩΝ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. . . ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. . .
kostas
Σάββατο
17:56
20
pali ta katharmata pou katastrepsane tin elada
χρηστος
Σάββατο
0:55
09
Μειώση στις δόσεις των στεγαστικών 50% και διπλασιασμος του χρονου αποπληρωμης δεν λεει τιποτα. Δηλαδη καποιος που εχει παρει δανειο για 25 χρονια και θα το ξοφλησει 65 χρονων, που θα τον πανε, στα 80; Εκτος απο μειωση δοσης χρειαζεται και κουρεμα τοσο οσο η μειωση του μισθου του.
thanosxs
Παρασκευή
23:49
09
ΚΟΥΡΕΜΑ, ΜΟΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕ!
γιωργος αυγερης
Παρασκευή
20:58
15
ειμαστε ολοι συναδελφοι στην φτωχια δεν πρεπει να φαγωθουμε μεταξυ μας εκλογες ερχονται τοτε θα σας παραδεχτω ολους μαυρο σαν την μελανη της σουπιας μονο αυτο τους ποναει
mylonojr
Παρασκευή
17:59
314
Θα ήθελα κι γω με τη σειρά μου να μάθω τι γίνεται με τους δανειολήπτες μέσω ΟΕΚ.
αιθεροβάμων
Παρασκευή
14:32
033
Αφού "κουρεύτηκε" το 50 % του ελληνικού χρέους γιατί να μην κουρευτεί ένα ποσοστό των στεγ. δανείων? Όχι μείωση δόσης με παράταση αποπληρωμής!
Ανώνυμος
Παρασκευή
13:46
65
@ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χίλιαδες δίκια. Αλλα βλέπεις, τα κόμματα ΔΥ διορίζανε. Τα κεφάλια μια ζωή μέσα.

Εμείς ούτε να απεργήσουμε μπορούμε ούτε φωνή έχουμε.

Α ρε Μερκελ που χρειάζετε
mariosgroup
Παρασκευή
13:34
18
Έχω την υποψία ότι το κουρεμα του χρεους που κάνανε θα το παρουνε από την επιμύκηνση των δανείων μας. Όσο για τον υπουργό που είναι καταχαρούμενος ότι βοήθησε τον Έλληνα πολίτη για να ξεχρεωσει λέει κατά 11. 000ευρώ με το κούρεμα του Ελληνικού χρεους. . . . γιατί δεν μας τα αφαιρούσε από τα οφειλόμενα στεγαστικά μας δάνεια μας; Έίμαστε σαν τις γαλακτοπαραγωγικές αγγελάδες που είναι μόνιμα συνδεδεμένες μηχανήματα αντλησης για να απομιζούν το γάλα χωρίς κόπο. . . . .
΄ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ
Παρασκευή
11:50
210
εαν υπαρχει δανειο στεγαστικο και δανειο με υποθηκη ακινητου στο τ τ συνταξιουχου πως μπορει να ρυθμιστει
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Παρασκευή
11:47
1416
Μπράβο ρε παιδιά συγχαρητήρια που σώνεται την αξιοπρέπεια των Δ. Υ. για άλλη μία φορά. Οι Ι. Υ. πότε θα λάβουν κάποια ευνοική ρύθμιση με την παρέμβαση του κράτους ρε μάγκες? Εμείς ούτε φοροδιαφέυγουμε, ούτε επιδόματα γιατί ξυπνάμε το πρώι πήραμε ποτέ, και τους λογαριασμούς μας τους πληρώνουμε στις ΔΕΚΟ και τον φόρο μας ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ οπότε ούτε να φοροδιαφύγουμε μπορούμε. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της σφαλιάρας στην δίκή μας μούρη έκατσε γιατί με την δουλειά μας τόσων ετών αποφασίσαμε να φτιάξουμε οικογένεια και να πάρουμε σπίτι και κανείς σήμερα δεν μιλάει για τους άνεργους όσο μιλάει για το τι γίνεται στο δημόσιο και πόσοι θίγονται!!!
ΕΛΕΟΣ!
Λάμπρος
Παρασκευή
11:41
16
H ρύθμιση απο ΤΠΚΔ για μείωση της δοσης στο 50% του δανείου είναι υπο προϋποθέσεις (λόγοι υγειας. . . . ). ΟΧΙ γεια οικονομικους. Ετσι μου ειπαν απο το ΤΠΚΔ αφου περιμενα τρεις μηνες να κανουν τη ρυθμιση. Απλά απάτη τα νεα μετρα περι 3/10 του μισθού να δούμε.
Κωνσταντίνος
Παρασκευή
11:40
43
Ομοίως πάσχων με την κυρία Ελένη Κατσαρέλια. Τι θα γίνει με τα δάνεια μέσω ΟΕΚ; Ως πότε θα είμαστε εμείς πολίτες Β΄κατηγορίας επειδή δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι;
George
Παρασκευή
11:36
710
Ola gia to dimosio. . . . oi idiwtikoi upaliloi tha pethanoun sto dromo. . . skopos tous einai na kratisoun auto to mamouth-gemato komatoskula kai sundikalistes- dimosio kai stis ependuseis pou se liga xronia tha erthoun apo to exwteriko tha douleuoun pakistanoi, indoi etc anthrwpoi apo xwres xwris dikaiomata mathimenoi na douleuoun gia ena kommati pswmi. ZITW TO DIMOSIO
xxx
Παρασκευή
10:54
115
Με εχει απελπισια που δεν βρησκω δουλεια θελω να φυγω και να μην ξανα γυρισω ουτε για διακοπες ,εχω τοσο μεγαλη οργη. . .
1 από 2επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών
 • Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευ
 • Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών
 • Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί πολιτική νηφαλιότητα [ «E» 21/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Καμ(μ)ένος στις θεωρίες συνωμοσίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Λύσεις χωρίς «μπαλώματα» [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Αγριεύει ο πολιτικός πόλεμος [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Γερμανικό βέτο στην... πραγματικότητα [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Μπροστά στον κίνδυνο της αγοροκρατίας [ «E» 21/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Το τσίρκο [ «E» 20/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Ο φόβος και η άγνοια [ «E» 20/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ