ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Τρίτη, 23/12/2014
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 1/7/2012
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

στην Σχολή Οδηγών ΜΙΝΙ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΜΑΜΟΥΘ

Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών

Σε επτά βασικές κινήσεις για την ανάσχεση της ύφεσης προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Βασικός πυλώνας οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ στο πεδίο της μείωσης των δαπανών, οι δράσεις που θα αναληφθούν θα απέχουν από τις οριζόντιες περικοπές

Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών

Με νέα επιθετική στρατηγική για είσοδο ιδιωτών σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες και πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από την επιχειρηματική δράση, η κυβέρνηση προχωρεί αμέσως και με διαδικασίες-εξπρές στην αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα του νέου προγράμματος θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών, με στόχο να σταλεί μήνυμα στις αγορές και στους Ευρωπαίους εταίρους για ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Την ίδια ώρα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θέτει επτά βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική, με προεξάρχουσα την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την ανάσχεση της ύφεσης.

Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών

Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων το οικονομικό επιτελείο ανεβάζει ταχύτητες για να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες του παρελθόντος και προχωρεί στον εμπλουτισμό του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη και αποφασιστική κίνηση θα είναι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασισθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες του λειτουργικού έργου του ΟΣΕ, για τον οποίο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία. Για την Αγροτική Τράπεζα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος σε θυγατρικές εταιρείες που έχει η Αγροτική.

Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών

Καθαρό μήνυμα
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι με αυτές τις δύο δραστικές και ξαφνικές κινήσεις η κυβέρνηση θα δώσει καθαρό και σαφές δείγμα γραφής στην ΕΕ για την πρόθεσή της να επιταχύνει και να εμβαθύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις αποκρατικοποιήσεις ως ένα εργαλείο ανάπτυξης, όπου τα έσοδα που θα προέλθουν από την πώληση της κάθε επιχείρησης θα φέρουν τριπλάσια κονδύλια στην Οικονομία. Σε σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ έχει υπολογιστεί ότι κάθε ένα ευρώ που προέρχεται από αποκρατικοποίηση έχει απόδοση 3 ευρώ.

Θα επιχειρηθεί η μόχλευση κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Θα επιχειρηθεί η μόχλευση κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Για λιμάνια και αεροδρόμια
Πρόγραμμα μαμούθ με ιδιωτικά κεφάλαια

Με βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο τις συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) θα επιχειρηθεί η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων σε υποδομές όπως αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, γέφυρες, αστικές υποδομές, σχολεία,

Μουσεία, νοσοκομεία κ.ά. Στόχος είναι η διεύρυνση και ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων που θα ενταχθούν στις ΣΔΙΤ, και η υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων που «μένουν στα χαρτιά» κυρίως εξαιτίας της έλλειψης πόρων του Δημοσίου λόγω της δημοσιονομικής στενότητας.

Ρευστότητα
Ισχυρή χρηματοδοτική ένεση στα επενδυτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ αναμένεται να δώσουν και οι τράπεζες, δεδομένου ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η ρευστότητά τους με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και την επιστροφή των καταθέσεων λόγω της αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί η μόχλευση κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που κυριολεκτικά έχουν στεγνώσει από ρευστό, και μέρα με τη μέρα οδηγούνται σε μαρασμό και σε λουκέτα.

Επίσης στις βασικές προτεραιότητες είναι να ξεκινήσει άμεσα το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων και των αυτοκινητοδρόμων, με τη συμμετοχή κρατικών και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Πυλώνας το ΕΣΠΑ

Ψηλά στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου είναι η ταχύτερη προώθηση αναπτυξιακών και έργων υποδομής μέσω του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε η απορρόφηση των κονδυλίων να ξεπεράσει μέχρι το τέλος του έτους το 50%, από περίπου 30% που βρίσκεται σήμερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προεκλογική περίοδος έχει στερήσει πόρους ύψους 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο τον στόχο του Μνημονίου για απορρόφηση πόρων ύψους 3,7 δισ. ευρώ εντός του 2012.

Για την επιτάχυνση της απορροφητικότητας θα καταργηθούν γραφειοκρατικά και διοικητικά εμπόδια, καθώς και χρονοβόρες διαδικασίες που μπλοκάρουν την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων νευραλγικής για την ανάπτυξη σημασίας, καθώς και δράσεων που αφορούν τη στήριξη του κράτους πρόνοιας.

Η ροή ζεστού χρήματος από τα κοινοτικά ταμεία αφενός θα δώσει ανάσα στην αγορά και τις επιχειρήσεις και αφετέρου θα είναι το βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη των ανέργων και των ευπαθών οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
antonakos@pegasus.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

γιωργος
Δευτέρα
1:04
01
γιατι οχι να μην πανε σε ιδιωτες??κομμουνισμο εχουμε??αλλωστε τοσες δεκαετιες τους χρυσοπληρωνουμε ολους αυτους του δημοσιου απο τη τσεπη μας. . . ας τους πληρωνει αλλος τωρα. . .
an
Κυριακή
21:39
11
@Ανώνυμος Κυριακή 14:57 Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας καί με αρκετά καλό εισόδημα. . Δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με κρατική ή δημόσια επιχείρηση. Απλά δεν είμαι ηλίθιος. Τις επιχειρήσεις αυτές θα τις πληωνεις με το αίμα σου έιτε του δημοσίου, είτε ιδιωτικές θα έιναι. Απλά τις ιδιωτικές θα τις πληρώνεις με περισσότερο αίμα, ενώ τις δημόσιες θα μπορούσες να τις εξυγιάνεις καί να μην τις πληρώνεις πιά με άιμα. . Αλλά αν δεν υπήρχαν ηλίθιοι, πως θα περνουσαν πλουσιοπάροχα οι πονηροί. .
Ανώνυμος
Κυριακή
20:41
10
εχεις δικιο θοδωρακι θεου δωρο
thodoris
Κυριακή
18:34
10
Kai pousai anonime: sto thodoraki, to proto o einai omikron kai to deutero einai omega. Loipame pou ego grafo me latiniko alfawito alla o ypologistis pou echo sti diathesi mou den echei elliniko.
Πέτρος
Κυριακή
17:37
40
Δεν έχει νόημα η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της Τραινοσε, οι οποίοι εμφανίζουν λειτουργικά κέρδη, εκτός αν θέλουν να μοιράσουν κρατική περιουσία σε φίλους. Υπόψη ότι τα assets του ΟΣΕ ανέρχονται σε 11 με 12 δις περίπου. Υπάρχει το δίκτυο, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί οσονούπω, και είναι όλοι καλοδεχούμενοι Ρώσοι Γάλλοι Πορτογάλοι κινέζοι ή πρίγκιπες, να βάλουν τα τραινάκια τους και να κάνουν κυκλοφορία!!!!!!
Ανώνυμος
Κυριακή
16:33
32
λετε να βρεθουν αγοραστες για δεη,οσε,οπαπ και ολες τις υπολοιπες εταιριες που βγαζουν προς πωληση?λετε να τις αγορασει κανεις τετοιες προβληματικες εταιριες?μαλλον τιποτα φιλεσπλαχνοι επιχειρηματιες θα τις αγορασουν που δεν τους ενδιαφερει καθολου το κερδος και απλα νοιαζονται να μην επιβαρυνουν εμας και την χωρα μας. ξερω κατι κινεζους επιχειρηματιες που το μονο που τους νοιαζει ειναι να μας σωσουν και ας βαλουν και απο την τσεπη τους. . και υστερα ξυπνησες. .
Ανώνυμος
Κυριακή
15:20
98
οχι θωδορακι αλλα μαλλον κ εσενσ σε πληρωνα και σε πληρωνω πλουσιοπαροχα. ναι εχω πληρωσει κ πληρωνω πλουσιοπαροχα ολους τουσ κοπριτες τεμπεληδες αυτης της χωρας απο σκουπιδιαρηδεσ κηπουρουσ αργομισθουσ σε σεφ οακα αγιο κοσμα μεχρι και ταπετσερηδες στη ολυμπιακη με 5000 ευρω το μηνα λες κ ηταν πυρινηκοι φυσικη. υ. γ. αδελφος μου ειναι πυρινικος φυσικος κ ειναι χωρις δουλεια για να αρμεγουν το κρατος ολοι οι παραπανω. βλεπεις ολοι αυτοι κρατησανε κ κουνησανε σημαιες πρασσινες μπλε κκε συριζα. αντε θωδορακι υποκριτη
thodoris
Κυριακή
15:08
35
Anonime, ton -an- ton ksereis kai apo echtes pou eisai toso sigouros oti ton plirones plousioparocha me to aima sou? Kai meta tin idiotikopoiisi ,sta sowara!, pisteueis oti DEN tha tis plironeis, kai me to parapano?
Δημητρης Μ.
Κυριακή
15:07
74
Οι γέροι ψήφισαν δυνάμεις του Μνημονίου για ζωή εταιτείας για αυτούς και τα παιδιά τους. . . οι νέοι πίναν φραπέ ή ήταν στις παραλίες και δεν τους ενοιαζε. . . καλα να πάθουν. . . εγώ εχω καθαρή συνειδηση. . .
Ανώνυμος
Κυριακή
15:01
54
Kai pos, fostira andrea, les na wgaloun kerdoi oi idiotikes DEH, OSE klp? E? Me apoliseis prosopikou, pou esy tha cheirokrotiseis wewaios wewaios, KAI me auksiseis sta timologia, logariasmous pou ooooloi emeis tha plirosoume, alla den tha aresoun oute kan se esena andrea mou. Kai oi DEKO tha echoun poulithei, kai emeis tha plironoume polli perissotera KAI i oikonomia MAS den tha paei mprosta. Ektos an i tyfla mas echei ftasei se tetoio simeio pou den wlepoume kan to ti apotelesmata eichan oi mazikes idiotikopoiiseis se alles chores. Diorthosi kai symmazema ton DEKO nai. Ksepoulima omos oxi giati tha to metanoiosoume chilies fores, patriotes. . .
Ανώνυμος
Κυριακή
14:57
39
δεν τις δημιουργησαν οι γονεις κ οι παπουδες σου για να τισ πληρωνω εγω με το αιμα μου κ να πληρωνεσαι εσυ καθε μηνα πλουσιοπαροχα! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
Κωνσταντινος Γ
Κυριακή
14:55
26
Συμφωνα με το ΣΚΑΥ η πωλησις του ΟΣΕ επι του παροντος ειναι αδυνατος. Το μονο που μπορει να ιδιωτικοποιηθει ειναι το τμημα συντηρησεως.

Επειδη οπως φαινεται τιποτε δεν εχει γινει για τις αποεθνικοποιησεις (ορα και Ελληνικο) ερωτω ο Κουκιαδης με τι ησχολειτο και ποσα επαιρνε ωστε να αργομισθει?
an
Κυριακή
13:48
135
Φτάσαμε στο κυρίως πιάτο: Το ξεπούλημα αυτών πού οι γονείς μας καί οι παπούδες μας δημιούργησαν. . "Κι εμείς φωνάζαμε ζήτω καί γειά. . . . . Σαν κάθε μέρα"
andreas
Κυριακή
12:45
69
DEN EINAI MONO O OSE ALLA KAI TH DEH NA POYLISOYN KAI GRHGORA AN THELOYN H OIKONOMIA NA PAH MPROSTA, OTI DEN EIXE KERDOS AMESOS STOYS IDIOTES MHPOS KAI ALAKSH KATI.

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών
 • Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών
 • Πωλήσεις-εξπρές: Σε ιδιώτες ο ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών
 • Θα επιχειρηθεί η μόχλευση κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΕΘΝΟΣΠΟΡ


 • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

  ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

  Η «επόμενη» μέρα [ «E» 22/12 ]...»

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Επιπολαιότητες [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

  Συναίνεση και τακτικές... [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά η αγγλική αντι-ΕΕ Δεξιά [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

  Στην παράδοση του Μπίσμαρκ [ «E» 22/12 ]...»


  ΕΠΩΝΥΜΩΣ

  Κοινωνικά δικαιώματα και λιτότητα [ «E» 22/12 ]...»


  ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

  Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά... [ «E» 22/12 ]...»


  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

  Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα... [ «E» 21/12 ]...»


  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Αγνωστη λέξη η συνεννόηση [ «E» 21/12 ]...»


  ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

  Εθνική απαίτηση «να τα βρουν» [ «E» 21/12 ]...»


  ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

  H σφαγή των νηπίων [ «E» 20/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

  Σενάρια για λέσχες προβληματισμού... [ «E» 18/12 ]...»


  ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

  Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας [ «E» 17/11 ]...»


  ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

  Η εμμονή στο λάθος [ «E» 22/12 ]...»


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

  Ο Μεγάλος Αδελφός1 μήπως είναι νάνος; [ «E» 22/6 ]...»

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ