ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τα βιντεοκλίπ κατεβαίνουν από το «Γιου - Τιουμπ»

Οι «τριγμοί» ανάμεσα στο συνδικάτο των καλλιτεχνών που «προστατεύει», νομικά, τα πνευματικά τους δικαιώματα και το σάιτ «Γιου - Τιουμπ» συνεχίζονται

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:03, 11/3/2009

Οι «τριγμοί» ανάμεσα στο συνδικάτο των καλλιτεχνών που «προστατεύει», νομικά, τα πνευματικά τους δικαιώματα και το διάσημο σάιτ «Γιου - Τιουμπ» συνεχίζονται.

Οι άνθρωποι του Γκουγκλ (του δημοφιλέστατου «εργαλείου» αναζήτησης στο Διαδίκτυο) που ελέγχουν το σάιτ προβολής, δωρεάν προς τους χρήστες, βίντεο, λένε πως σύντομα θ αναγκαστούν να κατεβάσουν από το Ιντερνετ όλα τα βιντεοκλίπ καλλιτεχνών που συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου όπως η ΕΜΙ, η Γουόρνερ, η Γιουνεβέρσαλ και η Σόνι Μπι Εμ Τζι.

Ηδη πολλά βίντεο καλλιτεχνών που έχουν υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τις παραπάνω εταιρείες δεν προβάλλονται μέσω του συγκεκριμένου σάιτ στην Αγγλία.

Οι άνθρωποι του Γκουγκλ δηλώνουν πως θα φύγουν τελευταίοι από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ταυτόχρονα, όμως, επισημαίνουν πως αδυνατούν να καταβάλουν τα ποσά που προκύπτουν από τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών που εμφανίζονται στο σάιτ τους.

Ο Στιβ Πόρτερ είναι ένας από τους μάνατζερ που εργάζεται υπέρ του «συνδικάτου των καλλιτεχνών» στις διαπραγματεύσεις. Η δήλωσή του περιγράφει το περιβάλλον της «διαμάχης»: «Η στάση του Γκουγκλ και του Γιου - Τιουμπ ουσιαστικά τιμωρεί τους καλλιτέχνες και τους συνθέτες διάσημων τραγουδιών. Εμείς είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα κέρδη τους».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ