ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 34°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Ενας χαμένος ελέφαντας» για τον Νίκο Γκάτσο

«Ενας χαμένος ελέφαντας». Είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου για τον Νίκο Γκάτσο στο Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του ποιητή της «Αμοργού».

  • ΕΘΝΟΣ
  • 12:01, 17/9/2011

«Ενας χαμένος ελέφαντας». Είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου για τον Νίκο Γκάτσο στο Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του ποιητή της «Αμοργού». Στο διήμερο, από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, Ελληνες και ξένοι μελετητές του έργου του και της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ποιητές και μεταφραστές, θα προσεγγίσουν το έργο του Γκάτσου. Στόχος των ομιλητών είναι να ανασυστήσουν το νήμα που ενώνει την ποίηση, το θέατρο και το τραγούδι μέσα στο σύμπαν της δημιουργίας του.

Το συνέδριο θα κλείσει με την ενότητα «Το τραγούδι του Νίκου Γκάτσου», ενώ οι εργασίες του θα πλαισιωθούν από ένα στρογγυλό τραπέζι όπου φίλοι και ομότεχνοί του θα συζητήσουν για τον άνθρωπο και το έργο του, ένα θεατρικό αναλόγιο και προβολή ντοκουμέντων και συνεντεύξεών του. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία που ετοιμάζει ο Δημήτρης Βερνίκος για τον Γκάτσο, με τίτλο «Κατά τον ρουν της μυστηριώδους ζωής του».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ