ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ

Μια ζωγραφιά ταξιδεύει

Πόσες φορές τα παιδιά δεν έχουν νιώσει απόρριψη από τ' άλλα εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους;

  • ΕΘΝΟΣ
  • 14:01, 21/12/2013
Μια ζωγραφιά ταξιδεύει

Η διαφορετική γλώσσα, η διαφορετική εμφάνιση, οι διαφορετικές επιλογές, ακόμη και το διαφορετικό από τα συνηθισμένα χρώμα μαλλιών μπορεί να σταθούν η αιτία για την απομόνωση ενός παιδιού από το περιβάλλον του.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη Σοφία, τη μικρή ηρωίδα του νέου παιδικού βιβλίου της Ελένης Γκίκα με τίτλο «Η ζωγραφιά που ταξιδεύει» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Καλέντης». Τα κατακόκκινα μακριά μαλλιά της Σοφίας για τα οποία μέχρι τώρα ένιωθε περήφανη, κυρίως όταν τα θαύμαζε η συνονόματη γιαγιά της, γίνονται ξαφνικά ο εφιάλτης της. Οι συμμαθητές της την κοροϊδεύουν για τα κόκκινα μαλλιά της, τη φωνάζουν «καρότο» και την απομονώνουν. Μέχρι που έρχεται η στιγμή που μέσα από μια υπέροχη ζωγραφική δημιουργία, η μικρή Σοφία καταφέρνει να τους πείσει όλους πως το διαφορετικό είναι άξιο θαυμασμού.

Η συγγραφέας, μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο προηγούμενο παιδικό βιβλίο της «Το μυστικό της μαγικής τσαγιέρας», επανέρχεται με μια ιστορία που μιλά κατευθείαν στην καρδιά του κάθε παιδιού.

Η ίδια διεισδύει βαθιά στην εύθραυστη παιδική ψυχολογία, «διαβάζει» με ακρίβεια τα παιδικά συναισθήματα και στο φινάλε περνά ένα υπέροχο μήνυμα: η διαφορετικότητα είναι ευλογία, όχι ντροπή!

Η υπέροχη αυτή ιστορία της Ελένης Γκίκα ζωντανεύει, με ιδανικό τρόπο, μέσα από την ευαίσθητη και αέρινη εικονογράφηση της Εφης Λαδά.

Αναστασία Κουκά

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ