ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

36Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

«Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη»

Για τρίτη χρονιά ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) συνεχίζει την ενίσχυση των βιβλιοθηκών με την καμπάνια «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη».

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:00, 24/5/2013

Ετσι και στη φετινή 36η Γιορτή Βιβλίου, που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, στο Πεδίον του Αρεως, θα συγκεντρωθούν βιβλία, αυτήν τη φορά για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο και την ενίσχυση των βιβλιοθηκών στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας και στο Τμήμα Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού. Πέρυσι στάλθηκαν 3.000 βιβλία στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών, ενώ σε όλη τη χώρα έχουν μέχρι στιγμής σταλεί περίπου 18.000 βιβλία.

Εκθέσεις
Οι θεματικές ενότητες της 36ης Γιορτής αφορούν τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και τα 50 από την απονομή του Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη.

Ετσι το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει προβολή ανάλογων ντοκιμαντέρ και εκπομπών από το Αρχείο της ΕΡΤ. Ξεχωρίζουν επίσης δύο εκθέσεις: Πολιτικής γελοιογραφίας, με 51 σκίτσα επικαιρότητας 25 Ελλήνων δημιουργών, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, και Φωτορεπορτάζ, με τίτλο «Η άλλη ανάγνωση», σε συνεργασία με την Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Η φωτοειδησεογραφική εικόνα συνοδεύεται πάντα από μια λεζάντα-είδηση. Εδώ λείπει και καλείται ο επισκέπτης να τη γράψει. Εκτός από βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις και προβολές βιβλίων που έγιναν ταινίες, το κοινό που αγαπά τη γραφή και θέλει να ασκηθεί στον γραπτό λόγο, μπορεί να παρακολουθήσει δύο «Σεμινάρια αυτοματικής γραφής με διαγωνισμό διηγήματος», σε συνεργασία με το Μικρό Πολυτεχνείο. Την τελευταία Κυριακή (9/6) θα αναγνωστούν και θα βραβευτούν τα κείμενα που θα ξεχωρίσουν από την κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Ερρίκο Μπελιέ.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ