ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 32°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

114 Κούρδοι μαχητές νεκροί σε μάχες με τουρκικές δυνάμεις

Oι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 114 μαχητές στην κουρδική πόλη Ιντίλ στις επιχειρήσεις που διήρκησαν 3 εβδομάδες και έληξαν σήμερα.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 21:28, 8/3/2016

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Ιντίλ νωρίτερα σήμερα όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο οδόστρωμα εξερράγη κάτω από το όχημά τους, γνωστοποίησαν σε μια χωριστή ανακοίνωση οι δυνάμεις ασφαλείας. Τρεις αστυνομικοί και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε πόλεις και περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας με στόχο να εκδιώξουν τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν, που είχαν κηρύξει την ανεξαρτησία των περιοχών, είχαν τοποθετήσει οδοφράγματα κι είχαν σκάψει τάφρους σε κατοικημένες περιοχές.

Δεν είναι προς το παρόν δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν άμαχοι σκοτώθηκαν στην τελευταία επιχείρηση. Το αντιπολιτευόμενο Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανέφερε την Παρασκευή τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ιντίλ μετά την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τον περασμένο μήνα.

Οι αρχές επέβαλαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Ιντίλ, μιας πόλης 73.000 ανθρώπων που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια της συριακής μεθορίου, την 16η Φεβρουαρίου. Το μέτρο αυτό παραμένει σε ισχύ.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ