ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΙΕΣΗ

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο ανοιχτά της Συρίας

Το πλέον σύγχρονο πυρηνοκίνητο σκάφος του αμερικανικού ναυτικού έχει σταλεί στη Μεσόγειο ως «μήνυμα» προς τον Ασαντ και εγγύηση ασφάλειας για τους πολίτες των ΗΠΑ και άλλων χωρών που βρίσκονται εκεί.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 13:01, 28/11/2011

Επισήμως η άφιξη του αεροπλανοφόρου στα νερά της ΝΑ Μεσογείου είναι τυπική, καθώς επιστρέφει από τον Ινδικό Ωκεανό και μέσω του Σουέζ, με σκοπό να περάσει τη Μεσόγειο και το Γιβραλτάρ κατευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε στο Reuters δυτικός διπλωμάτης, «η παρουσία του δημιουργεί επιπλέον ψυχολογική πίεση στο καθεστώς του Ασαντ και σίγουρα αυτό δεν ενοχλεί τις ΗΠΑ».

Οι ΗΠΑ έχουν και επισήμως εκδόσει ταξιδιωτικές οδηγίες και έχουν καλέσει τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την περιοχή άμεσα, όσο είναι ακόμη διαθέσιμες κανονικές επιβατικές πτήσεις από τη Δαμασκό και άλλα αεροδρόμια.

Το σκάφος εχει πάρει το όνομά του από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος όπως φαίνεται συνεχίζει να κατατρέχει τα καθεστώτα της περιοχής που δεν συμπαθεί η Ουάσιγκτον. Επί της προεδρίας του οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιτέθηκαν για πρώτη φορά στο ιρακινό καθεστώς και τον Σαντάμ Χουσεϊν τη δεκαετία του 1990. 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ