ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ»

Βρυξέλλες: «Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν διαδηλωτές στον Τραμπ

Σε κλοιό διαδηλωτών αναμένεται να βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 21:18, 19/5

Σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, έχουν προγραμματιστεί δύο διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ και του NATO, στις 24 και 25 Μαΐου.

Στην πρώτη συγκέντρωση, με το μήνυμα «ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος» αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 10.000 άνθρωποι, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

Το κάλεσμα στη διαδήλωση έκαναν αρχικά ενώσεις φοιτητών της Γάνδης και των Βρυξελλών. Κατόπιν στην κινητοποίηση κάλεσαν επίσης μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Oxfam, η Διεθνής Αμνηστία και η Greenpeace, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα της αριστεράς.

Η πορεία θα ξεκινήσει περί τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) και θα περάσει μπροστά από το χρηματιστήριο των Βρυξελλών. Θα γίνει λίγη ώρα μετά την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ξεκινά από σήμερα την παρθενική του περιοδεία στο εξωτερικό.

Την επομένη —την ημέρα της συνόδου— προβλέπεται να γίνει μια συγκέντρωση, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη νέα έδρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, η οποία θα εγκαινιαστεί για την περίσταση.
Θα πρόκειται για μια «διαδήλωση περισσότερο πολιτική παρά εναντίον ενός προσώπου», σημείωσε ο Περαγιά, για τον οποίο σκοπός της κινητοποίησης είναι να εκφραστεί μια διαμαρτυρία για την πολιτική του NATO, όχι απλά εναντίον του Τραμπ προσωπικά.

Στις Βρυξέλλες έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω και της 29 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με την αστυνομία να φοβάται «σοβαρά επεισόδια», ειδικά από μέρους ενός «σκληρού πυρήνα» διαδηλωτών που αναμένεται πως θα ταξιδέψουν από τη Γερμανία το πρωί της Δευτέρας, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα La Dernière Heure.

Άλλοι διαδηλωτές αναμένεται να φθάσουν στο Βέλγιο από την Ολλανδία και τη Γαλλία την ίδια ημέρα, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στη βελγική αστυνομία. Ωστόσο η εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ