ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Επίσημα υπό δικαστική έρευνα ο Νικολά Σαρκοζί

Επίσημα υπό δικαστική έρευνα τέθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ελέγχεται για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του στις προεδρικές εκλογές του 2012. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 0:33, 17/2/2016

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαρκοζί μεθοδεύει την επιστροφή του στην γαλλική πολιτική σκηνή και μάλιστα έχει δηλώσει ανοιχτά ότι σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017. 

Ο κ. Σαρκοζί έφτασε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα του Παρισιού το πρωί της Τρίτης και παρέμεινε εκεί για μια «μαραθώνια» κατάθεση. Τελικώς, το γραφείο του Εισαγγελέα ενημέρωσε τον κ. Σαρκοζί ότι πλέον τελεί υπό δικαστική έρευνα για «πιθανή παράνομη χρηματοδότηση μιας προεκλογικές εκστρατείας υποψηφίου, οι δαπάνες της οποίας υπερέβησαν το νόμιμο προβλεπόμενο όριο». 

Πλέον, ο 61χρονος Σαρκοζί κινδυνεύει να οδηγηθεί σε δίκη, παρότι η απόφαση των αρχών δεν ισοδυναμεί αυτόματα με την απαγγελία κατηγοριών. Ο γαλλικός Τύπος επισημαίνει, όμως, ότι οι εξελίξεις αυτές πιθανώς να βάλουν στον «πάγο» την πρόθεση του πρώην προέδρου να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς θα εγκλωβιστεί σε πολύμηνες νομικές διαδικασίες. 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ