ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ερχεται φονικότερο κύμα τον χειμώνα στην Ασία

Για ένα νέο, πιο φονικό κύμα της νέας γρίπης στην Ασία με την έλευση του χειμώνα προειδοποίησε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:56, 10/9/2009

Για ένα νέο, πιο φονικό κύμα της νέας γρίπης στην Ασία με την έλευση του χειμώνα προειδοποίησε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στον Καναδά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ασθένεια παραμένει σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, ενώ στη Γαλλία επιστήμονες, συνδικαλιστικοί φορείς, δημοσιογράφοι και γιατροί καλούν την κυβέρνηση να διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας με «δημοκρατικό τρόπο» εφόσον πρόκειται για μία υπόθεση κοινωνικού χαρακτήρα, σε επιστολή τους στην εφημερίδα «Λιμπερασιόν». Στο μεταξύ, πολλά σχολεία στο Παρίσι και στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων της νέας γρίπης.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην περιοχή Σάμιλ Πιανγμπαγκτσάνγκ, κατά τη συνάντηση των υπουργών Υγείας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στο Κατμαντού, μία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης αυτό τον χειμώνα είναι ένα πραγματικό ενδεχόμενο στην Ασία.

Ο διεθνής οργανισμός έχει προσφέρει τεχνολογική και οικονομική βοήθεια σε τρεις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων αλλά τα νέα εμβόλια δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από την έναρξη του χειμώνα.

Στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου διεθνής διάσκεψη για τη νέα γρίπη με κύριο αντικείμενο τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Στον Καναδά, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το 1% των κρουσμάτων είναι βαριάς μορφής καθώς η νόσος έπληξε και τους πνεύμονες των ασθενών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ, 2.837 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τη νέα γρίπη σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ