ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΝΕΑ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ευνοημένη δημοσκοπικά η Λεπέν από την επίθεση στο Παρίσι - «Μάχη» στον πρώτο γύρο

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της Πέμπτης ευνοεί δημοσκοπικά την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με την πρώτη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε μετά το χτύπημα από το Ινστιτούτο Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 20:39, 21/4

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα βγει νικητής τόσο στον πρώτο γύρο της Κυριακής όσο και στον δεύτερο γύρο, δύο εβδομάδες αργότερα. Ωστόσο, το ποσοστό του Μακρόν παρουσιάζει πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση και διαμορφώνονται στο 24,5%, ενώ η Λεπέν αυξάνει το ποσοστό της κατά 1%, συγκεντρώνοντας 23%.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%, συνεπώς δεν προβλέπεται να καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου.

Ο Μακρόν «έχει καλές πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο και επομένως είναι απίθανο να αποκλειστεί» επισήμανε ο Γκαέλ Σλιμάν του Odoxa στο κείμενο που επεξηγεί τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Στον β΄ γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα νικήσει με άνεση τη Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ