ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 21°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥΤΙΝ

«Φανταστικές οι απειλές από τη Ρωσία»

«Δεν πρέπει να εφευρίσκει κανείς φανταστικές απειλές προερχόμενες από τη Ρωσία», όπως π.χ. «η απειλή του υβριδικού πολέμου». 

  • ΕΘΝΟΣ
  • 8:59, 1/6
«Προκαλείτε φόβο στον ίδιο σας τον εαυτό. Βασίζεστε σε φανταστικά δεδομένα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
«Προκαλείτε φόβο στον ίδιο σας τον εαυτό. Βασίζεστε σε φανταστικά δεδομένα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στη Δύση ο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη «Le Figaro» μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. «Προκαλείτε φόβο στον ίδιο σας τον εαυτό. Βασίζεστε σε φανταστικά δεδομένα» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Πούτιν διεθνώς είναι η τρομοκρατία και επισήμανε ότι θα είναι σύμμαχος της Δύσης για να επιστρέψει η ασφάλεια. «Η μοναδική προοπτική είναι η συνεργασία σε όλους τους τομείς. Ακόμη και στα θέματα ασφάλειας». Αυτή ήταν η απάντηση του Πούτιν όταν τον ρώτησαν για τις επιφυλάξεις της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.

Επιθέσεις
«Στην Ευρώπη γίνονται επιθέσεις. Στη Ρωσία γίνονται επιθέσεις. Στο Βέλγιο γίνονται επιθέσεις» δήλωσε ο Πούτιν, εις απάντησιν όσων είπε ο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για «ρωσική απειλή».

«Συμφωνώ με τον Μακρόν και για την ''κόκκινη γραμμή'' που έθεσε εναντίον κάθε χρήσης χημικών όπλων στη Συρία» δήλωσε κατηγορηματικά ο Πούτιν. «Ναι, συμφωνώ. Εναντίον κάθε δύναμης που θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πρέπει η διεθνής κοινότητα να έχει μια κοινή πολιτική η οποία θα έκανε την εν λόγω χρήση αδύνατη, τόσο απλά».

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι και η αντιπολίτευση του Μπασάρ Αλ Ασαντ μπορεί να κάνει χρήση τέτοιων όπλων.