ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΕΙΒΙΚ

Γράμμα στη δολοφόνο 9 μεταναστών

Γράμμα από τη φυλακή προς τη φυλακισμένη ομοϊδεάτισσά του Μπεάτε Τσέπε, μέλος της γερμανικής ναζιστικής οργάνωσης Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία (NSU) που από το 2000 μέχρι το 2007 δολοφονούσε μετανάστες, έστειλε ο μακελάρης του Ουτόγια Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 19/11/2012
Ο ακροδεξιός μακελάρης Αντερς Μπρέιβικ έστειλε γράμμα συμπαράστασης σε μέλος της γερμανικής ναζιστικής οργάνωσης Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία
Ο ακροδεξιός μακελάρης Αντερς Μπρέιβικ έστειλε γράμμα συμπαράστασης σε μέλος της γερμανικής ναζιστικής οργάνωσης Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία

Ο ναζιστής - δολοφόνος που προκάλεσε τη μεγαλύτερη τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία της Νορβηγίας όταν πριν από έναν χρόνο εκτέλεσε εν ψυχρώ 77 μέλη του Εργατικού Κόμματος, στο γράμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», χαρακτηρίζει την Τσέπε, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία 9 μεταναστών (εκ των οποίων και ένας Ελληνας) και μίας αστυνομικού, ως «αδερφή του».

Εν συνεχεία, στο γράμμα με ημερομηνία 7 Μαΐου 2012, το οποίο οι γερμανικές αρχές δεν παρέδωσαν ποτέ στην Τσέπε, αναφέρει: «Είμαστε και οι δύο οι πρώτες σταγόνες που μαρτυρούν ότι μια τεράστια εξαγνιστική καταιγίδα πλησιάζει την Ευρώπη. Είμαστε και οι δύο μάρτυρες της επανάστασης των συντηρητικών και εσύ θα έπρεπε να είσαι περήφανη για τη θυσία και τις προσπάθειές σου.

Να ξέρεις ότι η θυσία σου γιορτάζεται στη βόρεια Ευρώπη από δεκάδες χιλιάδες πολιτιστικά συντηρητικούς». Μεταξύ άλλων ο Μπρέιβικ, την καλεί να μετατρέψει τη δίκη της σε διαδικασία προπαγάνδισης των ακροδεξιών απόψεων, όπως ακριβώς προσπάθησε και ο ίδιος να κάνει στη δίκη του.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ