ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ιατρικές δαπάνες και φοιτητικά δάνεια «θηλιά» για τους Αμερικανούς

Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα των Αμερικανών πολιτών, αποκαλύπτει η έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:59, 19/5

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου τρεις στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, παρά τη μικρή βελτίωση που καταγράφεται στη γενικότερη κατάσταση των νοικοκυριών στις ΗΠΑ.

Συνολικά 73 εκατομμύρια ενήλικες, κυρίως ισπανόφωνοι και αφροαμερικανοί «δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα», αναφέρει η Fed, ενώ το 44% δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει μια έκτακτη δαπάνη ύψους 400 δολαρίων, παρά μόνο αν πουλήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή αν λάβει δάνειο.

Οι ιατρικές δαπάνες, θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης στην Ουάσινγκτον, συνιστούν ένα πολύ μεγάλο βάρος για τα νοικοκυριά. Το 2016, το 10% χρωστούσε ακόμη χρήματα από ιατρικά έξοδα που είχε κάνει τον προηγούμενο χρόνο.

«Μελανό σημείο» αποτελούν επίσης τα φοιτητικά δάνεια, καθώς το ένα τρίτο όσων έλαβαν δάνειο για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους καθυστερεί να αποπληρώσει τις δόσεις του.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είχε βελτιωθεί ελαφρά το 2016: το 70% των οικογενειών δήλωνε ότι έχει οικονομική άνεση ή ζει αξιοπρεπώς. Το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν 69% και το 2013 μόλις 62%.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ