ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 30°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ιταλία: 20 χρόνια φυλακή για πληρωμένη επίθεση με οξύ στη σύντροφό του

Σύμβολο του αγώνα κατά της κακοποίησης των γυναικών, έγινε η δικηγόρος Λουτσία Ανιμπάλι στην Ιταλία, η οποία πριν από ένα χρόνο, δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο από δύο Αλβανούς που πλήρωσε ο πρώην αρραβωνιαστικός της. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 0:03, 31/3/2014

Το δικαστήριο του Πεσάρο καταδίκασε τον Λούκα Βαράνι, επίσης δικηγόρο, σε κάθειρξη 20 ετών για απόπειρα δολοφονίας και τους συνεργούς του, σε 14 χρόνια φυλάκισης τον καθένα.

«Θεωρώ δίκαιη αυτή την καταδίκη», είπε η γυναίκα και δήλωσε ικανοποιημένη η ίδια και η οικογένειά της γιατί όπως είπε «μπορούμε επιτέλους να ανασάνουμε πάλι. Σίγουρα παραμένει ένα πολύ θλιβερό συμβάν».

Σήμερα η Λουτσία, μετά από 11 χειρουργικές επεμβάσεις και με εμφανή ακόμα τα σημάδια στο πρόσωπό της, δηλώνει πιο δυνατή από ποτέ. «Ο εφιάλτης μου στην πραγματικότητα τελείωσε πριν από ένα χρόνο. Προχωράω μπροστά, όπως έκανα πάντα, με τη ζωή μου, με εμένα την ίδια, με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Προχωράω στο δρόμο μου» λέει.

Ο αρραβωνιαστικός της την απειλούσε και έκανε ανυπόφορη τη ζωή της, ενώ είχε επιχειρήσει να την κάψει ζωντανή μέσα στο σπίτι, προτού προσλάβει τους δύο Αλβανούς.

Στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας, ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο βράβευσε τη Λουτσία για το θάρρος και την αποφασιστικότητά της να ζητήσει δικαιοσύνη, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες γυναίκες να αντιδράσουν απέναντι στη βία των ανδρών.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ