ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 36°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

«Μη λυγίσετε» διαμηνύει στους διαδηλωτές το Spiegel στα τουρκικά

Σε μία κίνηση συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές της Τουρκίας το γερμανικό περιοδικό Spiegel κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα φιλοξενεί ρεπορτάζ στην τουρκική γλώσσα γύρω από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 16:25, 23/6/2013
Φωτογραφία: Der Spiegel
Φωτογραφία: Der Spiegel

Είναι η πρώτη φορά στα 66 χρόνια του, το περιοδικό περιοδικού κυκλοφορεί με εξώφυλλο στα τουρκικά, ενώ αφιερώνει περίπου δέκα σελίδες σε ρεπορτάζ στα τουρκικά και τα γερμανικά σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλό του απεικονίζεται μία διαδηλώτρια, η οποία κρατά στα χέρια της ένα πλακάτ που γράφει «Boyun Eğme» («Μη λυγίζετε») ένα μήνυμα που θέλει να περάσει και το περιοδικό από την πλευρά του.

Το μήνυμα στο πλακάτ είναι στην τουρκική γλώσσα και μεταφράζεται με αστερίσκο στο κάτω μέρος στα γερμανικά.

Σε αυτό το τεύχος του Spiegel οι αναγνώστες θα δουν δύο φορές τα κείμενα της θεματικής του τίτλου -μία φορά στη γερμανική γλώσσα και μία στην τουρκική.

«Τα γεγονότα στην Τουρκία, επίσημα υποψήφια για ένταξη στη ΕΕ, οι φραστικές επιθέσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, η καταστολή, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνει το περιοδικό.

«Αυτά μάς αφορούν όλους: τους Τούρκους και τους Γερμανούς, τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής, τους Ευρωπαίους», τονίζει το Der Spiegel.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ