ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στο Παρίσι είχε ζήσει τη φρίκη στο Μπατακλάν [photo]

Ο 37χρονος Xavier Jugelé, ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός από τζιχαντιστικά πυρά στην επίθεση στη λεωφόρο Σανς Ελιζέ χτες το βράδυ, είχε δει από κοντά τη φρίκη της τρομοκρατίας στην επίθεση στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015… 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 17:34, 21/4 , ενημερώθηκε

Ο Jugelé ήταν ένας από τους αστυνομικούς που έσπευσε στον συναυλιακό χώρο μετά από την επίθεση. Το θέαμα, αποτρόπαιο… Ένα χρόνο μετά το μακελειό, ο Jugelé επέστρεψε στο Μπατακλάν για αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ» είχε πει σε δημοσιογράφος ο ίδιος, μετά την πρώτη συναυλία στο χώρο μετά το μακελειό. 

«Είμαστε εδώ ως μάρτυρες. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας αξίες. Η συναυλία αυτή γίνεται για να γιορτάσουμε τη ζωή. Για να πούμε “όχι” στους τρομοκράτες» δήλωσε τότε στο περιοδικό People. 

Και χτες, ο άνθρωπος αυτός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες φανατικού… 

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Xavier. RIP» έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο η ομάδα Flag, που εκπροσωπεί τους ΛΟΑΤ [σ.σ. Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς] αστυνομικούς. 

Συνάδελφοί του δήλωσαν σε γαλλικά ΜΜΕ ότι ο αστυνομικός ήταν μέλος του 32ου τμήματος της αστυνομίας του Παρισιού. 

Ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη δουλειά του, πρόθυμος να βοηθήσει και ιδιαίτερα αγαπητός.

Αφήνει πίσω του έναν σύντροφο. 

Μάλιστα, φίλοι του δήλωσαν στο περιοδικό Marianne ότι ο Jugelé είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να βοηθήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ