ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

«Ο Μουγκάμπε μπορεί να κατέβει στις εκλογές ακόμη και ως πτώμα»

Ο 92χρονος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, μπορεί να κατέβει στις εκλογές του επόμενου έτους ακόμη και ως «πτώμα», αν πεθάνει πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε η σύζυγός του.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 18:31, 17/2

Η Γκρέις Μουγκάμπε κατηγόρησε κάποια κυβερνητικά στελέχη του κόμματος Zanu-PF που συνωμοτούν για να πάρουν τη σκυτάλη από το σύζυγό της και είπε πως αν πεθάνει οι υποστηρικτές του θα πρέπει να βάλουν το όνομά του στο ψηφοδέλτιο για να του δείξουν την αγάπη τους.

«Αν ο Θεός αποφασίσει να τον πάρει, τότε θα τον παρατάξουμε ως πτώμα» είπε μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές σε ένα συλλαλητήριο στο Μπουχέρα, στην ανατολική Ζιμπάμπουε, μιλώντας στην τοπική γλώσσα Σόνα.

Ο πρόεδρος, που θα γίνει 93 ετών την Τρίτη, έχει ελαχιστοποιήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις του ενώ η γυναίκα του, που είναι 51 ετών, γίνεται όλο και πιο ορατή στην πολιτική σκηνή.

Ο Μουγκάμπε βρίσκεται στην εξουσία από το 1980 μετά από χρόνια πολέμου. Μια μεγάλη γιορτή προγραμματίζεται γι’ αυτόν στις 25 Φεβρουαρίου.

Η Γκρέις Μουγκάμπε προειδοποίησε τους συνεργάτες του συζύγου της από την εποχή του πολέμου των ανταρτών ενάντια στους λευκούς πως κι αυτοί είναι πολύ μεγάλοι για να πάρουν την εξουσία. «Όποιος ήταν με τον Μουγκάμπε το 1980 δεν έχει δικαίωμα να του πει ότι είναι μεγάλος. Αν θέλετε να φύγει ο Μουγκάμπε, θα φύγετε κι εσείς μαζί του. Και μετά θα αναλάβουμε επειδή δεν ήμασταν εδώ το 1980» είπε, δείχνοντας τον εαυτό της. 

Πηγή: Guardian

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ