ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Πανηγυρικές δηλώσεις και μήνυμα Ασάνζ ότι «ο πόλεμος τώρα ξεκινάει» [photos & vid]

Σε πανηγυρικές δηλώσεις προέβη ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών της Σουηδίας να βάλουν στο αρχείο την έρευνα που αφορούσε την καταγγελία βιασμού από τον ίδιο μίας 30χρονης γυναίκας.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:27, 19/5

Από την πρεσβεία του Ισημερινού, όπου παραμένει τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Ασάνζ έκανε λόγο για μία «σημαντική νίκη» για τον ίδιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όχι μόνο δεν έχει τελειώσει ακόμη ο αγώνας του, αλλά «ο καθαυτό πόλεμος μόλις τώρα ξεκινάει».

Μιλώντας από το μπαλκόνι της πρεσβείας, ο Ασάνζ διαμήνυσε ότι ο ιστότοπος του θα συνεχίσει να αποκαλύπτει έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα.

«Έχω δικαίωμα στο άσυλο» είπε και ευχαρίστησε τον Ισημερινό, μια χώρα η οποία στάθηκε στο πλευρό του παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε.

Όπως ανέφερε, ο ισχυρισμός της βρετανικής αστυνομίας ότι μπορεί να τον συλλάβει επειδή ζήτησε άσυλο είναι αβάσιμος και είπε πως ελπίζει να ξεκινήσει ένας «διάλογος» με τις βρετανικές αρχές για το μέλλον του.

Υπενθύμισε ωστόσο ότι το Λονδίνο αρνείται μέχρι τώρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν έχει λάβει κάποιο αίτημα για την έκδοσή του σε άλλη χώρα.

Ο ίδιος πάντως, δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει ακόμη και με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ