ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΓΙΟΝ, ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΛΕΠΕΝ

Σκληρό ροκ στο ντιμπέιτ των Γάλλων υποψηφίων

«Πυρά» και αλληλοκατηγορίες για τα… καυτά ζητήματα της μετανάστευσης και της αστυνόμευσης ανταλλάσσουν οι πέντε υποψήφιοι για την γαλλική προεδρία, στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του είδους που διοργανώνεται στη χώρα. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 23:43, 20/3

Με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να εμφανίζεται νικήτρια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, τόσο ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν όσο και ο κεντρώος Μανουέλ Μακρόν προσπαθούν να ανακόψουν την ανοδική της πορεία στις δημοσκοπήσεις. 

Ο Ρεπουμπλικάνος Φρανσουά Φιγιόν, που είδε τα ποσοστά του να καταποντίζονται μετά την έρευνα για την αργομισθία της συζύγου του, δήλωσε κατά την έναρξη του ντιμπέιτ ότι θέλει να γίνει ο πρόεδρος της «εθνικής ανάρρωσης», όπως την χαρακτήρισε. 

Σε περίπτωση που ο Φιγιόν περάσει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου εφόσον δεν υπάρξει καθαρός νικητής από τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου,  και βρεθεί αντιμέτωπος με την ακροδεξιά ηγέτιδα του «Εθνικού Μετώπου», τότε αναμένεται να αναδειχτεί νικητής της διαδικασίας. 

Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που στον β’ γύρο περάσει ο Μανουέλ Μακρόν. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι θέλει να αλλάξει τον «πολιτικό διχασμό» της Γαλλίας. 

Με τη σειρά της η Μαρίν Λεπέν είπε ότι θέλει μια Γαλλία «δουλικό» της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Βερολίνου. 

Στο ντιμπέιτ συμμετέχουν και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν καθώς και ο αντίπαλός του στην αριστερά, ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ