ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

WASHINGTON POST

Σύμβουλος του Τραμπ «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για τις σχέσεις με τη Ρωσία

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τις πιθανές σχέσεις μεταξύ του προεκλογικού «στρατοπέδου» του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post να αναφέρει ότι ένας εν ενεργεία αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είναι «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα.  

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 23:04, 19/5 , ενημερώθηκε

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι πηγές της δεν θέλησαν να κατονομάσουν τον αξιωματούχο, παραδέχτηκαν, όμως, ότι εκτελεί χρέη συμβούλου στον Λευκό Οίκο και θεωρείται κοντά στον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές φαίνεται, όπως υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, να κινείται πλέον πιο γρήγορα. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία και ξεκινούν τώρα να πραγματοποιούν συνεντεύξεις με ανθρώπους «ενδιαφέροντος» και να ζητούν από τις δικαστικές αρχές να τους καλούν επίσημα να καταθέσουν.

Οι πηγές της «Washington Post» εκτιμούν, παράλληλα, ότι οι έρευνες θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες. 

Παράλληλα, τόνισαν ότι οι υπεύθυνοι της έρευνας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς ανθρώπους που στο παρελθόν είχαν επιρροή επί του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας αλλά και αφότου ορκίστηκε πρόεδρος. Ορισμένοι εξ΄αυτών πιθανώς να έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή το επιτελείο του, όπως για παράδειγμα ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν αλλά και ο Πολ Μαναφορτ, μέλος της προεκλογικής του καμπάνιας. 

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ