ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 21°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συστάσεις για... προσευχή πριν από το σεξ

Με τον... σταυρό στο χέρι θα κάνουν από εδώ και στο εξής σεξ οι Καθολικοί στη Βρετανία!

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:56, 7/9/2009
Η Καθολική Εκκλησία της Αγγλίας προτείνει μια συγκεκριμένη προσευχή πριν από την ερωτική πράξη
Η Καθολική Εκκλησία της Αγγλίας προτείνει μια συγκεκριμένη προσευχή πριν από την ερωτική πράξη

Με τον... σταυρό στο χέρι θα κάνουν από εδώ και στο εξής σεξ οι Καθολικοί στη Βρετανία! Η Καθολική Εκκλησία της Αγγλίας και της Ουαλίας εξέδωσε βιβλίο προτείνοντας στα ζευγάρια να λένε μία συγκεκριμένη προσευχή πριν από την ερωτική πράξη.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς-ιερείς, η προσευχή έχει ως στόχο τον εξαγνισμό των προθέσεων των συντρόφων ώστε η ερωτική πράξη να μη χαρακτηρίζεται από εγωιστική στάση και να μη γίνεται χάριν της ηδονής.

Με την προσευχή το ανδρόγυνο ζητά από τον Θεό «να τοποθετήσει μέσα σε μας την αληθινή αγάπη, την τρυφερότητα που ενώνει, την προσφορά, τη συγχώρεση, την αγάπη» και να χαιρετίσει τη φυσική ένωση. Συνεχίζει ως εξής: «Ανοιξε τις καρδιές μας σε Εσένα, στον καθένα από εμάς και στην καλοσύνη της βούλησής σου».

Μάλιστα, το βιβλίο 64 σελίδων, το οποίο πωλείται στην τιμή των 1,95 λιρών, περιέχει προσευχές για κάθε στάδιο του γάμου και της οικογενειακής ζωής, για τον αρραβώνα, την προετοιμασία για απόκτηση παιδιού, την εγκυμοσύνη και τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων γονέων.

Ακόμη, ασκεί κριτική εναντίον εκείνων «οι οποίοι στην εποχή μας το θεωρούν τόσο δύσκολο ή αδύνατο να δεθούν με ένα άτομο για το υπόλοιπο της ζωής τους» και εκείνων οι οποίοι «έχουν μια κουλτούρα που απορρίπτει την αιωνιότητα του γάμου και κοροϊδεύει ανοιχτά τη δέσμευση των συζύγων για πίστη».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ