ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τα μυστικά του Τάμεση: Τι κρύβει το σκοτεινό ποτάμι του Λονδίνου [photos]

Ο ποταμός που διασχίζει το Λονδίνο, ο γνωστός σε όλους μας Τάμεσης, είναι το «αίμα» που δίνει ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα από τη στιγμή της γέννησής της περίπου 2000 χρόνια πριν. Ήταν η αρτηρία μέσω της οποίας πέρασε το παγκόσμιο εμπόριο επί Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στις όχθες του βρίσκονταν εργοστάσια που οδήγησαν στη βιομηχανική επανάσταση, που όμως άφησαν τα νερά του βιολογικά νεκρά.

  • NEWSONLY
  • 20:30, 19/5

Σήμερα τα εργοστάσια έχουν μετατραπεί σε γκαλερί, το ποτάμι είναι «σπίτι» για φώκιες και έχει γίνει ένας πολύ αγαπημένος ανοιχτός χώρος. Για τον φωτογράφο του Reuters, Stefan Wermuth οι περισσότερες μέρες δουλειάς τις πέρασε βολτάροντας στον Τάμεση καλύπτοντας πολιτικές μηχανορραφίες της Βουλής, την Τράπεζα της Αγγλίας ή τις πρόβες μίας νέας έκθεσης στην γκαλερί Τέιτ.

Για τρεις μήνες περπατούσε κατά μήκος των οχθών του Τάμεση φωτογραφίζοντας τον ποταμό και τα εγκαταλέλειμμένα αντικέμενα που έχει ξεβράσει η παλίρροια

Η ποικιλία των αντικειμένων που ξεπηδούν από τη λάσπη είναι αινιγματική: από λασπωμένος κώνους της τροχαίας και στροβιλισμένα φύκια, μέχρι ένα νεκρό περιστέρι δίπλα σε ένα τριαντάφυλλο πάνω στην άμμο.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ