ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ταγιάνι: Ευπρόσδεκτο το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ, αν οι ψηφοφόροι αλλάξουν γνώμη

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ευπρόσδεκτο να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν οι Βρετανοί ψηφοφόροι αλλάξουν γνώμη στις εκλογές του Ιουνίου, τόνισε ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 10:51, 21/4

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στο Λονδίνο – όπου συζητήθηκε το θέμα του Brexit με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου – ο Ταγιάνι δήλωσε πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα μπορούσε να αντιστραφεί εύκολα από τα κράτη μέλη της ΕΕ εάν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης μετά τις εκλογές. 


«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις εκλογές, θέλει να αποσύρει το αίτημα για Brexit, τότε η διαδικασία είναι πολύ σαφής» ανέφερε σε συνέντευξή του σε αγγλικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Guardian. 

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήθελε να μείνει, όλοι θα ήταν υπέρ. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος» πρόσθεσε. 

Ο Ταγιάνι δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με την Μέι πως συμφώνησαν σχετικά με την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ μετά το Brexit. 

Όπως είπε: «Είναι ένα θετικό μήνυμα. Θέλουμε να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών – οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα – θέλουμε να συνεργαστούμε. Η κυρία Μέι υπογράμμισε αυτή τη θέση. Είναι η θέση μας. Και οι δύο ήμασταν υπέρ των πολιτών μας. Είναι μια καλή αρχή. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή» δήλωσε. 

Ένας εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως η πρωθυπουργός και ο Ταγιάνι συμφώνησαν πως η Βρετανία και η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν στενή σχέση μετά το Brexit. Συμφώνησαν επίσης πως είναι σημαντικό να δοθεί μια «πρώτη βεβαιότητα» για το καθεστώς των Βρετανών πολιτών που κατοικούν στην ΕΕ και των πολιτών άλλων κρατών μελών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ