ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Το ρατσιστικό μίσος πυρπολεί αδύναμα πνεύματα»

Στο μακελειό της Νορβηγίας με τους 93 νεκρούς την Παρασκευή, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, αναφέρθηκε ο γαλλικός Τύπος.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 7:30, 25/7/2011
«Αποτρόπαιη, αλλά απαραίτητη» χαρακτηρίζει τη δολοφονία 93 νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τόσων, ο 32χρονος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διπλή φονική επίθεση στη Νορβηγία
«Αποτρόπαιη, αλλά απαραίτητη» χαρακτηρίζει τη δολοφονία 93 νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τόσων, ο 32χρονος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διπλή φ

«Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και μερικούς μήνες μετά το θάνατό του, είναι ανησυχητικό το ότι η κληρονομιά του Μπιν Λάντεν ανακτάται από ένα φονταμενταλισμό με αντίθετο σύμβολο», γράφει η συντηρητική Le Figaro.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «υπάρχει ένας κίνδυνος που οι ευρωπαϊκές κοινωνίες οφείλουν να πάρουν στα σοβαρά για να διασφαλίσουν ότι η φονική οργή του εκτελεστή του Όσλο θα παραμείνει μια μεμονωμένη τραγωδία».

Η καθολική La Croix εκτιμά ότι «πρέπει να ακούσουμε το μάθημα που μας δίνουν οι θάνατοι που θλίβουν τους νορβηγούς αυτές τις ημέρες» και ότι «η βία δεν ανήκει μόνο στην μια ή στην άλλη πλευρά».

Η αριστερή L'Humanite γράφει ότι ο λόγος που εμφορείται «από ρατσιστικό μίσος πυρπολεί εύκολα τα αδύναμα πνεύματα που φαντασιώνονται μεγάλες δυνάμεις» και προσθέτει πως η ρητορική «περί πολέμου των πολιτισμών» καλλιεργεί και «εξάπτει τους φανατισμούς κάθε είδους».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ