ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 30°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

Τουσκ: Αν δεν προστατέψουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, η ζώνη Σένγκεν θα αποτελέσει Ιστορία

«Αν δεν προστατέψουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, η ζώνη Σένγκεν θα αποτελέσει Ιστορία» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 15:54, 29/11/2015

Ο Πρόεδρος της ΕΕ τόνισε ότι βασικός στόχος της Συνόδου είναι να αναχαιτιστούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, αλλά και μια ευρύτερη επανεκκίνηση των σχέσεων της ΕΕ με την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, στο ρόλο της όσον αφορά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μαζί της, όχι μόνο σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, αλλά και στο Κυπριακό ζήτημα.

Συνεχίζοντας ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι το μοναδικό κλειδί για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης και κατέληξε λέγοντας:

«Ας μην είμαστε αφελείς. Εμείς έχουμε την ευθύνη και το καθήκον να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Δεν είναι υποχρέωση καμίας τρίτης χώρας να το κάνει. Αν δεν φυλάξουμε τα εξωτερικά μας σύνορα η ζώνη Σένγκεν θα γίνει ιστορία».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ