ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αν βρει το χαμόγελό του το παιδί, υπάρχει ελπίδα

Συγγραφέας
  • 8/4

Τα προσφυγόπουλα είναι δικά μας παιδιά, χρειάζονται την αγάπη μας. Χρειάζονται μια ανοιχτή αγκαλιά και κοινωνική, ανθρώπινη θαλπωρή. Η χώρα μας άνοιξε την αγκαλιά της, δεν έκλεισε τα σύνορά της, η ΕΕ τα έκλεισε και χρησιμοποιεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου εναντίον μας, με την «επιστροφή» στον τόπο προέλευσης. Στο Προσφυγικό δεν υπάρχει ευρωπαϊκός πολιτισμός και ας έκλαψε μπροστά στην εικόνα του Αϊλάντ που πνίγηκε στα παράλια της Μ. Ασίας ο κ. Γιούνκερ.

Προχθές στη Νέα Σμύρνη της προσφυγιάς πήγαν προσφυγόπουλα να δουν τον Πανιώνιο. Το ίδιο έγινε και στην Τούμπα του ΠΑΟΚ. Δεν άλλαξε ο κόσμος τους ο καταθλιπτικός συνολικά από τέτοιες αποσπασματικές εκδηλώσεις, αλλά αυτές οι εκδηλώσεις εξόδου από τα γκέτο του Σκαραμαγκά και αλλού μπορούν να αλλάξουν την εικόνα για τον κόσμο που τα περιβάλλει. Τα προσφυγόπουλα χρειάζεται να μάθουν γράμματα και τη γλώσσα μας, γι' αυτό οι γονείς που αντιδρούν σ' αυτό τον σκοπό από ξενοφοβισμό, ρατσισμό και χρυσαυγίτικη, φασίζουσα νοοτροπία, πρέπει να ξανακαθίσουν στα θρανία και να μάθουν πως σ' αυτό το κοινό σπίτι μας που είναι η γη κανένας δεν είναι ξένος και πως οι την ελληνική γλώσσα γνωρίζοντες γίνονται Ελληνες του οικουμενικού ανθρωπιστικού πολιτισμού, που δεν μπορούν οι διάφοροι Σόρος και οι ανοιχτές τους κοινωνίες να τον πουλούν και να τον εμπορεύονται. Οσο ένα παιδί θα χάνει το γέλιο του, ο κόσμος θα είναι άρρωστος. Οσο ένα παιδί θα πεθαίνει ανά δευτερόλεπτο από αρρώστιες ιάσιμες, από πείνα και από πολεμικές παράπλευρες απώλειες, όλοι μας είμαστε ένοχοι.

Στη Συρία το δράμα συνεχίζεται και σκοτώνονται κάθε μέρα μικρά παιδιά και αθώοι άνθρωποι από εμφύλιες συγκρούσεις και από βομβαρδισμούς των ισχυρών που μάχονται ποιος θα κερδίσει περισσότερα στη μοιρασιά. Ο Τραμπ βομβαρδίζει τη Συρία με πρόσχημα τα χημικά. Το ίδιο έγινε και στο Ιράκ. Στην Παλαιστίνη σκοτώνονται τα παιδιά μην προλάβουν να γίνουν άντρες και πολεμήσουν για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας τους από το Ισραήλ.

Ολα αυτά είναι γνωστά, εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού, βουλιμικού καταναλωτικού κόσμου. Τα πρώτα θύματα και στις δήθεν προηγμένες χώρες είναι τα φτωχά παιδιά. Αν η δήθεν Ενωμένη Ευρώπη συνεχίσει αυτή την ξενοφοβική πολιτική, το Προσφυγικό ως κινούμενη βόμβα θα την τινάξει στον αέρα. Πάνω από 20.000 παιδιά είναι έρμαια στην Ευρώπη και αδέσποτα στα χέρια απάνθρωπων που τα εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως. Δεν αρκούν οι μέρες οι αφιερωμένες στο παιδί, χρειάζεται να αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτός ο κόσμος της βαρβαρότητας.